Tuesday, May 11, 2010

choral speaking, penah join?

salam,

choral speaking kt skolah dulu2 sgt best,kitorg mmg sgt bersmgt wakil skolah utk pertandingan tuh..igt lagi,aku kt baris depan together with other frens..termasuk la besfren2 aku yg ade smpi skg..camne x terpilihkan..ate mmg kuat berckp,jadi salurkanlah ke saluran yg betul,hahaha,dgn over acting nye sekali..buat memek muke yg beria..yg bestnye budak2 laki yg ala2 gangster kaki pukul pon join tau,kitorg 1 team yg kamceng sgt! kt otak aku nih masih ade saki baki ayat2 yg aku igt lah dgn action sekali..tajuk choral speaking kitorg mase tu is "SHAH Pekan" lah..citer psl skolah,dewan makan,time prep class,sukan,cikgu disiplin bla bla bla..and kitorg menang no 1 antara sekolah dan jadi wakil daerah =)..bangge kemain..

nape tibe2 aku citer psl choral speaking nih? camni..wekend ni nnt student2 baru akan dtg reg kt kolej ni..jadi, utk majlis penutup orientasi tu kitorg nk diorg kene wat persembahan, dan salah satunye is choral speaking..mase aku dpt text nih dr rawaidah (assistant aku yg sgt berkaliber!) aku bace sorg2 dan dah terbyg dah cara cakap,gaya and mimic yg akan budak2 ni buat..i'm so excited ;p..tapi blh diharapkah budak2 baru ni? ker nnt jd unexpected ? hahaha, so tggjwb kitorgla nk bentuk dan train diorg ni nnt..hrp2 berjaya =)..

p/s : actually mase aku tulis ni sdg dlm perasaan down =((..



13 comments:

iz-AnN عبداللطيف said...

jangan down weii...meh ap2 kan...teringat masa choral speking time belajar dulu...berbelit lidah nak skeping...hahaha

[-suziey-] said...

erkkkk aku dulu mmg mengelak kalu nk kena choral speaking ni..haish xminat wlaupn mmg mulut becok..keekek:D

psttt nape down tu?

ita cutevirus said...

laaa... nape plak down tu???
ita tak penah jin choral speaking... tp, dulu slalu tgk tv pendidikan kat tv2 pasal pertandingan tu... sronok sangat tgk diorang tu... ngan memek muke laa... dengan gerak badan laa... dengan lontaran vokalnyer la... terhibur sangat...

Nana said...

penah koin time skolah rendah hehe mmg lawak klw ingatkan siap ngan muka2 penuh perasaan

asal lak ko down nih

Sidratul Muntaha said...

pernh joint tpi time sekolah jo.
naper down?

CHeeSYaNa said...

weh.. p ler korek balik gambar.. tempek kat sini gambar kiter ber-choral speaking.. windu~!

~ana~ said...

x pernah pun join choral speaking nih tp suke tgk sbb dgn memek muka tuh..fuh..hebat nmpak..

kenapa down ni...:)...happy2 kan diri ok..

mama_umar_maryam said...

izzan - time mule2 nk hapal tu mmg pyhla sketkan,tp once dah dpt rithm die,pehhh..

suziey - kitorg ni sebenanye dipakse masuk mule2,pastu sonok plak,naik syeikhh,kih3..

ita - mmg kene bersungguh2 pon buat cho.spkng nih..klu x,kureng best..

mama_umar_maryam said...

nana - aku time skolah menengah baru terdedah dgn cho.spkg ni wehh..hehe

ayu - ha yolah..time skolah ajelah join,mase tu kan muke kiut lg,buat camne pon kiut,hahaha

dayana - aku rase tasya simpan kot gamba2 tu .kt aku manetah ilangnye ;(

ana - klu bording school lain buat lagila menganga tgk action diorg,heheh,kitorg bese2 aje..

Afne said...

ko knp zet? sapa buat ko down ni... abaikan je la. nnti ganggu susu ko plak.

mama_umar_maryam said...

hehehe,its ok afne..beseler,once in a blue moon kdg dtg rase down tu kan..maceh ye to all yg concerned,korg mmg kwn2 bloggers yg terbaek!!

mama ahza said...

haaaa..tergetik2 aku bace post kau ni! excited sgt teringat balik zmn2 semangat berchoral speaking!
script kte sgt best n klaka!! mane tah, aku dh buang..aku ingat "the thick scaly skin!" je sbb tu part solo aku.. TT
menang lak tu peringkat daerah..malangnye peringkat negeri cancelled..nape ek? aku dh lupe daa..
kalau x, sure menang peringkat negeri (ehh kite terer ape!) pastu jumpe mimi (kwn uia aku tu) yg wakil BBGS kt peringkat kebangsaan huhuhu dh jadi mak org pn nk berangan lg! :p

mama_umar_maryam said...

esah!! lmbtnyer ko bace n3 aku nii..hish!yg aku igt,aku xde part solo tp miss anne penah kate suke tgk muke ober acting aku dgn ija,hahahah