Sunday, December 9, 2012

cuti cuti Kuantan dan Bukit Gambang Resort

salam =)
sabtu lepas bersamaan 8 Dec ialah besday mr apaiku terchentaaa..xsmpt nk clbrt apa2 sgt sbb family Bangi ada rombongan bertunang adek sepupu apai  ke Kuantan..

perjalanan lebih kurg 3 jam+ smpi ke Sg Isap dlm kol 2pm gitu , kumpul2kan kereta pengiring kt masjid,solat jama' barulah same2 gerak..lancar je majlis bertunang, semoga kami dtg lagi utk majlis nikah ye aizat & mashitah :)

bekas tepak sireh turun temurun family nih :)





hehehe, sempat pose dgn maksedare vogue
 highlight of the day adalah hidangan lauk pauk utk rombongan kami..IKAN PATIN masak TEMPOYAK!!! arghhhh..sgt2 heaven!!


lepas tu, 5 families gerak ke Bkt Gambang Resort utk bergumbira..yehuuu...booking 4 family suites + 1 studio suite via website BGRC, lagi murah compare book via agoda & seangkatan dengannye sbb pakej termasuk breakfast + tiket waterpark + tiket naik tram ke waterpark , sonang xyah pikir2 dah..

tips :1)  BGRC ada 2 resort, 1 Arabian & 1 lagi Carribean resort. kami stay kt Carribean sbb murah sket dari Arabian (nk book 5 bilik weh carik yg affordable)
2) booked via email & byr either gune CC atau deposit kan ke dlm ac Maybank diorg.
3) masa check in diorg akan mntk rm100 as deposit & refundable time cek out

checked in dgn baju baru ;p


bwk kanak2 riang mandi pool dulu sbb dah ptg rugi nk masuk waterpark




kt dlm resort ni je dah ada mcm2 yg buleh ngabiskan duit,hahaha, contohnye mini funfair..aku & anak2 x smpt nk main funfair sbb malam tu sebok nk surprisekan bday man = mr apai..
oh ye, ade 1 citer lg psl nk buat surprise utk apai..aku & adek2 sepupu apai tlh berkomplot utk buat 1 video klip utk dia..lagu yg kitorg pilih ialah lagu Hindustan..tajuknye lupe plak..lagu lama yg sgt2 rancak ada lirik "Hamsafarrr" dan ade lirik "acchaaa" tu ,hahaha.. diselitkan sekali sessi interview oleh mak/ayahsedare dan aku sbg isteri terchenta beliau.. puas berahsie sikitttt lg nk kantoi pon ada..tp dek profesional , apai mmg xtau / x pasan langsung komplot kitorg! hehehe..video klip agak pjg.nnt klu dh upload kt youtube aku share linknye ye ;) kek bday pon komplot jugak..mntk tlg sepupu belikan (last2 die sponsor ;)) ..so yg videographer & tlg simpan kan kek dok 1 bilik sebelah kitorg, kelako sunggoh..

malam tu sumer mkn kt luar..adehhh..mmg ramai sgt2 le mkn kt luar..gerai plak x baper nk byk..so tips ;
1) klu duit lebih mkn dlm resort jelah, buffet style
2) nk kuar mkn smpi ke bdr Kuantan or Tg Lumpur pon ok jugak, tp kitorg ada anak2 kecik ni malas nk jln jauh
3) order siap2 petang tu dgn restoren,hehehe

sblm kuar makan ada magic show kt lobby utk budak2

nk nek kete kuda amik angin malam pon blh jugak :)

penyabar sgt2 family nih tgu makanan

meja pjg kt dlm kedai x cukup panjang kitorg dok kt luar

balik dari dinner berdezup kitorg buat short meeting nk surprisekan apai, ok, plannyer cenggini..
1) sepupu dia akan tunjuk video klip tu dlm tab , konon2nye ayah sedare kitorg yg suruh
2) mase apai tgk video klip tu, part last skali ialah Umar & Maryam nyanyi Allah selamatkan kamu, kitorg ramai2 masuk bilik & tadaaaa..bagi kek =D

ok, plan berjalan lancar & yes, apai sgt2 tegezut dan x sangke langsung ada video klip khas utk dia! lebiu yang..saya dah xtau nk wat surprise camne utk awak..asek2 awak je surprisekan saya..kalini saya bekerjasama dgn adek2 sepupu awak plak..bak kata salah seorang yg di interview dlm video klip tu, " biasanya apai yg happykan orang, kalini biar kami plak happykan dia .." dan apai gelak terkekek2 tgk adek2 sepupu dia, anak2 dia menari2 lagu hindustan utk dia..
Oreo cheese cake dari Secret Recipe, sponsored by amai&yaya, tq sgt2!

maybe kande dinde payah nk bygkan camnela keadaan/suasana kitorg yg nk buat surprise tu..sorrylah, blame on me, kamera tertgal dlm bilik plak..huhu..mengharap gmbr2 dari sepupu yg buat video tu nnt..

so malam tu, masing2 berhibur dgn video klip , ade yg g funfair, mkn cheese kek & rehatttt sbb esoknye nk main water park plak ..fuhhh, Alhamdulillah ya Allah ..happy sgt2 sumer org =)

citer water park next entry k ;)











8 comments:

Anum said...

bestnya

Nad @ MamaZN said...

terasa hepinye zt..=)

MrS. F!zA said...

gojes n selim uuuuu.. jeles mak..haihh..


jomlah join GA kita smbil tlg vote..

http://www.mrsfiza.com/2012/12/jom-menang-lucky-draw-fm-uss-singapore.html

tlg klik button G+1 je kt ptunjuk arrow up n down tu tu.. smbil log in gmail..

mtk tlg na..

BoNDa.... said...

bilaler dapat g gambang tue.....hehehehe

Gieyana said...

bestnyer..x pernah p lg ker Gambang nie..:-)

~ana~ said...

wow best nya..main seprais2 ye...:)

Deq's Qienz said...

waaa bestnya g bercutiii...terbaekk.

watyz said...

hepi belated besday en. Apai.
cantik baju ko zet... :)