Tuesday, January 1, 2013

Cerita Jalan Jalan Johor Bahru

salam =)

wpon tau time wiken xde org nk bace sgt blog nih,hahahaha, tp dek aku -ada kesah?? aku updet jugaklah malam2 minggu nih ;p citer jln2 JB last wiken 21/12 - 23/12

overall blh dikatakan kami happy dgn cuti2 kalini wpon xdpt g Spore kirenye lebih kurg cengginilah itinerary nye;

21/12 - The Little Big Club (11.30am - 4.00pm)
          - checked in hotel rehat2 jap
          - lps isyak Majlis nikah my bff tasya

22/12 - Majlis Sanding
          - melawat kwn kami yg baru bergelar mama & her newborn
          - melawat kedai bubble tea kwn skolah aku kt bazar JB , Chaiwalla & Co Honest Tea
          - dinner dgn Pian & family (Pian ni anak angkat arwah mil, mase kecik2 close dgn apai &
             family smpi skg) kt Stulang Laut ngadap Singapore sambil nangis sbb tgk dari jauh
          - pengsannnnn

23/12 - check out hotel, shopping sket kt JPO hoyeh!hoyeh!
          - late lunch ayer keroh, trus balik Bangi


The Little Big Club

nk share sket citer kt TLBC nih..pikir punye pikir,meeting punye meeting, kitorg x jd ke legoland..bkn sbb legoland x best ke ape, tp mungkin blm masenye yg tepat lagilah..hehehe..so kitorg beli tiket online siap2, print..sampai kt kaunter xyah beratur trus die scan QPR code atas tiket yg kitorg print tu..tu je..

tips: ok je rasenye klu bli tiket kt kaunter pon, Q x pjg pon :)
        harga tiket utk dewasa atau kanak2 RM50 , bwh 3y free utk TLBC atau HelloKittyTown
        kalau nk masuk Hello Kitty Town, beli je combo tiket, murah sket RM85 je (bkn rm100)

HKT tgkt 1, TLBC tgkt 2&3 , kami bli TLBC shj..puas hati x? oklah, kami puas hati sbb katun2 berinteraksi dgn anak2..masuk sini ada activities, so klu xnk terlepas apa2 activities blhla refer kt jadual dia , tp jgn risau jugak sbb ade activities diorg ulang 2-3x ..kecuali yg Meet & Greet katun2 tu.. diorg tuka2 characters tau..so,kitorg xdelah nk kejar sumer..Umar nk jmpe Bob the builder tu ha..

tips: activities and more info boleh refer sini http://www.playtime.com.my/

masuk2 je show Barney dah nak start, trus masing2 dok dpn stage mcm tgu wayang nk stat,hehehe





show Barney ni mmg seronoklah anak2, nyanyi2, joget2..dekat plak tu dinaso pepel tu dgn audience kan..hehehe..show lebih kurang 20 minit jugak..pastu kitorg check jadual, ada activity Dancing with Angelina the Ballerina..Maryam je join, Umar xmo,hehehe





surprrisinglyyyyy Maryam x takot langsung & x cari aku langsung ok!! oh my baby..dah besar..sobs. aku ada record time dia menari & ikut instruction tu..dan aku sebak..igtkan aku sorg je sebak..papa apai yg tgk dari blkg tu pon turut menyatakan kesebakan beliau , hahahahaha..Umar sengih2 je sambil usha aweks, kih3.. lps menari2 blh bergmbr dgn Angelina si cikTi tuh..


pastu, kitorg naik level 3 utk jejak kasih Umar & thomas & kwn2nye :D




kt area ni mcm mini funfair lah..sumer blh main xkire umo,tinggi..parent pon blh naik skali teman anak2..buat kite rase mcm kt bandar Thomas mcm citer katun die tulah..seronok budak2 nih..jadi, antara mainan2 kt dlm tingkat 2&3 ni adalah spt gmbr di bawah ;












kalau nk tgk moreee pics / video budak2 ni blhla tgk kt fb aku..

then kitorg kuar dari TLBC dlm kol 4 ptg, mmg penat sgt2..trus checked in hotel kt JB, seb bek bwk GPS kalau x mmg kitorg sesat2 lah..sikiiitttt lagi nk masuk lane ke Woodland, kih3..

malam pas Isyak, kitorg siap2 g umh bff aku kt Stulang Baru..she is taken ;)..majlis nikah malam tu smooth & sweet je..makanan mmg tip toplah!!! nasi briyani gam johor, laksa johor, kambing golek, udang goreng etc..fuhhh..




                                  hantaran & pengantin yg berseri2 , congr8s tasya & saiful!

                                        dan bff yg kekenyangan & happy for the pengantin!
                                        together with the kids yg konker pelamin,hik3

sambung lg citer cuti2 JB kendian yer..slmt ke sekolah anak2 kande dinde! termasuklah anakanda Umar Husayn Hamsafar ku..masuk klas 6y dah..aku sorg je available nk daftarkan Umar, papa apai outstesen cari rejeki..huhu..xper, mama boleh!!

5 comments:

Nad @ MamaZN said...

seronok la umar jumpe thomas tu!
maryam pun kemain lagi joget2 ngan angelina..dh tgk video die..tetibe rase sebak sama, sbb bayangkan maryam tu adalah nayli, haha! emo! =p

LYAfrina said...

seronok la budak2 leh jumpa karekter2 ni...


suka tgk bunga hiasan pelamin tu..mmg cantik & simple

~ana~ said...

aku ada je ni ha bc blog ko x kira ms...:)..eh tp mcm best ar tmpt ni aku rs..mcm2 cartoon ada situ.

Lily@MamaZaraZareef said...

Nak pegi..nak pegi..nak pegi jugak!!!! Bebila blk kg time cuti pjg harus paksa puree dtg terjah gak ni..bkn jauh sgt pon sbnrnye..huhuhu

AdanyaKauUntukku said...

ok gak tu GPS tak berfungsi..bleh masok woodlands...traaaaaaaaaaaaaaaaaaa...Singapore telah di jejaki..patutnya jejak je ke sana....hehhehhe