Sunday, December 2, 2012

Makan steambot untuk bday Umar dan Maryam

salam =)

Alhamdulillah hujan rahmat tiap2 tahun mengiringi bday party anak2 & papanye ;) ..nk buat camne,ni sumer rezeki dariNya turunkan hujan..yg penting..wpon hujan, tetamu dpt makan dgn selesa lah jugak ..hehehe..

mule2 igtkn macam xnk buat majlis thn ni..sbb mcm suntuk sgt masenye, tiap2 wiken ade je event..so, kami plan utk buat kecil2an ajak family & kwn rapat makan-makan santaiii..pikir punye pikir sbb aku malas nk masak, maktam (maksedare apai) yg catering pon ada kenduri sabtu tengahari tu ..so...tup! dpt idea..steambot! yeahhh...tapi kitorg xde periuk steambot tu..dan aku mmg xnk masak ape2,hahaha..so kitorg start hunting van steambot malam jumaat aritu (balik dari fashion show teww ,apsal tibe2 tuka slang??) ..hunting punya hunting jumpe lah van kt area uptown jln reko kat econsave ..food testing dulu,hehehe, okeh..jadik amik dgn brother tuh..legaaa 

pastu bile apai bncg dgn mak2 sedare die , maktam menyuarakan kerelaan die nk buat jugak nasik lemak dgn sambal utk party tu..wpon die ade kenduri dia akan siapkan jugak..aduh maktam..lebiulahh..
makanya, on that day, selain dari kitorg persembahkan van steambot tu ade jugak nasik lemak & desserts lain yg dibawa oleh family .. tuan umah btol2 buat air sirap limau dgn teh tarik je, kui3..ate minum petanggg

kek plak, xde baker yg sanggop nk amik las minit order dah, sume yg aku bekenan fully booked! ok finee..korang rugi 1 customer yg tiap2 thn nk order 2 bijik kek ;p ..baker yg slalu buat kek anak2 aku x sehat plak & x amik order dah..huhu..so, sorg lg maksedare mmg sedap gile buat kek homemade, cikta lah jwbnyer...sticker kartun yg lekat atas kek tu aku beli kt Yummie bangi ni je..so order dgn cikat orange butter cake & choc moist kukus ..

oklah, kesimpulannye steambot mmg cukupp (debor dlm hati ni takut x cukup) nasik lemak mmg lajuu je abis, aku igtkn org lps lunch dtg kenyanglah..sekali tu pehh licinn, seb bek beras byk kt umah maktam masak 1 round lagi,hahaha..tetamu lebih kurang 73 orang (gulp.) alhamdulillah..tetamu tu kan rezeki =)

membebel pulak hah..org nk tgk gmbo kan ;) , adela sikit nih..

eh dh mcm bos steambot lak boipren i nih ;p
tetamu yg dtg awal makan dulu..ujan2 layan steambot..pehh













Allah selamatkan kamu anak-anakku Umar Husayn bin Hamsafar (5 Dec 2007) & Maryam Hanina binti Hamsafar (4 Dec 2009) ..dan x lupe jugak utk my soulmate & bestfriend Hamsafar (8 Dec 1982) ..sayang kamu semua keranaNya..terima kasih Allah atas kurnianMu =)

























17 comments:

Atie.Rashid said...

epy besday tuk org2 kesygn cik zt.... moga Allah lindungi kamoo sume n dimurahkan rezeki... aminnn

~ana~ said...

adeh..terliur la plak tgk van steamboat tuh....

Anum said...

wow bestnya

Nia said...

eh,..Umar muda 4 hari dari Madihah rupanya..hehe..Happy birthday to both of them! :)

Syida said...

ko sgt creative!
tak pernah terfikir nak panggil pakcik steamboat utk bday party.

Nad @ MamaZN said...

btul, sgt kretip..tak terpikir pun nak pggl org stimbot ;)

hepi bday buat kesayangan2 zt sekalian!

moga kalian hidup bahgia hendaknya hingga ke syurga

Nad @ MamaZN said...
This comment has been removed by the author.
mama tisya said...

wah van stemaboat lg..best tul..busday boy n girl happy la dpt sorg 1 kek

lia said...

hepi besday Umar & Maryam....

x pernah t'pk konsep gini.. bagus la zt ;)

SyaNa said...

mmg suspen kan takut x cukup food
biar lebih dr x cukup
lebih bleh sedekah2 kasi sama rata kan

Nana said...

wah beday selang sari je

Lily@MamaZaraZareef said...

happy bday umar n maryam..meriah bday party siap ada van steamboat lg..lain dr yg lain..:-)

Afne said...

happy birthday utk korg. bestnya dpt mkn steamboat. lama dh tak mkn ni.

masz14 said...

bestnye... hepi besday anak2...

watyz said...

comel nye budak berda tu specially maryam la kan... :) best tu makan steamboat. kalo aku tau aku g umah ko hr tu tau. aku ade kat seri kembangan. hehehhe

mummy_ayu said...

yum yum...cedapnya...lma tak makan steambot...cantiknya kek tu & birthday girl..tomei sgt..birthday girl.of coz la encem..hapy birthday to both..semoga jadi anak yg soleh & solehah...amin!

MrS. F!zA said...

woaaaa..mmg kreatif..tkyah nk semak rumah..steamboat dlm kereta je..