Wednesday, May 12, 2010

Maryam = Upin ??

salam..

heheh,gamba ni diletak bknlah bertujuan utk join kontes adek badek serupa ataupun mencari kembar seiras ye..baby bucuk mama Maryam yg dah 5 bulan nih masih lagi kekurangan rambut..manelah pgnye rambut mu yg byk mase lahir dulu eh..nak mama panggil pakar rambut ke camne nih..ari2 bbsitter dah pulun dgn minyak baby , pastu bile balik umah plak,mama plak pulun minyak baby lagi..iskh,xkan nk jd mcm rambut si upin tu nak oiii...bkn aper,Maryam kan anak dare mama..mama sgt2 tingin nk wat ikat pokok kelapa ke,pakai hair clip ke..skg klu keluar mama terpakse cover kepala maryam dgn hairband tu ha..tp ok jugak tu,blhla mama ada alasan utk beli hairband lagi ;>
antara petua yg mama penah dgr ialah lumur dgn minyak kelapa..ishk,rasenye mcm xsanggop je mama nk buat..dgn baunye..dgn lekit minyak tu lg kang..kang tibe2 maryam ckp amma appaaa..hehehe..xpelah,mayb folo abg Umar kot..dulu2 pon abg Umar liat sgt rambut nk kuar,skg byk la pulak =)

22 comments:

mama tisya said...

kejap dh 5bln...tkpe esok2 tumbuh la tu..cute la maryam disamping patung upin tu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

zetty beli minyak kelapa buah keras..botol dia kaler hitam .. ada jual kt toko2 jamu .. dulu adam kami pakaikan myk tue ok ;-)

Afne said...

takpe maryam, mcm kakak hana. even botak maintain comei sokmo haha

zet, haziq ni cpt plak rambut tumbuh lps botak masa 4 bln aritu. aku rajin sapi minyak zaitun safi yg original tu. bau pn wangi. kebanyakkan minyak zaitun cap lain mcm tengit skit baunya.

SyidaMislan said...

sekarang punye minyak kelapa dah takde bau.u shud try, mmg nti lebat rambut dia.
dulu masa peknen dah berbotol-botol minyak kelapa tu ku telan.

~ana~ said...

xpe zety..xde rambut pun..tetap comel...:)

~ana~ said...

xpe zety..xde rambut pun..tetap comel...:)

ita cutevirus said...

zety,
try pegi kedai runcit india (yg lame²).. carik minyak rambut bhajaj... bau die wangi... & rambut akak cepat tumbuh.. kalo takmo, belikan minyak zaitun jenama safi..

"YAHOO!!! SAYA DAH JUMPA N3 RAHSIA ITA!!"

SyaNa said...

hahaha zeti wey..kembor ek??
aku dulu pn botak wey time kecik
da besar ni melebat rambut
so jgn riso la anak ko takde rambut
nnt besar sure cute mcm aku
hahahaaa *ttibe*

E.L.I.Z.A said...

ala xpe..cer tgk engku aleesya tu..dh setahun++ stil xde rambut jgk..tp menten comel ehheh..nnt2 naik la tu =)

CHeeSYaNa said...

ala.. kiut aper.. cam zarif.. rambut tumbuh kat bhgn atas jerk.. kat tepi2 cam kurang2 gaks.. aku pon buboh baby oil.. tp kat nursery diorang bubuh minyak ape ntah.. tp sedap ler bau..

CHeeSYaNa said...
This comment has been removed by the author.
mama_umar_maryam said...

mamatisya - kejapkan,aku pon mcm rase caye..rindu plak tgk rambut mase die br lahir aritu..huhu..

diana - myk buah keras tu mmg penah dgr..ok2..nnt blh survey,tq

afne - haa,myk zaitun safi dulu aku lumur kt Umar gak,tq sbb remindkan aku,hehe,dah mmg geng motak tegar budak2 nih =D

mama_umar_maryam said...

syida - tingat plak mase preknen 1st dulu ade org jual minyak kelapa dare tu..hehe,x terabis,mmg rase mcm minyak2 gitu..tp mnyk kelapa skg dah advanced ye x ;)?

ana - hihi..tq aunty ana ;p

ita - yeh?haihh..bagus nih,sebenanye nk carik jugak utk kurgkan rambut saya yg gugur nih..ok,put in d list,tq =)

mama_umar_maryam said...

syana - hahaha,aku pon nk bukak citer gak ni..sebenanye aku pon cenggitu jugak..berkilau2 je pale mase baby dulu,hahaha

eliz - btul2,yg penting ttp comel dan menggeramkan kt mate mama papa sumer ;)

firahadifa said...

ade org kate kepala panas , sebab tu rambut susah nak kuar..

tapi tak tau pulak apa penawarnya.. huhu.

mama_umar_maryam said...

dayana - aku tgk rambut rambut zarif cacak2 lagi,si encem sorg tuh,weh,ko tnyelah mnyk ape diorg letak,pastu btau aku,hahaha

firahadifa - kepala panas ye? yg zety tau kulit kepala maryam mmg kering sket,tu yg slalu kene lumur bb oil,btw tq ya ;)

Nana said...

kawan aku kan dia letak minyak bijan kt pale anak dia hasil?mmg lebat gile aku rasa klw tebuan masuk sure sesat hahahah

pastu ko bole try cara mak aku sapu air lidah buaya ramas2 dia nye lendir dalam air pastu letak kat rambut tp bau busuk skit la mcm taik ayam hahahah

mama_umar_maryam said...

nana-erk,bau2 cam taik ayam tu lemah sketlah,hahahaha,xpe2..wait n see camne..agaknye kene cukurkan lagi ke rambut maryam nih,biar tumbuh sekata nnt..hmm

[-suziey-] said...

hahahaha wei laawak arrrr...ha elok la..seb bek pndai cover ngn hairband..ekek:p ni aQeel tgk suka ni..peminat upin ipin:p

** atie + aisyah ** said...

comel nye maryam.. dah 5 bulan? biar betul.. bukan br semalam ke ko abis pantang... hehehehehe

mama ahza said...

makin besor makin cantek aku tgk anak dara kau ni ty..haih geramm!

mama_umar_maryam said...

suziey - laa..aqeel pon kaki upinipin gak eh,blh geng Umar ;)

atie - yer atie..mase gath aritu mmg btol2 abis pantang tuhh..kejap je kan

esah - xmahal hantarannye sah,btau afeef,puluh2 ribu aje,kih3