Tuesday, June 18, 2013

Testimoni betul punya Coklat IQ Cocodamia

salam =)

Nak pakse jemput kande dinde yg belum LIKE fb page Coklat IQ Cocodamia Bangi ni , pd yg dah LIKE tq sgt2 4 your support!

Alhamdulillah, part time bsnes jual coklat IQ ni semakin nmpk menjadinye..inshaaAllah..even 1 hari akan ada jgk 1 customer..dari fb, kwn2 ..sedare..and aku mmg happy buat bsnes ni..ntahlah, perasaan happy tu bkn dibuat2 ye..mayb sbb bile aku sendiri suke coklat tu..lg sng kot nk promote n citer..

ada jgk yg xbaper suke coklat or kacang or bende2 dlm coklat tu..pd aku , hak masing2 utk memilih n order n beli..customers are alwaysss right. (customer yg good attitude lah ;p) ..jika kurang suka..anda ada hak utk memilih untuk tidak membeli lagi :) , no harm ..

bagi yg dh pnh order n suka n repeat order lagi..malah menyuarakan pula nk jadi DEALER..pada aku tu ialah rezeki n bonus! u get the right people at the right time, at the right place :D ..syukur sgt2 sbb testimoni yg aku dpt bukan dibuat2..kalau dah makanan tu kandungannya baik-baik..inshaaAllah mmg senang nk nmpk positifnya..meh nk share sikit testimoni dari kwn2 aku sendiri..


-aku hargai sgt2 penulisan Nad yg simple tp xde selindung apa2..cerita trus dari hati..idakler anak tu trus pandai buat add maths ke fizik lps mkn coklat tukan..hik3..anak Nad , Nayli yg comel kebabom tu xbaper sehat aritu..sumer mknn reject..KECUALI COKLAT IQ tu..dpt jugaklah tenaga si kecik tu kan..dlm coklat tu bknlah coklat semata..ade KURMA,KISMIS,LUBANAH etc..dgn izinNya..blhlah cepatkan proses penyembuhan..

2) dari Naiey (dealer area Shah Alam , Puncak Alam dan sekitarnya)


Naiey citer yg dia bagi anak dia Auni (umur 6thn) makan coklat tu, dan kebetulan anak tu suke dgn rase coklat tu..Naiey perasan yg Auni semakin cerdas ..makin laju baca English book dan blh eja perkataan english yg pjg2..alhamdulillah! ..dan dia bagi suami dia makan as snek ..suami dia slalu travel n buat presentation, dan suami dia dapat rasakan BANYAK IDEA keluar dan lancar je masa presentation .. semua tu dgn izinNya kan :) ..klu baik makanan kita..maka baik lah jugak hasilnya

3) dari Noor (KUIS , Bdr Sri Putra)


anak Noor (Zakry umur 1thn) demam agak panas..beliau beri sedikit coklat IQ pada Zakry dan dgn izinNya..suhu Zakry turun suhunya lps poo-poo (sbb mkn coklat tu, coklat kan blh cairkan poo poo) ..dia share kt fb smlm dan aku mntk izin utk ltk testimoni die kt fb page. 

sebenanya ada bykkk lagi testimoni yg blh aku share..tp aku lagi prefer testimoni dalam kalangan customers yg aku kenal..testimoni sendiri camne zety?! memanjang copy paste org punye je ;p

ape yg aku blh ckp ye..pd aku, tahap kepandaian, kecerdasan anak atau seseorang tu berbeza2..jgnlah hanya sbb anak kite tu lmbt sikit dari org lain kite rase anak kite xpandai..dpt anak genius, cpt mmbace, pndi maths tu sumer bonus dariNya..

yg penting pd aku utk pendidikan awal nih ialah JAGA EMOSI anak..supaya dia bijak emosi..omputih kate Emotional Intelligence ;p ..siyes..sbb nk speaking omputih ke, nk kasik pandai kire ke sumer tu blh diserap dgn cpt oleh anak2..tgal rajin x rajin ke makbapak /teacher nk ajarkan..

mcm Umar n Maryam ..secara jujurnya..aku nmpk kesan positif nye..xperlu nk exaggerate dari segi akademik dulu..aku tgk perangai masing2 dulu..hahahah..mcm Umar, dia mmg cranky bgn pagi2..mcm sekolah tu adalah tmpt plg xbest kt dunia nih..skg alhamdulillah..cranky dah kurang..pagi2 aku bagi 1/4 bar coklat IQ je ..xperlu bagi dia 1 bar trus..kebetulan plak, anak2 aku tolak batu kayu je tang makan..especially coklat (ikut sapolaie..) 

