Monday, July 8, 2013

Pengalaman pertamakali anak nak puasa tahun ni

salam =)

Ahlan ya sahlan Ramadhan Kareem..syukur jmpe ramadhan lg thn ni =)

thn ni rasa special (tiap2 thn pon ) sbb Umar Husayn dh nyatakan niat beliau sejak bln 3 aritu lagi nk puasa thn ni..ade lebih 20x kot kitorg tnye, btol ke Umar nk puasa ni? tau x puasa tu camne? cool je Umar jwb.." abang taulah..mama ni asek tnye je.."  T__T  --Umar ni xbyk mulut sgt, tp bile sesekali kata2 kuar dari mulut die, xtertelan air liur nih

dah nk tampal siap2 niat puasa kt dinding bagi Umar bace..tp bab sahur tu yg aku agak risau..nmpknye tiap2 mlm kene tido kol 9 malam budak2 nih..inshaaAllah..kite same2 cube k Umar :)

utk kande dinde pembace setia, tersayang,muchachass sekalian..selamat berpuasa aku ucapkan..semoga mendapat puasa & amalan yg lebih baik thn ni..bagi kami , pengalaman pertama anak nk berpuasa & akan berniaga di bazar ramadhan bandar baru bangi jual burger bakar, akan menjadikan ramadhan thn ni lebih bermakna & lebih barakah lagi inshaaAllah..

p/s: kande dinde yg di area Bdr Baru Bangi atau berdekatan jemput2lah singgah ke gerai burger bakar mr apai ye..bazar ramadhan kat area PKNS Bangi tu dh tuka kt area Wong Solo ya =)

7 comments:

Nad MamaZN said...

In shaa Allah.. Kene singgah gak tu satu hari nnt di buan puasa =)

Salam ramadhan zt n co.!

~ana~ said...

ajmal pun dah remind awal2 dia nak puasa tahun ni...huhuhu

lia said...

sama dgn Amsyar.... x sabar2 nak puasa... cuak gak aku ni... he3

Afne said...

takpe umar, slow2. mulakan dgn setengah hari pn x pe. klu x thn blh selang2 seli. hana dh start puasa setengah hari sejak last year. lg pun kt sekolah cikgu mmg tak sediakan mkn/mnm sbb nk train utk bdk2 pra berpuasa. tp kelako bila blk sekolah cpt2 mntak nasi+telo+kicap hehe. aku pn x de lah nk paksa2 hana sgt sbb dia msh tempoh belajar puasa. tahun ni klu dpt puasa penuh sehari mmg bgs lah.

slmt berpuasa utk zet sekeluarga.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sama ler kite zetty,
alya dh start blajar pose dh..
kena kental sket ni nk asah anak pose
kang kite yg terlebih kesian tgk anak lapo.. heheh

apepun, selamat berpuasa utk zetty n kuarga yer!

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa. Maaf dipohon sekiranya ada kesilapan dan kesalahan.

zety said...

Ramadhan Kareem semua ..mohon maaf juga klu tersalah kata2 mengguris hati tanpa saya sedari ..