Tuesday, December 11, 2012

Jemputan ke fashion show BDA

salam =)

ni sambungan entry pendek bergesel bahu dgn designers aritu ;)

emm camne nk start ek, ok..camni..kami berkwn baik dgn sorg fashion designer ni namenye Fairuz Ramdan ..kenal lame dah since zmn Uni lagi..kwn kami nih design baju lelaki tulen hik3 ,thats y name die x tiptop sgt mcm nama designers yg buat baju artis ppuan..ade few artis dah pki baju FR ni utk mcm2 event..selain dari brand FR, dia ada 1 lg brand iaitu Mistio Vintage (MV)..nk tgk gmbr2 artis / design2 baju dia blhla add friend kt fb beliau sini ye

so, berbalik pd persoalan mcmane kitorg blh dijemput dtg fashion..disebabkan FR tgh nak naik, diorg ada form 1 group lah as partners..senang sket nk keje & dpt fund..lebih kurg cenggitulah, so FR partners ada dlm 4 org yg terdiri drpd kwn2 kami..tu jelah, lain2 history..semoga FR & partners terus2an maju & dimurahkan rezeki lagi..amin!

mr apai & the gang dah few times gak pegi show, tp aku blm berkesempatan pegi..so,nilah pestime pegi..bile apai btau petang tu pukul 6++ yg malam tu die nk ajak aku pon okay je..pastu tibe2, eh, nk pki baju ape ek?? hahaha..pastu apai kate," ek elleh..org bukan nk tgk dia..org nk tgk model2 tu" bluekkk jeles le tu ;p

so siap2 ala kadar jelah, bkn retis pon kan ;p ..malam tu kami ajak maksedare kami acu ..saje je bwk dia ajak die have fun sket ..Umar & Maryam tgal jap kt umh fil aku ..

smpi2 sane, ade bbrp artis & org2 tv lah yg aku kenal attend..tp aku jenis x amik gmbr diorg sgt,hehehe..antaranya azwan ali, zahida rafik, pelakon2 (aku lupe name diorg nih), penyanyi2 pon ada..kitorg lebih kepada nk tgu FR collection keluar & tepuk/sorak kuat2,hehehe..

dan mmg sorakan & tepukan plg gemuruh malam tu, campur si azwan ali menjerit2 kegilaan nmpk model2 lelaki ensem pki baju FR,hahaha, gilo mamat nih..

gmbr2 pon xdelah kitorg nk bergmbr dgn kwn kitorg si fairuz nih dah ari2 jumpa,hahaha..antara design2 dia ..pics taken from FR fb :) ..paper Kosmo arini ada citer psl BDA (Bumiputera Designers Association) show esp design FR

syabbas FR! penonton menjerit2 mase nih

ini yg AA terjerit2,hahaha,gaya scottish, sape berani pki camni??


FR & partners with friends
so, as for us, kitorg enjoy jelah..sambil tgk mcm2 jenis manusia kt situ..hehehe..phm2 jelah ye ;)..tapii kwn kitorg nih lelaki tulen ye bangg,hahaha, ade bini lagi..apepon proud of u FR, pasni masing2 pasang badan pki baju FR termasuklah apaiku ;) ..soon FR akan kuar design utk ladies plak..

last skali gmbr2 kitorg mase event..klu ade yg tnye, sonok x? nk dtg lg x? emm..jwpn aku, kitorg akan dtg utk  bagi support kt kwn jelah sambil2 tgk gelagat orang :) ..lg 1, ade alasan nk beli baju baruu,hahahaha

Us :)

oh baru terigt,farhan slh seorang penyanyi yg buat persembahan malam tu, best sgt suara dia!!

ehem ;)

hik3..jmpe Jovian mandagie , mmg frenly die nih, malam tu die beli sumer collection FR :D

seb bek ade mkn2,hehehe


next time klu di jemput lagi i share cerita2 lg yeee, daaaaa

10 comments:

Nad @ MamaZN said...

Suke sgt kt jm ni =)

IntaNBerliaN said...

bestnya zt g event camni... :_0

watyz said...

wa.. best nye g event2 mcm ni... :)

Deq's Qienz said...

compom best la..sy xprnh tgk fashion show.

BoNDa.... said...

bestnyer....

SyaNa said...

wahhh segan le taraf retis da ha
hahahaa

comel la ko wei..baju seluar jaket sume kena

mama tisya said...

kelas ko jah pasni tempah bj dr jovian la ye

Wan Amira said...

wah, bukan main lagi :) i pernah pergi fashion show sekali je yang masa ms read launch new collection .. huhu

Lily@MamaZaraZareef said...

Wah..kawan dah taraf2 retis gitu..hehehe..kira leh jdkan family designerla mcm ni sbb kwn sndiri kan..tip top la baju bajan pasni..^_^

AdanyaKauUntukku said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (melopong jap ok)