Sunday, June 30, 2013

Konsert M Nasir di istana budaya

salam =)

sape minat M Nasir?? hehhehe..aku suke certain2 lagu  je..yg femes2 tu tau lah jugak...mcm mr apai die minat mnasir ..byk jugaklah lagu yg die tau wpon xpenah kuar radio lagu tu..setau aku klu mnasir buat lagu utk artis mmg sedap2 jugak..esp lagu2 kumpulan spider dulu tu...pehhh...layan beb ..igt lg tgk live show kumpulan spider kt hard rock kl dulu..siyes best! terigt2 smpi skg, diorg nyanyi dgn music arrangement yg sebijik mcm dlm cd !

jumaat lps kitorg g dating kt istana budaya..anak2 sukerela tinggal kat umh nenek/atoksedare diorg,hehehe..bukan slalu dpt peluang dating2 tggal anak2 ni..apai jenis suke angkut 1 bala tentera ..mmg idakle penah candle light dinner berdua je ..disaster dinner aderlah klu dgn budak2 tu ;p

kitorg smpi agak lmbt sbb jam..seb bek mase smpi mnasir blm nyanyi lagi..risau jugak kdg2 istana budaya ni strict sket..masuk lmbt kang kene dok kt bilik menunggu (bace kt etika penonton) ..dulu mase tgk upin ipin tu mcm xnmpk strict sgt..

kitorg bli tiket kt grand stall ..patutnye dok kt tepi belah kiri..tp staff IB tu bagi je kitorg dok kt seat yg rm400+ tu ..yeeehaaaaa!!! nk kate full house pon dlm 70% lah penuh..so dlm kol 8.50pm gaklah baru mnasir muncul nyanyi live..all i can say..dia sungguh energetic, kreatif,seni,selamba,kelakar..smpi kol 11.30 mlm baru konsert abis..puas hati dgn konsert ni..lagi best die soh audience berdiri & nyanyi same2, nari same2 dgn dia..aku cam gelihati pon ye jugak...ate tgk konsert, tapi audience sopan2 je sumer..boring btol diorg nih..plg kuat pon goyang2 kusi tu ha..sekali mnasir soh bgn, menari..hah, dh mcm konsert atas padang je jadinye, kih3..makcik2pakcik2 tu aku tgk sikit lg nk ilang pertimbangan,hahaha..kitorg kt atas ni rilek je..tepuk2 gitu jelah..

1 lagi aku mmg salute kt mnasir nikan..sebab lirik2 lagu die yg aku sepatah haram xphm lgsg..tinggi sungguh seni lirik dia..seb bek xkuar time soklan BM mase spm dulu ..klu x mmg konfem fail aku..ade 1 lirik ni aku nk share dgn korang, yg aku rase..pehhh..xterpikir dek akal,

"ketika itulah Luqman menasihatkannya di waktu Dhuha..." skg, korg phm x ape maksud lirik ni? waktu dhuha tuu bagi nasehat...oh, sungguh tinggi seni itu t__t

aku tgk apai enjoy je nyanyi2 lagu2 die yg aku xpnh dgr..oklah,as long as die happy kan..stress bebenor lately aku tgk..cian dgn laki mak penat cari duit kot..so, mak banjer lah die ;)

boifren & gelfren

seat kitorg

sempoi je mnasir x tuka2 baju pon

tembam lah t_t

nape lakiku nmpk slim t_t

7 comments:

lia said...

fewiiitttt dating gitu yer...

aku tabik m.nasir sbb da erusia tp suara menten gitu...

Zee Suhaini said...

m.nasir ni lagu2 dia sumer ada maksud dan pengajaran kan??kadang dengar boring gak..hihi tapi suka..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

minat m.nasir gak .................... waaaaaaa

~ana~ said...

wow...dating berdua...:)

watyz said...

cantik nye zety.. waa.. dating berdue je...

Sidratul Muntaha said...

klu ko dgr seme lagu M nair
byk pd kisah2 pedoman dan kisah2 nabi
contohnya :
Raikan Cinta:
kisah Siti Hajar mencari air dgn Nabi Ismail

apelagi?
ni haa..
tanya sama itu HUD hud:
kisah burung hud - hud nak kena sembelih sbb lmbt report tpi dia cerita psl penjelajahan ke negeri Ratu Balqish

Kepadamu Kekasih:
masa seorang hamba Allah buntu dgn kehidupan dan ditimpa masalahnya
diluahkan dalam solat hajat/ tahjud
(lebih kepada penyerahan ibadatnya kepada Allah)

Andalusia?!
of course la penceritaannya tentang kemasyuran zaman kegemilangan empayar Islam kat Andalusia..

aku mmg suke gile M nasir dari aku kecik lagi..

tu belum masuk lag lagu2 hits dia buat tuk orang lain
paling aku suke la Nurnilam Sari..
tpi yg dai nyanyi la
yg awie nyanyi tu tak bape nk feel..


Lily@MamaZaraZareef said...

comei jek boipren n gelpren..^_^..nway, kat gmbar first tu nak nak tegur dah apai nmpai slim sket skang..hihi