Wednesday, October 31, 2012

Jalan jalan Kuching last part

salam =)

okay,sambung sikitt je lg citer Kuching yg xseberapa nih..ikutkan lps majlis resepsi tu kitorg nk jalan2 g Damai beach..dulu mase aku kecik2 kitorg g sini tido kt Damai beach resort..tp disebabkan perjalanan amik mase 50 minit nk ke sana, buang masa kt jalan je agak rugi la kan..

utk citer ari ahad,cam bese abiskan bermula dgn brekfes & anak2 berenang2an .. dah ini yg diorg nak kan..breakfast pd aku okay lah..klu kasik markah 6.5/10 , hehehe

cafe Majestic

Maryam brekfes dgn kucing yg bli kt waterfront tu
  suke tgk 2 beranak ni makan,mmg selera,hehehe

ada dim sum! tapiii..keras sket..slack lah

bergmbr depan patung kt lobby

pas checkout terus g umah makcik aku utk lunch & siap2 utk g epot..hidangan spesel kitorg sblm balik, mi kolok & laksa sarawak! yeayy..pdhal mi kolok ni time brekfes je ade, sepupu aku tapaukan siap2 kt kedai Coffee O corner (kedai mkn ni glemer dgn brekfes yg sedap) .. mase nk balik,makcik aku tapaukan lauk Daging masak hitam, kek Belacan..pehh,name die x setaraf dgn rase kek nye,hahaha,gile sedap dari kek coklat moist!!  then, kitorg singgah kt area jual kek lapis .. besenye yg glamer Dayang Salhah kan..tapi makcik aku rekomenkan tmpt yg die slalu beli ..moist je kek die, Mira Cake House :)





oklah, sekian citer pendek cuti2 kami..insyaAllah ada rezki lg kami dtg Kuching ..makcik aku xpuas dgn cucu2 sedare die nih..sgt2 dimanjai bdk2 ni kt sane..nnt kamek jmpe kitak lagi k ;)












9 comments:

Anum said...

syok nya jalan2

Nad @ MamaZN said...

Mmg x puas kan..?
Kena p lagi pasni =)

Nana said...

aku sejak dah tau mira lagi sedap memang xde dah bli kat dayang tu
biasa dulu opis lama aku kirim opismate dia la yg suggestkan kek mira tu
memula aku suh bli dayang
dia kata dayang xsedap

MrS. F!zA said...

mak aih kek belacan nama dia..sebab color dia ka rupa dia? ekeke.. kek coklat kalo moist mmgberganda sedap kan!

AdanyaKauUntukku said...

akak gi kuching ari tu
tak puas jalan
sebab follow incik suami bekerja
so kena ikut time dia baru blehkuar jalan2....

nak pegi lagi cam ... mmmmmmmmm

watyz said...

kek belacan?? bak ckit... hehehehe
hahahha... amik ko smpi nama datuk K pon jd nama kek ek... hahahha

~ana~ said...

kek belacan tu mcm mn rasa dia zet?

CHeeSYaNa said...

mmg dah tak beli dayang salhah.. dah tak sedap.. mira mmg sedap :)

ieda said...

bestnya dikk
choc moist tuu nampak menarik ..
akak nie x merasalah ke sarawak ..
tiket dah burn ...
huhuhu ... ada rejeki lain tahun lahh