Monday, October 29, 2012

Jalan jalan Kuching part resepsi dan hotel

salam =)

rasenye yg kwn2 fb ada yg notice aku dh ltk bbrp gambar .. so, dlm blog ni ulang tayang termasuk potpetpotpet aku skalilah ;)

citer psl majlis resepsi kt Sarawak ni, mmg trend kt sini kenduri die seawal 10.30pagi dan akan abis kol 12 tghari..haaa..cepatkan..makan kenduri pon kene tgu pengantin duduk kt meja makan beradab baru tetamu akan makan same2..




panten lame posing2 dulu 

panten lama, Maryam dan makhajjah tersayang ;)

 adik makhajjah & kakaknye :)

dgn sepupu (anak no 1 makcik aku) 

sambil tgu pengantin tiba amik gmbr dulu..rasenye tema mcm arabian night.hehehe

kesayangan ..

maryam x suke bunyik bising



kol 11.30 pengantin smpi..ada miscommunication sket, kene guna kete pakcik kitorg sbg kete hiasan panten, hehehe




pastu ada 1 adat name die Nasi Temuan, dua2 panten akan berlumba masukkan nasi dlm mulut sendiri, sapa cepat kire mcm menanglah..saje suke2, org tua2 kata klu panten ppuan mng dulu dpt anak perempuan nnt, klu lelaki dulu dpt anak boy, hehehehe, utk hiburan blhlah..utk percaya jgn sekali ;) ..buat 3 round, mule2 adek aku mng (gelojoh ko epen ;p) , pastu adek ipar aku mng,last skali dua2 mng,hehehe

panten lame forever berseri2 ;p
 
antara lauk pauk yg dihidang ade masak daging hitam, nasi minyak, ayam merah, sayur mcm nenas tu dan 2-3 lauk lg aku x tau name , overall sedap lauk2nya
ada band buat persembahan

ada video klip time nikah diorg..gile pro videographer nih, 1 malam je blh buat

 kesayangan lagi..bagus sgt perangai anak2 mamapapa aritu..good mood je, sbb dh promise lps kenduri g jln2 & swimming pool,hehehe

pas abis kenduri , aku tgk jam mmg tepat pkl 12 mc dah kate babai,hehehe, on time btol! kitorg pon bergambar2 & blk ke umh makcik aku..rehat2 jap sblm g jln2 ptg & check in hotel..
jln2 g minum petang makan pizza kt dlm The Spring..masing2 agak lapar sbb kenduri abis awalkan,hahah


dlm kol 6 gitu, kitorg check in kt Riverside Majestic Hotel..booked thru agoda je..kirenye hotel ni antara hotel yg strategik dan kt tgh2 bandar Kuching lah, depan waterfront...patung kucing yg femes tupon btol2 dpn hotel je,tp kitorg x amik pon gmbr kt situ..hehehe..makhajjah dan 2 org adek aku flight balik ke KL lps isyak malam tu jugak, ikutkan blh je nk tido umah makcik aku lg, tp dek dah janji dgn bdk2 ni (aku pon suke je ;p)




as usual toilet idaman ;)
 Umar pki bathrobe die kate nk taekwondo :D

 their most awaited moment!
 

sambil berenang2 menikmati keindahan waterfront 

malam tu kitorg just jalan2 kt waterfront menikmati angin malam & tgk mcm2 xtvt kt situ..pastu blk otel kepenatan sbb jalan agak jauh, igt nk naik perahu penambang die tuh, Umar mcm scary je tgk bot tu kot,hahaha..jgnkan Umar, mama pon scary tibe2 terbyg boye ternganga kt tgh2 sungai tu .. ade boat cruise waktu siang, pelancong2 sukelah naik cruise tu sbb ade persembahan tarian bagai..tapi klu nk cabaran, cune naik penambang ni..haaaa duit pon men campak2 je


blkg tu ade pemuzik mainkan instrumen tradisional

ade group busking perform..rupenye diorg ni mmg perform kt world festival music ..patutlah best giler main drum sumer..yg batang buluh tu diorg panggil didgeridoo

kene pau dgn anak2, bli patung kucinglah, bubbles lah, bende terbang2 lah..



balik hotel urat kaki rase nk putus, hahaha, penat giler, trus masing2 tido ..menikmati tilam empuk kemain ;) ..sambung citer esok ya!






11 comments:

Puteri Satu said...

bestnyer kenduri kawin... dapat makan nasi minyak..hik hik

watyz said...

cantik nye pelamin. baju panten pompuan mcm cantik tp x dpt tgk penuh. kembang setaman kain nyer... :)

Deq's Qienz said...

bestnyaa..gi jenjalan..tak sabaq nk tgi n3 seterusnya :)

Anum said...

syoknya

mama tisya said...

amboi pengantin lama atas pelamin tu..nasibaik tk roboh ye..hehehe...maryam nk jd photog ye

Nad @ MamaZN said...

kejapnye kenduri depa ye..
X puas tgk bju panten pompuan tu, hehe

~ana~ said...

best nya..jalan2 sambil mkn nasi kenduri kawin..:)

IntaNBerliaN said...

maryam tu comel sungguh!!

tiefazatie said...

wah..sgt best pelamin itu..grand tue..hee

MrS. F!zA said...

tanteknya baju panten lama..terbekenan mak

Lily@MamaZaraZareef said...

Meriahnye nampak wedding tu..mcm2 adat org sane leh belajar kan..nway, cantek view dr hotel tu..meriah eh waterfront tu malam2..:-)