Sunday, December 16, 2012

Weekend yang amat dihargai

salam =)

Alkesah sabtu semalam aku 'kene' dtg uni utk open day/info day..muncung kemain pdhal thn 2012 ni barulah 2 x kot kene dtg ari sabtu, last aritu bln 3 ..oklah, sbb dh dpt cik B (pki perkataan cik sbb xbyk, kalau byk upgrade jd Puan B ;p) few months ago tunjuklah muke skettt kan..

sekali pagi sabtu kitorg gelabah,rupe2nye apai pon ada meeting pagi jugak, last2 terkuar kt mulut aku," nak ltk mane budak2 nih? " huhu..besenye klu ape2 hal antara kitorg jelah jage budak2 ni kan..sekali dah dua2 ada hal..and buat decision, Umar anta kt atuk fil aku, Maryam anta kt umh nektam (yg mmg jage die) , xsedap la wiken nk anta2 anak nih..tp nk buat camne..tibe2 terbyg camnilah perasaan mak ayah yg kene keje smpi wiken, anak2 anta kt org/nursery je :(

so, smpi opis ade kezutan lagi..server room kt tgkt 3 terbakar pulakk..adeh,.seb bek x meletop 1 bgnn tu..klu meletop cuti free kot,hahaaha ..mmg bau asap kuat lah, adeh..sesak dado..dahla aku batuk, mmg dok kt tmpt yg jauhh dari bau asap..Alhamdulillah xde sape2 yg cedera sbb kebakaran berlaku dlm kol 5 pagi..bomba dtg pon api dh padam..tgu2 gak kot2 ade student/parent dtg nk tanye psl IT programme..hmm..xpelah, ramaiiii lg counsellor bertauliah tgu ;)

ari ahad,mmg manfaatkan abis2an waktu kt umah,keje umah mcm biaselah, 3 round laundry,masak ikan merah masam manis utk anak2 & aku..mr apai lepas gian 'menebas' rumput .. bibik wiken lak absent sbb ujan..hmm..

breakfast - koko crunch + susu je
lunch - ikan merah masak masam manis

Maryam kol 4 mntk mkn nasik lagi 
kol 5.30 diorg request cekodok bawang plak



7 comments:

Mama Zharfan284 said...

ur kids sgt comel ;)

~ana~ said...

sedap weh cekodok bawang tu...

Gieyana Muhamad said...

Sy suka maryam...cuteee...yg boboi pon encem gak....:-)

Nad @ MamaZN said...

Maryam n umar yg comel! =)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

samalah pulak ..semalam ptg aku goreng cekodok gak ;-)

watyz said...

huru hara idop dibuat nye kalo kena keje wiken kan... :)

mummy_ayu said...

sgt betul.weekend memang full..time tu la nak masak, time tu la nak ngemas, buat laundry..nak spend masa ngan anak2...ujung minggu je la.