Sunday, May 2, 2010

pagi Isnin mama ade kt umah,yeay!

salam..
gud morning !!! ceriakan saya pagi2 isnin nih ;p .. sebab..celik2 je mama ade lagi tdo kt sebelah saya..sambil cium2 bau macam macin saye nih

oh ye,arini mama EL sbb ade saudara belah nenek ida saya meninggal dunia..jd atok dgn nenek balik kampung neneklah..abg Umar xde sape jage,so terpaksela mama saya EL..yeay,best2!
ahad semalam saye g jln2..lame dah saye x jln2 sejak mama abis exam aritu, kitorg just g ikano je sambil bwk embah saye..tgh jln2 tu abg Umar ternmpk tmpt budak2 main,so die pon tergedik2 nk join sekali..punyela byk menan dlm tu abg Umar just men bola2 je..apedaaaa..



pastu embah saye nk beli sandal baru,alang2 crocs tgh buat whsale tu kitorg tgk2la kot2 ade yg berkenan..sekali,cume kasut abg Umar je yg mama rembat,tupon embah yg belikan..rasenye kasut tu kene bertahan smpi raye kott..sbb saye ade dgr mama ckp mcm tu,hehehe..utk mama,papa,embah dan saya xadela kasut yg bekenan..sume tgal size kaki ronald mcdonald je,besar2 sgt..saye pon muat masuk dlm kasut tuh..huhu..



pastu perut kitorg dah bunyik2,perut saye pon bunyik2 jugak,tapi saye sng je..bunyi "ehekkk.." sket je mama trus sumbat mulut saye,heheh,jadi diorg singgah ikea sat nk mkn2..nyum2..sedap btol saye tgk kek daim tu..masih igt lagi rase2 lemak manis die mase saye dlm perut dulu ;p..mama mmg xtahan tgk ikea tu,lagi2 bwk embah tu haa..masuk jugaklah kitorg kt dlm tu,tp baguslah mama kalini,xde beli apepon,cume 3 brg aje mama amik,gud mama!


ok,saye dah ngantuklah..mama dari td sebok jd surirumah,sapu umah,basuh baju,buat brekfes,dah mcm wekend plak saye rase..hehehe..kan best klu tiap2 hari adalah wekend..ari2 mama ade kt umah,hihihihi















17 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

hehehe...aku rasa ko dok umah sure banyakkk keje yang ko nak buat kan...selamat ber EL weiii

[-suziey-] said...

waaaa bestnye maryam...sengih je yek mama ade..jgn kasi mama tido..soh dia settlekeje..ekek:p

mama_umar_maryam said...

hahaha izzan,kejenye lebih dasat dari ari weekend

suziey - aunty,arini mama rajin,mcm dah kene punch kad jugak wpon dok kt umah ;p

Afne said...

zet, org tu tingat kek daim rupa2nya gi mkn yea heheeeeee

lia said...

umar x pernah terlenyek maryam ker? aku seriau tgk dia main basikal dkt sgt dgn gadis chantek itu...

wehhh aku jeles ko x p kerja ni.... hu3....

CHeeSYaNa said...

jelesnyer ko cuti arini.. huhuhuuh.. if dah abis wat keje kat rumah ko, meh datang umah aku.. tolong kemaskan skali.. ehehehe..

mama_umar_maryam said...

afne-heheheh..rentetan dr n3 ko tulah..terbyg2 aku,smlm g ikano tu yg alang2 singgah jap,klu x dpt mmglaaa...

lia - uish,mntk jauhknlaaa..heheh,jap je maryam landing situ,pas aku amik gamba aku alih dh budak kecik tu..

dayana - nak tau bende lg best x? esok aku mmg apply AL plak tu..wowwiii..kih3

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

if EL camtula.mcm2 bendanak buat. hehe

sonok eh. dah lama tak g ikea
rindu meat balls dia..pastu daim. nyam nyam..selepas bersalin tak p lagi harus ajak cik abg nih..ngeee

Nana said...

hehe aku pon cuti arini amik mc xlrat gile penat jenjalan xabes lg ni

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adeh daim kek tue yg plg tak tahannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn weh ;-)

ita cutevirus said...

zety,
aduhai... da la ita ari ni monday blues... nak balik!!!!

mama tisya said...

lama aku tk mkn meatball & daim kek kt ikea..dapnye..yum2..best la ko cuti2

mama_umar_maryam said...

rose - ni p visit pas bersalin namenyer,kih3..aritu mase preknen 8 bulan+ sanggop tawaf ikea tu hah,telan kek daim puas2 =)

nana - aisehh,kitak penat nek belon yaaa..hik3..xper,rest puas2,mood cuti menebal lg tuh ;p

diana - tulah,tgk,xdan nk amik full pic dah kene ngap sket,kih3

ita - jgn larik ita..jatuh kang..hik3..arini mmg terpakse EL,esok cuti halal AL,hehehe

eryn - tulah eryn,ni maryam dah masuk 5 bln baru repeat kek daim dgn meatball tu..smlm pekena cappucino plak..adehh..heavenn

nadnye said...

antara EL paling best kan.. kan . :P ,bukan main senyum lagi anak dara nie

liana said...

sonok la umar n maryam mama ada kat rumah temankan yer...bleh bermanja lebey2 skit ek..heheheh

~ana~ said...

sedap nya daim cake tu...

ish..gerun tgk gmbr umar main basikal tu..takut terlanyak adik maryam yg comel itu...

mama_umar_maryam said...

nad- senyum jap je tu..pastu pantang xnmpk mama trus die menjerit2

liana - aah,bkn manje lg dah,mcm mengade2 pon ye jugak,hehe

ana - heheh,insyaAllah xde ape2,dh ltk kt luar beskal tu dah