Sunday, October 7, 2012

Doa anak demam dan mood wedding planner


salam =)

mule2 nk share 2 doa nih;

1. Allahumma yassir wala tuassir  - doa dimudahkan urusan..

Doa jika anak demam panas;

1. Al-Fatihah

2. Selawat Syifa'

3. Doa demam panas

"Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani, Dengan nama Allah Yang Maha Besar, kami berlindung kepada Allah daripada kejahatan peluh yang mendidihkan darah dan kejahatan kepanasan neraka"


rasanya dah 2 weekend xrase cam weekend..dari batuk-demam-batuk lagi-jangkit kt anak2 plak..Dia nk ingatkan aku nih..jgn jauh dariNya..jgn lalai.. ='(

lepas Umar baik demam, pas baton ke Maryam plak..princess sorg nih klu demam mmg agak p.a.y.a.h sket banding dgn Umar..sumer reject! kalau Umar demam, die yg request ltk cool fever / towel sejuk kt pale die, lap2 badan die ..mkn ubat pon okay sgt..mmg mcm langit dgn bumi kalau princess kitorg nih,hehehe..

dh nk seminggu toysroom anak2 ni kemas je.besenye aku nek antu klu tgk sepah2..bile terigt sedey plak jadinyer U_U 


ptg sabtu g balik umah mak kt kajang..ada maksedare aku dari Kuching dtg kl sbb anta anak dia balik Mesir..so spt bese,tido umah mak lah,lgpon ade embah kan..Maryam klu x demam sgt ceria utk amik gmbr..gmbr bwh ni mcm takut2 je hah..

sebut psl Kuching sarawak nih, insyaAllah raya haji nnt family kitorg (termasuk mak &adik2 aku) akan ke sana..adek aku nk kawen dgn orang Kuching..dptlah kitorg jln2 Kuching plak..kebetulan ada maksedare ni kt sana (adek mak aku ni kawen dgn org Kuching & mastautin kt situ )..sebut psl kawen adek2 nih, as usual,wedding planner x bertauliah nih bertugaslah kan.hahaha..sederhana je persiapannyer,buat yg termampu lah ..nk sponsor byk2 duit xdo ni hah..sikit2 bolehlah kak ety tlg :)

mood wedding planner sikit2 sudah mari ;)..i manage to save a lotttttt of $$ this time,hehehe..upah gubahan hantaran klu x mmg nk sub kt org yg blh buat..dlm rm25 ke rm35 ke atas gitu.tapi memandangkan kosnyer agak ehem2..aku pon bajet x de sgt..huhu.. so,aku order bunge kertas & gubah simple2 je (sbb nk travel jauh2 ni susah klu bwk fresh flower) dan hasilnyer..dulang & bakul mmg dah ada..kosnyer jd amat2 rendah! puas hati aku :D

masih lg diperingkat memikirkan camne lg aku nk gubah nih,senang nnt dah siap jd hand luggage je kitorg bwk kt epot nnt ;)


ni plak, gift box order dari Style-wedding kt fb..mase kt fb aku nmpk Syanasaid comment kt gambar box nih, tengkiulah syana sbb aku mmg tgh mencarik2 door gift ..so aku pon inboxlah ..nk dijadikan citer, owner SW ni kwn aku & apai mase kt matrix KMNS dulu..jmpe wife die mase collect box, lawo orangnye ;) ..SW buat clearance, kaler pink & oren aku rembat,..sekali tnye adek aku rupenye die nk tema purple lembut..petepek! *tgn aku ke dahi ..xpelah, kaler campur2 pon xkesah kan..hahaha

oklah..mcm2 citer nk updet lg nih..dah citer yg ni terlintas kt pale,setakat ni jelah dulu aku taip..Allahumma yassir wala tuassir :)


8 comments:

Wan Amira said...

dapat orang Sarawak tu, jangan lupe beli Angry bites, sedap!!

Lily@MamaZaraZareef said...

kite punye line prob ke eh tak dpt nk view sume gmbar..huhu..nway, semoga maryam cpt sembuh ek..leh jalan2 serawak dgn senang hati..=)

AyuArjuna BiGoshh said...

wahhh bagusnya kakak :) jadi org kuat untuk majlis adik

watyz said...

harap2 maryam cepat sembuh. kalo x dh jumpa kite wiken hr tu kan... wa.. syiok ar jd wedding planner kan... :)

ieda said...

cantik lak bakul tuu dik ;)

IntaNBerliaN said...

jauhnya adik zt kawen dgn org kuching.. :-)

AdanyaKauUntukku said...

akak suka tau bila ada majlis2 cam ni....super excited

tiefazatie said...

comel kotak tue!