Wednesday, June 12, 2013

what to do in Hard Rock Hotel Penang

salam =)

apekate ltk gmbr je blh? hehehe..lps kitorg rehat kt KC,barulah staff tu panggil tuk masuk bilik..seaview connecting room..


ofcoslah sbg penjakun..aku terjah toilet dulu..kih3..adoyai..open toilet plak..camno nih?! seb bek anak2 aku xsmpt perasan yg diorg sebenanye blh tolak je cermin utk nmpk org dlm toilet..tp toilet die spesel sbb ade gmbr elvis besarr punya..ishk..to be honest, mlm2 seram gak weh..tgh duduk kt toilet tu klu ko pandang muke elvis tu mcm xjd nk berak sbb ..emm..mcm die nmpk plak +_+


nmpk bil aku dah duduk xmo bgn2 dah
nescafe..nescafe,,aku nk nescafeee
sekali tu staff die buat briefing kt kitorg..ape blh buat kt HRH ni and so on..sape2 pki ipad or iphone sng giler xyah bwk charger..diorg ade ipod docking kt area tv utk jd charger trus..huhu..ade penunjuk kiblat kt siling (bagus!) ..bagi prayer mat (2xbagus!)..lps budak ni explain sumer die pon soh study lah activity map kot2 lupe..activities kt HRH ni utk semua peringkat umo ada..and all are FREE..sukeatilah nk ulang bapekali pon..siap ade competition bagai..adoii..1 malam X CUKUP!!!!



okeh, skg citer swimming pool..mmg  free pool yg terbesar kt msia utara..sbb mmg luas btol pool die..utk anak2 mmg best giler..siaplah diorg xnk naik smpi kecut mecut jarikaki tgn sumer..huhu

ni bilik lagoon..bukak sliding door trus terjun..sape2 ade bwk anak under 12y diorg xkasik dok bilik nih..tp aritu rmi org diorg xdan nk check





nk order air kt sini pon blh..tapi xlalu akuuuu


ya Allah, Maryam dah mcm anak dinasour kelaparan


jom tgk Lil' Rock plak..mcm playroom utk anak2 lah..tp ade xtvt & ada tukang jage..heheh..bwh 4 thn kene ade peneman..4thn diorg blh jagekan for free..(tu yg nk dgr tu ;p)

Maryam malu2 nk join dancing class, kakak2 instructor tu sexy wooo ;p


Umar minat terjun pool je ;)
 
art class

sweeeett..maryam cpt buat kawan ;)


ada juga teen's club..yg ni sape2 yg suke main game XBox, PS3 mmg syoklah..Umar main game bola sepak2 angin..hik3..sbb game ni mcm Wii tu yg blh detect pergerakan kaki & tgn





ni papanye yg nak main


aktiviti mama ape?..hehehe..selain dari berenang2 dugong..aku ade join kelas yoga..kui3..1st time dlm idop weh..tapi aku x amik gmbr sbb agak xsenonoh utk jd tatapan umum..wpon sebenarnye biasa2 je kot gerakannye..tp mmg kaki ni kene sentiasa kangkang..mcm psg kekuda tu..pastu kene lentik2 badan..aku cam segan plak nk snap..hihihi..honestly, bagi aku yg xpnh buat yoga ni, siyes yoga ni btol2 kuarkan peluh secara agresif dgn cara yg lemah lembut, slow motion dan agak menyeksakan ;p aku bese gak warm up sket2 b4 nk bersukan ke apekan..yoga ni, warm up baru 5 minit, peluh aku mcm dah lari 400meter !! adehh..so, korang bygkan peluh & semua muscle aku yg streched dlm mase 1/2 jam t___t
..tp rasa mcm release semua..ape yg release pon aku xtau..tp aku rs badan aku ringan giler ;) ..yoga ni setiap sabtu pagi  ..diorg buat kt area rock spa, kt atas rumput blkg aku ni

selain tu...apolaiee..masuk kedai kuar kedai HR ;p..dlm hotel ni je ade 3 kedai..haaa pokaii, 1 kedai dlm HR Cafe yg hanya jual merchandise yg cafe je..1 lagi dalam Hotel yg hanya jual merchandise tulis Hotel je..1 lagi mmg Rock Shop (dua2 ada)..aku baru tau yg hotel hard rock ni, 1 negara ade 1 je..jadii..belilah souvenir yg tulis Hotel ye..sbb yg HR Cafe blh dpt kt few places :)


oklah..cukupla kot citer smpi sini ye..to wrap up..kami bergmbr beramai2 kt depan tugu ni ha..dan plg sadis, xde 1 pon gmbr kitorg ber4 yg perfect t__t
Maryam kt blkg gitar, Umar nyorok tepi T___T



sempat jugak malam tu kami kuar g pasar malam Batu Feringgi tu..happening btol..dpt naik beca bdk2 ni 

inshaaAllah..jika diberi rezeki lebih lagi..nikmat kesihatan yg baik..HRH is a must to repeat..huhu..nak bilik lain plak ;) ..mohon maaf pd kande dinde yg kurang sng dgn entry ni..niat aku cuma nk sharing ..kot2 nnt ade antara kwn2 nk dtg sini , dh tau sikit2 psl hotel ni..ok..tata...


11 comments:

Nana Aris said...

best! memang sape2 tidur hotel tu dpt join ke or ada bilik yang special baru dapat join?

Nurzakiah Hanum said...

wow bestnya

mama_umar_maryam said...

sbb kami 2 family nana..mmg book bilik yg connecting tu :)

mama tisya said...

bila ntah nk stay hard rock hotel penang ni...mmg cantik..dan harga pn cantik..hehehe tu psl smua dpt free kalo kena byr smua rmi yg amuk..hehe...aritu bff aku stay cni bg aku fm hard rock..dh p gk psr mlm kt batu feringgi ala2 mcm uptown downtown la kalo kt kl..mcm2 ada

lia said...

perghhhh giler best otel ni,... xpayah penin2 nak pusing mana da... checkin & wat aktiviti kat c2... settle...

Mama Zharfan said...

siyes besh...lebih kurang HR hotel singapore gak :)

Nad MamaZN said...

Mmg idaman hati la nak dok otel hr ni
Tah bile taktau
In shaa Allah ada rezkinya nnt kot kan? Hehe
Yg penting umar n maryam dpt gak jenjalan cuti skool ritu :)

Wan Amira said...

mak aii...

first of all, kenapa kenapa kenapa nak cakap sorry.. post je ler..

second, kenapa kenapa kenapa u makin cun ni hahaha

ketiga, enuff said.. bestnyer tempat ni!!

~ana~ said...

hari tu sekali aku jalan2 sekeliling HRC ni pun dah rasa best apatah lagi ko yg duduk situ kan...dek non x mampu lagi la nak duk situ...hahahahah....

Deq's Qienz said...

bestnya dapat berholiday..trigin nk ke sini..bila ntah nk smpy :)

Sidratul Muntaha said...

huuh
best siot
mcm2 aktiviti boleh buat
rate semalam bape ni weih?!