Wednesday, July 17, 2013

gambar makanan buka dan sahur jugak yang best

salam =)

Bulan Ramadhan ni yg aku nanti2kan ialah sahur..wpon pd hakikatnye mate aku sgt2 susah nk bukak pagi2 tu..tp maybe sbb setan xde nk bergayut kt mata..mcm, senang jugak nk bgn..hihiihi..

ikutkn setiap lauk yg aku masak tu nk je aku abadikan dlm blog nih utk rujukan tahun2 akan dtg..tapi..xdan la plak..yer, aku mmg masak sahur ..dari sesimple2 lauk..hinggalah masak sweet sour ikan jenahak, sambal udang galah..hoi, dah mcm lauk buka kate apaiku..kih3..semangat kemain masak sahur ;p..ohye, ade sbb kdg tu nape aku masak sahur beria sgt..sbb aku & apai berbuka sama2 baru 2x tauu t__t, sedey mak..sbb laki mak carik rejeki..jual bogo bakar..kih3..tapi yg best tuh, bile apai balik umah..die nmpk lauk maveles2 (aku je yg pasan maveles) die makan lagi ;) ..yelah, kdg kt bazar tu dia x mkn sgt..camtu2 jelah..

pastu lauk buke, simple2 jugak..antara yg smpt snap gmbr spageti chicken ball requested by Umar Husayn , ayam masak kicap kentang + sambal bilis cilipadi & bawang..puasss hatiii .. 



esok Jumaat, akan berbuka dgn bff (kwn sejak skolah SHAH Pekan) kt umah kawan..potluck masing2..plan aku nk bwk Burger Bakar Godang (besar punyaa) dgn blueberry cheesecake yg non bake tu..pehh..mudah2an menjadikk ;)

7 comments:

Nad MamaZN said...

Wah.. Hebat tu masak time sahur
Kite malas hihihi

Afne said...

pergghhh sambal bilis cilipadi tu yg best.

~ana~ said...

pergh...terliur......

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

lia said...

plng best ikan bilis cili padi tu ;)

Lily@MamaZaraZareef said...

Ada plan gak nak masak ayam kicap ni..makanan sejati org jawa..kekeke

masz14 said...

best! lauk i kat sini mcm ni gak zety.. kdg2 lg simple dr ni satu lauk je.. huhuhu. syok tgk gambar u masak, gambar anak2 pakai baju baru, gambar family gath. hoi jelesnye..