Tuesday, October 2, 2012

Penangan Tosei ketika preknen

salam =)


ni kesah back in 2007 dolu2..mase ni pestime ngandungkan Umar, mmglah pestime kan..bahaye btol ayat aku nih,hahahaha..mase 3 bln pertama mmg mabuklah..sume xnk makan, sebut perkataan m.a.k.a.n pon aku blh loye tau x..kesian gak apai,pening die nk kasik bini makan ape..masuk je 4 bln dan ke atas, toksah ckplah..hahaha..so far yg aku blh recall, aku xde ngidam pon..cumenyer..tiap2 malam, dlm kol 10 gitu perut aku dah bunyik lapor..dan makanan pertama yg terbayang ialah Tosei! berbekalkan lesen preknen,maka apai pon melayan kehendak aku tiap2 malam --eh,apsal lain mcm ayat nih?! -- nk makan tosei kt kedai mamak kt Bdr Sri Putra tuh, seb bek dekat je..

mamak yg buat tosei tu mmg dah cam lah muke mak buyong nikan..dari jauh nmpk je kete apai,die dah start sinsing lengan nk buat tosei aku,hahaha..fyi, aku akan order 2 tosei, 1 setengah aku bedal, 1/2 lg apai abiskan..smpi die nek muak tgk tosei tu..kesian sunggoh.. yg bestnyer tosei ni bukan ape, kt tepi2 die tu mcm rangupkan..pastu cicah plak dgn kuah putih tu..rase2 santan, masin2..pehh..so far aku xdela saket perut mkn kt situkan..bile dh dpt tosei, senyumm je mak buyong mase tuh..alhamdulillah lah Umar x kenan ke muke mamak yg buat tosei tuh, hahahaha

oklah, ape motif aku updet citer tosei pon xtaulah..just nk share aku brekfes ape arini..mmg skg ni target nk brekfes sehat..bosan mkn milkshake campor cereal, aku bli tosei plak ;)

9 comments:

~ana~ said...

seb baik muka umar x kenan ke muka mamak...hahaha...

Anum said...

wow2 sedapnya

SyaNa said...

eh eh rindu zaman peknen ke?
hehe best kan dpt lesen peknen tu bleh makan tanpa rasa risau
hahaa

Mira Adzlia said...

org preknen mmg suke mkn mknn mamak ek?hihi..sbb membe kt opis nih ari2 dok mkn roti canai 2keping..huhu

AdanyaKauUntukku said...

ehem ehem
ada apa2 ke..huhuhu

watyz said...

zety! sila terjah blog aku ngan kadar segera. TQ... :)

IntaNBerliaN said...

dasyat betoi ni.. nampak kete pun dah tau.. hihii

Nana said...

aku tak reti makan tosei haha
tak tau sebab apa
mayb kuah dia mcm putih kan
klw kari aku makan

tiefazatie said...

wah..dasat2..hee