Sunday, June 2, 2013

Terima kasih Allah bagi pinjam nikmatMu walau sekejap

salaam =)

fuhhhh...donno how, where to start..
mule2 igt nk ltk p/word utk entry ni..rase mcm xperlu kot rmi org baca/tau..

pastu alang2 ltk p/word baik trus disable & bagi kwn2 by invitation shj lah bace blog nih..

wahh..mcm2 pikir & negativity dtg..
tapi at last aku pk..xsalah pon nk share kan..mane tau blh jd rujukan nnt utk org lain..kot2 blh mmbantu walau xbyk..inshaaAllah 

taken on 26/5/13 :)


bbrp ari b4 my bday dpt 'hadiah' paling best sekali..Alhamdulillah..positif..happy sgt family kecil kami..just informed yg rapat2 je..

tapi lepas 3-4 ari cek upt, ade spotting..and i know something is wrong sbb spotting more than 2 days :(

3/6/13 ..kami redha akan rezekiNya ..ketentuanNya..jmpe gynae tersayang (cewah..tersayang trus sbb blh potong queue kt azzahrah ..hehe) dan gynae confirmkan miscarriage ..

alhamdulillah aku okey..tipulah x nangis..sbb dah nangis few days before tu yg aku okay je arini :)..
inshaaAllah byk hikmahNya , kande dinde doakan kami ye !! hugs!!



p/s: kalau rajin nnt next entry blh citer pjg sket..for now, ni je mampu taip :)

22 comments:

MrS. F!zA said...

tkpe dear! boleh cuba lg nanti...skrg kna lah rehatkan badan kn wp kandungan haitu baru je kn? insyaallah ada lg rezeki maryam nkdpt adik tu nanti..

mama_umar_maryam said...

tq fiza :)

mama tisya said...

Tkpe..moga lps ni ada rezeki

Afne said...

zet, ntah knp aku terasa2 ko lain dlm sebulan ni. naluri ibu mengandung kot tp tak terbukak mulut nk bertanya.

takpe lah, redha. aku pn pernah melalui saat2 sedih tu. menangislah klu itu yg blh membuatkan ko rasa lega (like i did before). In Shaa Allah, ada lg rezeki utk korg. Allah tau yg terbaik utk setiap hambaNya.

MRS. K said...

Kite dah agak. Hehe. But its ok dear. Insyaallah ada rezeki nnt. Klu bukan rezeki anak mungkin allah nk bg rezeki lain. Take care

Lily@MamaZaraZareef said...

takziah zety..insyaAllah, akan ada penggantinya nanti..take care ye..

Nad MamaZN said...

Ada la sbb Allah tentukan perjalanan nya mcm tu. Akan ada yg lebih baik di masa yg sesuai mungkin, in shaa Allah. Sabar byk2 ye zt. Kite penah alaminya jugak... :/

watyz said...

Allahuakhbar... x pe zety.. Allah dh tetapkan rezeki ko pada masa yg lain... in shaa Allah...

Zee Suhaini said...

takziah..insya'allah akan ada yang lebih baik lepas ni..tabah yer..

~ana~ said...

allahuakbar.....

takziah zet..mungkin ada hikmah di sebalik semua ni...insyaallah...

aku doa kan ko sekeluarga tabah dengan semua ni, mungkin lepas ni Allah akan ganti kan dengan dgn sesuatu yang lebih baik..insyaallah..

take care dear...

Adlin Mohamad said...

xpe pas ni sure lekat cepat ..kita pernah lalui..

lia said...

tabah yer zt... Allah lebey tahu yg terbaek utk kalian.... InsyaAllah, aku doakan yg terbaik utk ko...

Norlidawati Jaafar said...

Salam,
Saya ida
Newbies blogger
Sabar ye tabahkan hati
Masih ada rezeki lagi nanti tu
DIA bagi pinjam sekejap je
Jemput lah meriahkan blog saya & jadi kawan saya
umielman.blogspot.com

LYAfrina said...

setiap y blaku ada sebabnya..percayalah pd ketentuanNya.. mesti ada y terbaik... biasanya, disebalik kehilangan.. Dia hadirkan sesuatu y lebih indah..

Deq's Qienz said...

sabar yer..ada hikmah di setiap kejadian..lepas ni usaha lag..segalaNya berserah pada DIA..

AdanyaKauUntukku said...

tak pe.insyaallah ada rezeki lain
orang kata usually lepas miscariage....
cepat lekat..haaa cuba dengan bersungguh2 lagi..insyallah.....berjaya!!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai ... jgn sedih2 zet .. ada rezeki lain yg Allah bagi .. yg penting jaga kesihatan diri ok ;-)

Syida said...

Mungkin Allah ada plan yg lebih baik/besar utk ko lps ni....
stay +ve ok!

mummy_ayu said...

sabar ek..be strong..takde rezeki kali nie..cuba lagi..take care tau!!

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

takziah zetty,
baru tau nih!!!

sabar ek..
atleast awak dh ada 2,
sy baru sorang ni..
huhuuh, nak baby jugakkk!
amin, amin, amin!

IntaNBerliaN said...

kuatkan semangat yer zt.. InsyaAllah pasni mesti ada rezeki zt...

take care

mama_umar_maryam said...

tq sumer..hanya Allah yg balas kata2/doa2 yg baik kande dinde..