Monday, July 15, 2013

Manik masuk dalam idung Maryam adoiyaii

salam =)

ari jumaat mmg ditunggu2kan..samelah dgn aku..ari jumaat lepas aku dgn anak2 je kt umah smpi time buke..tp btol2 bbrp saat sblm buke, Maryam dah buat hal..lps je aku kuar toilet, Umar trus ngadu kt aku yg adek die masukkan 'something' dalam hidung..adoyaiii...wpon setan kene ikat time bln pose, tp aku mcm kene rasuk setan menjerit-jerit ..sebenanye nk tnye je bende ape masuk dlm idung dia..sbb aku panik kot..Maryam x nangis..tp dek dgr aku terpekik2 camtu trus die nangis..

ni ha bijik manik tu..
manik gelang ni pakyong yg belikan..soh buat bracelet mcm pandora tu, lain lak jadinye

lps solat agak laju sbb aku panik dn minum nescafe..aku trus kol apai..apai kate trus g azzahrah sbb die tgu kt situ je.. sambil2 tu aku mcm dah clam down sbb Maryam x nangis ..aku soh hembus2 idung die kot2 blh terkuar biji tu..aku ade gak try suluh idung die tp mmg xnmpk t_t

smpi azzahrah trus potong q masuk kt kecemasan..wah dah ade kecemasan unit yg luas sket..dh lame aku x g azzahrah tu..doc soh tgu jap ..sambil2 tgu tu apai gurau2 dgn Maryam sambil soh hembus..ok, fine..die mmg cool sbb blh gurau2 lagi..aku dah nk tercabut jantung kt umah smpi mls nk ckp apedah..

doc suluh hidung mmg xnmpk ..so, kene x ray..bile dah xray mmg xnmpk dah..so, doc buat kesimpulan maybe dh masuk perut..lgpon manik tu bulat dan kecik..tp doc kate klu ada apa2 perubahan mcm sesak nafas ke, ngadu saket ke cpt2 dtg blk..

ok, dugaan btol..alhamdulillah, Maryam ok..tlglah jgn lasak sgt princess ...

7 comments:

Nad MamaZN said...

Kuss semangat!
Terkejut gak ritu
Alhamdulillah maryam tak apa apa

Mama Zharfan said...

me pun jenis panik--kita serupa
ari tu my lil nephew pun masukkan benda dlm hidung...kalut my SIL bwk pegi emergency princecourt

lia said...

Alhmdlh.. mujur la Maryam xde apa2...

princess... bg abang Umar je lasak2... awak lasak2 sikit jer udah yer he3

~ana~ said...

adoi wei...cuak aku yg dgr ni...seb baik la maryam x apa2..

Afne said...

nsb baik takde yg serious. biasanya kita mak2 ni yg panik lbh tp bapak2 nya cool aje.

harap2 x de lah kejadian sumbat hidung lg ye maryam.

watyz said...

nasib baik xde pape. manik tu kuar ikut mana??

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

A'ah manik kuar kot mana ? Anak saya dulu dia masukkan serpihan biskut dalam telinga ... Peh tu try nak kuar kan balik, try korek sendiri konon nyer, mmg makin dlm lah jawab nyer ... Ke hospital jgk akhir nya ... Dr tu gelak jer, ibu nyer yg kalut ...