Thursday, October 18, 2012

Toilet Train Maryam

salam =)

Jumaat yg barakah..
petang smlm balik keje, maryam buat kezutan..mule2 die tanggalkan pempes die pastu larik keliling sofa xmo pki apa2 U_U' .. pastu aku bagi syarat, klu xnk pki pempes...trus die jwb," No Legoland!!" , haaaa...tauponnnn..then die kate, nk pki suar kecik je..oklah, dari die bising2 aku ikutkn aje..

then aku remind die,"kalau nk shi-shi pegi mane?" ..
maryam jawab," buang air kecik la mama.."  gulp. ni mesti Umar baru ajar die nih..

aku kate,"ok2..kalau nk buang air kecik g mane? tell mama okay.."
maryam jwb," toilet bowl, okay!" trus larik bedesup men kejar2 dgn Umar..

kejadian sebenar, die btol2 btau aku die nk sh..eh, buang air kecik ..dan btol2 buang atas lantai toilet, bkn toilet bowl ..xpelah nak..yg penting kt toilet..tibe2 aku rase cam,eh, die dah blh lah..x susah mcm Umar dulu..dan rase beban di bahu sedikit ade ringanlah,hehe alhamdulillah..dan rekod smlm,utk 1st time training, die request pampers pukul 10.30 malam..sebelum2 tu toilet <s>bowl</s> floor ;)
ok sgt2 sayang..to date,she is 2y 10months (kire lmbt jugak nih xpki pempes, Umar lg lmbt,hehe)

klu die buat perangai diva, pampers pon nk memilih..tu sbb blkg tu ade 3 pax kaler lain2, huh U_U

10 comments:

Anum said...

macam2 gelagat

mummy_ayu said...

girl kan...memang banyak ragam..tapi ada bab yg sgt advance dr boy..kan???
congrats maraiam!! good girl la

Nad @ MamaZN said...

Btul la kata kak ayu..girl bab advance mmg no.1.zakwan ni pun sama..lmbt jugekkk ;)

lia said...

Cpt g Maryam... Amsyar lmbt sikit he3

Gieyana said...

Comel tul anak dara ko niw beb...xute sgt!

Lily@MamaZaraZareef said...

Zara umur 3 tahun br start toilet training..lg lambt..hehehe

AdanyaKauUntukku said...

akak pun tengah nak mentoilet train si Fahim...adoi..nak ajor cakap ..ni nak ajor toilet train gak

~ana~ said...

wow..caya la maryam....aqil pun dlm proses ni...lambat sungguh rasa nih...dia dah 2y 11mnts dah...ajmal dulu lg cepat..huhuhu

ieda said...

ok ape .. slow2 dikk
maryam gud gurl kann .. lama2 nanti dia akan biasa ..

mummy kena lebih usaha sikit ;))

watyz said...

hehehe.. memacam la kak maryam ni... :)