Maryam pulak, bagai langit n bumi dgn Umar..klu Umar cool..dia,phm2 jelah..dia mmg suke coklat. mule2 die reject jgk coklat IQ ni..tp aku bagi sikit2 je..kdg2 ltk dlm honeystar dia..ayat2 yg kuar dari mulut dia skg ni..fuhh..i bet, same je mcm anak2 pompuan kande dinde yg pot pet pot pet kan..igt x dulu die nk g ngaji tu? 3 ari je bertahan..pastu die xnk lgsg! ..dlm minggu lepas kot..tetibe camne tah dpt hidayah sikecik nih , nk ikut plak Umar g ngaji sekali..nk pengsan aku ..anta jelah ikut mood dia..alhamdulillah, now she has started Iqra' 1 and owned an Iqra' kitab at the age of 3 years and a half..nk nangis t__t..pada org lain yg dh skolahkan anak2 umo Maryam maybe rase bese2 jer tu..pd aku yg x anta Maryam skolah ni rasa luarbiasa lah..hehehe, saje anta ngaji dulu sblm masuk skolah next year..ckp omputih pon blh tahan si diva nih..xper sayang, mama tau awak ni jenis suke aktiviti & main, main & main..klu bersepah umah mcm tongkang pecah tu xde keje org lain dah t__t


dari segi akademik, Umar nk masuk 6 thn, dah bace Iqra' 5,bace,eja,tulis,tmbh,tolak,ckp omputih sikit2 pada aku syukur sgt2 dah (aku ada rakam n ltk kt youtube mse Umar speaking omputih bercerita & berborak dgn Maryam)..aku suke cek Iqra' die..bile aku tgk ayat2 yg dia bace tu..siyes aku kagum..dah mcm ayat Al-Quran jugaklah..just go with the flow ye Umar :) . semoga cpt lancar bacaan Umar Husayn nih..


mkn coklat IQ ni ikut keperluan..ade customer tnye aku mcm2..utk anak degil lah, utk anak lemah ingatan lah..klu rase2 anak2 tu perlu diberikan, makanlah secara konsisten 1 hari 1 bar , pagi dan malam (1/2 bar pagi, 1/2 bar petang @ malam) selama 5 hari..mulakan dgn bismillah dan selawat 3x..semua ni dgn izinNya ye kande dinde..kunfayakun..kite sbg hambaNya kene berusehelah kan..klu dah jmpe mknn sunnah mcm ni..apekate kite cube test try dulu..unless, kande dinde @ anak2 mmg suke mkn kurma,kismis, air zam2 teguk camtu je..hehehe..anak2 ku tidak t__t

ok kande dinde..pjgg plak entry arini..nk share kebaikan, mmg xblh ditahan2..klu ade yg nk order & cube sendiri, blh je pm kt fb page Coklat IQ Cocodamia Bangi atau whatsapp je aku 019-3759220 (Zety) .. inshaaAllah..akan ada 1 lagi projek yg kami (mr apai & rakan2) akan usehekan..doakan semoga semua urusan dimudahkan olehNya..








8 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great entry
singgah pagi

AdanyaKauUntukku said...

akak skarang tengah cuba nak bagi makan kat budak berdua tu

akak terlupa..both anak2 akak tak suka makan coklat yang ada isi2 kat dalam......

at last..maknya yang makan..ha hah a...

tapi cuba gak lah...suh makan sikit2.....

kalau tak cuba mana tau kan....

ayu zarina said...

Entry yang dapat menambah nilai kepada orang lain...great Job..kita jujur, kita betulkan niat kita, dan kita dapat membantu yang betul-betul memerlukannya...Insyallah...tiada apa yg mustahil dengan Coklat IQ-CocoDAMIA!!!

Thanks For the Lovely entry!

Nad MamaZN said...

Setuju ngan ayu zarina ^_^

watyz said...

x ble bg testimoni sbb anak2 x makan pon. aku makan x pernah abis... hehehe

~ana~ said...

zety, bila la aku nak bank in duit ni...bz bebenor skrg ni..huhuhuhu...sorry erk..

mama_umar_maryam said...

tq sumer..
quote by ayu zarina (2013)
"semoga kita dapat membantu yang betul-betul memerlukannya...InsyaAllah"

eh ana..xper weh..pikir priority ko dulu k..coklat aku ni anytime ader bebeh..heheh

anak Wan Salleh said...

Love this entry!! moga kita sama2 sukses dalam berniaga coklat ni.. insyaAllah