Tuesday, December 18, 2012

Legoland atau The Little Big Club atau Hello Kitty

salam =)

x sabaaaaaaaar nk cuti dah ni..hehehe, students cuti 2 minggu smpi taon depan! akhirnyaaa,hahahaha..wpon ade few things buat aku serabut dlm otak nih, tp aku pikir, xpelah..tu cabaran idop, kang klu x debende nk pikir kang ..mcm tidak berguna pulak idup ini, hik3

jika diizinkanNya, aku & family kecik aku akan g JB jumaat ni..sempena my bff wedding..alang2 g jb jalan2le kan..so, memandangkan tiket legoland free xdapek, xde rejeki dek maybank durjana tu hahahaha..apepon syukurrr lah berkesempatan nk jln2 kt sane jugak..cume kemungkinan besar x g Legoland atas beberapa sebab :

1) cuti skolah crowded giler
2) pukul 2 ptg ke atas most probably hujan lebat, rugi byk rides x blh naik
3) Maryam x cukup ketinggian nk naik byk rides
4) x de sape nk jage bdk2 ni klu makbapak nk naik rides, hahaha
5) kitorg nk tgu hotel dah siap, pokok byk tumbuh & byk bumbung utk pejalan kaki ;p

hehehe, nk sedapkan ati je tu..xpelah, ada rezki lebih, klu ada waktu terluang & kesempatan of coslah nk g Legoland kan

so last2 kitorg decide nk g sini je dulu, The Little Big Club ..dan bergantung kpd keadaan & masa, masuk Hello Kitty town sekali .. cume takut Umar lah boring nnt..1 park = RM50 (dewasa/kanak same je rege) ..klu nk msk 2 parks = RM85 je..tiket pon dh beli..hotel pon las menet booked..

doakan ye kande dinde perjlnn kami lancarr ..sblm nk g kene carik bekalan ubat batuk dulu..huhu


17 comments:

Nad @ MamaZN said...

Selamat bercuti umar n maryam! =)

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

bestnyeeee berjalan ni ..

CHeeSYaNa said...

ety.. ko g LBC je ke with Hello Kitty skali? takut plaks tak sempat nak g 2-2 in one day.. huhuhuh

mama tisya said...

slamat cuti2 ke little big club...legoland p vkend sesak nk2 cuti sekolah..aku p jumaat ok skit la even rmi gk org

Sidratul Muntaha said...

selamat bercuti..

ieda said...

skrg nie dah banyak pilihan taman tema di tempat kita kan ..
ada duit ngan x der duit aje ..

apa2 punn selamat bercuti dear !

Nory Zoulkefle said...

teringin jgk nk gi legoland, tapi lg teruja nak pi USS..hhehehe

SyaNa said...

hepi holiday!!!
ubat tu paling penting
hehee

Nana said...

kan>aku pon klw nk g legoland tunggu lama skit la banyak lg nak buat tu katanye

Azura Azizi said...

Tix free tuk kanak2 kan ada ..yg kat blkg susu kotak dutch lady tu..lagipun kt legoland boleh naik ride ditemani mak bapak kalo xcukup ketinggian...

Mira Adzlia said...

teringinnya nk g legoland

AdanyaKauUntukku said...

akak tak sempat nak beli online lagi tiket nieH..esok lah..huhuhu

mama_umar_maryam said...

tq nad!nnt insha Allah klu smpt rembat fm ke ape ke zt roger2 nad k ;)

tq adlin :)

dayana - g TLBC je kot..sbb aku bli 1 park pass je

tulah, mule2 plan legoland jumaat lah..tp klu bwk baye tisya/umar mmg berbaloilah..sumer die blh main kan

mama_umar_maryam said...

tq ayu, tq kak ieda

yup nory, klu org besar mmg lg best USS

btol syana!!

nana - heheheh,btol,kasik byk pokok sket..panass diorg ckp

mama_umar_maryam said...

tix tu mmg btol,zt lame dah simpan,tp nk beratur tu hazab tauu..oh,mak ayah blh teman ye,xpelah,maryam x berani kot naik ride kepala naga tu

jom mira ;)

ok je kak bli tix on9..bkn ape,mls nk beratur tu nnt,hehehe

Lily@MamaZaraZareef said...

Gi wedding Tasya eh..apepon, selamat bercuti k..tak sangka dh banyak tpt jalan2 kat johor..kalau dulu org tanye johor ape yg best?? mmg tk tau nk jawab..kekekekeke..hampeh nye org jhr kan..=p

Afasz said...

jgn lupa makan ubat batuk