Wednesday, January 16, 2013

Akhirnyaa keju menjadi Kek tanpa bakar

salam =)


tq kande dinde yg bagi komen2 membina soh aku kopipes resipi2 kt blog/intenet/kwn2 cara2 nk buat cheesecake yg ohsem..aku gune 500g cream cheese nih, lagi 1.5kg kasik kt maksedare2 yg baker jugak ;)

akhirnya aku folo resepi dari blog ni http://phat-baker.blogspot.com/2009/04/no-bake-oreo-cheesecake.html  hasil hasutan bff aku dayana hehehehe..tq sgt2 utk blogger phat baker ni sbb share resepi, credits 2 u!!!


alhamdulillah wpon terkial2 memula nk psg mixer tu, tp akhirnya..jadik jugaklah kek nih..ltk dlm fridge semalaman and hasilnya mcm eskrem keju oreo ;p (exxagerate) ..plg nikmat bile mr apai & co cakap sedap ;)






19 comments:

CHeeSYaNa said...

Looks yummy! Confirm lunch hour aku nak lari g midvalley p carik kek.. Bye!

Syida said...

waaaaaaaah! nampak menarik tertarik mmg da boom!

Anum said...

nyum2

Mira Adzlia said...

adeh...lapar jdiknye tgk gmbr ni.haha

mama tisya said...

mmg yummy....aku mmg suka oreo ciskek yg tkyh bkr

Afne said...

nmpk sedap ni zet. aku gak yg tak terbuat oreo cheesecake huhu

AdanyaKauUntukku said...

at last...bagos bagossss.......senang kan buatnya..letak dalam peti ais je....huhuhuhu

Nana said...

yumm sedap ni
aku dh lama amek respi erin
xbuat2 smpai sudah hahaha modal banyak kan ciskek ni

~ana~ said...

hah...senang kan...dah la sedap...:)

Nad MamaZN said...

Makkk aihh, menyelerakan!

AyuArjuna BiGoshh said...

sedapnyaaaa

Sidratul Muntaha said...

Voila..

Lily@MamaZaraZareef said...

wah..terernye buat..nampak cntek n sedap!! hehehe

Nia said...

ape lagi Zety, tak lama lagi bisnes kek la..hehe

Wan Amira said...

nampak sedap.. mau try jugak lah lepas ni :D

Wan Amira said...

nampak sedap.. mau try jugak lah lepas ni :D

iedaimmi said...

wahh terbaik lah dikk ...menjadi sudahh ! ;)

mama_umar_maryam said...

tq kande dinde sumer..alhamdulillah..bak kate org lain yg memakannya, blhlah dimakan byk2 kali,hehehe..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ohhh shedapppp!