Thursday, May 6, 2010

saya diCUCUK vaksin H1N1

salam..
ni kesah ptg smlm, aku dan kwn2 telah dinasihatkan utk amik vaksin H1N1 .. kan skg govermnt offer free vaksin pd golongan2 yg terdedah dan berisiko kan..kt kolej aku ni ade org bagi vaksin tu kt mak angkat puan azmah ni..beselah,org byk kontekkan..untung2 dpt vaksin free..sbb klu nk buat kt private mau makan rm80 gaklah (ni kt azzahrah la..tmpt lain xtau)..so pikir2,alang2 dah free,pastu eloklah mencegahkan..aku pon redha la diri ini diinjek dek nurse2 yg dah lame xjd nurse tu...uwaaa!!!! aku takut jarum weh!!!!

nile muke2 ex-nurse yg bakal menginjek mangsa kitorg,yg tudung biru tu kak nora namenye..die ni bidan tau dulu,so incase ade org nk terbanak kt opis xrisaulah,kih3..yg tudung pink tu plak kroni akulah..shar ni plak nk fly ke jeddah dah nnt..huhu..sedeyy..gamba ni kitorg kt dlm skill lab ala2 dalam wad gituu..haaa,mau x seram aku tgk camni..udah mcm debar nk banak aje hah..



haaa..ni bukan lengan aku,ni lengan mangsa pertama,kih3..aku pilih utk injek kt montot,(bukanlah betul2 kt tgh montot tu kann)..drama je lebih,ketawa berdekah2 kak nora bile aku sua montot aku yg comey nih..aku ni mmgla penakut jarum,tp bile kene injek smlm,hmmm..saket lg bile maryam geget aku! hehehe..kejap je,5 saat dah setel =)


pastu,disebabkan aku ni dipakse rela hati diinjek,maka aku dpt adiah dari shar,hahaha,xlah..dress ni mmg die belikan utk maryam..die bli kt midveli..lawo sgt2..tengkiu aunty shar,lebiuu

itulah kdg untung gak keje kt tmpt2 perubatan ni..sbb aku non medic bakcground kan..taula sket2 istilah perubatan ke treatment apa2 ke kan..cume yg xbestnye,tahun ni blm dpt bonus je lagi,hmm =(

k lah..minggu mother's day kan..nk wish kt kwn2 sumer heppy mother's day.. u oll mmg the best mother in d world \('v')/

21 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

oklah tu dah amik vaksin H1N1. dpt free lagik..kitorng ni entah bile nak amik..seriau jugak sane sini dah makin meluas balik sakit tu kan..huhu


p/s: cumeinye Maryam ngan dress baru!!..=D

mama_umar_maryam said...

tulah,mule2 smlm berat gak nk g cucuk sesajekan..kate penakut,hehe,tp better take la..yg ciannye org2 kt umah tu..zety nk je bwk balik vaksin tu cucuk kt apai tu haa =D

Nashays said...

hahaha...gambar yg sangat serius...eheh...ade taik lalat la... :P

mama_umar_maryam said...

gamba sgt poyo okeh,argh!!rase sengal kt montot nih!!!

liana said...

ok ker ety vaKSIN h1N1 tu?aku bleh amik gak ker?

[-suziey-] said...

RAMAI LA DH AMIK VAKSIN NI..AKU XAMIK LG NI..ISK..XLEH JADI NI..
ADE SIDE EFFECT KAN..NNTI DEMAM..

momguess said...

aku pon belom abik lagik
gerun lah ngan jarum
sobs arrr
apy mothers day kat ko

dbalkis said...

baguihla mencegahnye..time dhani kene dulu, mana de vaksin sangat..kitorang yang high risk berjangkit pun tak wat test..Dhani sorang je dapat..Kuman H1N1 tu suka sangat kawan ngan Dhani sampai masuk badan si kecik tu..sian die..

maryam cumey eh isap jari..Sila isap ibu jari kaki wahai Maryam kalau nak dapat adek..hehe..

nadnye said...

best la dah ambik vaksin tapi kan ada side effect tak yea..
walaumacamana sekalipun maryam tetap comel.. hehehe

~ana~ said...

selamat hari ibu zt..:)

zt, aku pun sama dgn ko...bljar finance, keje bhgn engineering kat hospital...mmg lari gile kan...tp best sbb blajo benda baru..

CHeeSYaNa said...

kat klinik kat opis aku bleh cucuk free gaks.. tp aku tak amik sbb katanyer nanti akan senang kene demam/selsema/batuk dll.. betul ke erk?

mama_umar_maryam said...

oh korangs..aku lupelak nk citer side effect ye..hahaha,effect yg aku dpt ialah :
1) sengal dan rase mcm ade bengkak je kt montot,tp xdelah menyakitkan
2) pas kene cucuk,aku cpt2 telan panadol sebijik utk elak rase nk demam tu

mmg betul ade few side effects akan kite dpt,thats y klu blh trus mkn panadol jgn tgu rase nk demam baru mkn,okeh?

mama_umar_maryam said...

maceh ye puji anak dareku itu pki dress,huhu,ade kwn aku ckp maryam pki dress tp motak..dah mcm umar pki dress,huwaaa!!!

Diarihatiku1976 said...

aku pon belom abik lagik.. ok ker...

mama_umar_maryam said...

blh je ina..mencegah is better than cure rite ;)

Afne said...

bgs la dpt free lg haaa.. skrg ni H1N1 dh 'glamer' blk huhu

anda di tag ;)

unlisted_one said...

bagus lah ambik vaksin ni, takut kan sekarg ni..mcm2 kes dah.

mama_umar_maryam said...

yep afne..aku nek takut nk g azzahrah jab kan maryam,flu terbang disana sini,heheh

ul_one - aah,klu bc paper,asik bertambah je kes h1n1 tu,mntk2 kite sumer dijauhkann..dear, c u 2mrw yah ;) ?

E.L.I.Z.A said...

eh dh ada vaksin ek..nk g amik jgk la..okla rm80..eli igt mahal gile..

Sharinginfoz said...

risau jugak kan sekarang.. sebelum apa-apa baik ambil kan. betul cakap kepada yang berisiko tinggi

1Superkids Event

mama_umar_maryam said...

eliza - tu klu kt azzahrah la eli,kt tmpt private lain zety xtau..ade yg vaksin sekali dgn flu tu lg mahal kot regenye

sharing- yep,mencegah is better rite?