Sunday, June 3, 2012

Salam dari Johor

salam =)

ngades, dah balik Bangi dahhh..alhamdulillah, perjlnn lancar pegi & balik..cousin apai pon dah slmt bernikah..cousin aku pon dh slmt berkenduri jugak kt Kuching sarawak nun..sobs..clashed plak dgn belah apai, kalau x mmg naik belon ke sarawak dah kamek ..xpelah, doa dari kejauhan..dua2 majlis berjalan lancar, alhamdulillah!

plan utk menghantar cousin apai bernikah sepatutnye bertolak ari Jumaat lps subuh sapi'e ke Pontian..tp end up ari kamis pas maghrib apai buat kelaka ajak g Melaka join skali 2 family yg dah booking apartment kt sane..oh,unplanned sungguh..tp dek ujan lebat sgt pas mgrib tu kitorg bertolak dlm kol 930mlm..smpi Banda Hilir dalam 1 jam gitu..kitorg tdo kt Garden City service apartment..nicelah apartment die, 3 bedrooms..rupenye pakcik apai mmg dah booked & expect kitorg join skali..ok je..orang banjer kan, tq ayahcik! ;)  klu xsilap, rate 1 malam kt sini utk 3 bedroom aprtmnt dlm rm300+..blh cek website die kalau nk tgk k..

xdan aku nk snap gmbr dalam apartmnt tu, tp siyes mmg nice..toilet pon best! pagi Jumaat tu bdk2 ni smpt lah nk mandi kt pool die..ok sgt kan pool die, maintenance dah mcm hotel..kdg2 hotel pon xsemenggah pool nye..



mandi smpi kol 1030 pagi je sbb rombongan Bangi dah bertolak dah..so,kitorg dari Melaka ke Pontian tidakla jauh sgt..dlm 2 jam kami smpi ke Pontian..trus check in Hotel Pontian yg family pengantin dah booked..all sponsored by maktam's family..alhamdulillah...lokasi hotel pontian ni strategik btol, sebelah Giant, sederet McD..berdepan dgn kedai tudung , 7 eleven, kedai membaiki tayar ~ sbb tayar kete slh sorg pakcik kitorg menggelembung sikit lg nk pecah~ dan mcm2 lglah! dan blh nmpk view pantai kaler coklat,hehehe

kol 2 ptg camtu apai & pakcik2 die g men golf, aku dgn maksedare2 yg ditinggalkan dgn duit banjer nih apelagi..projek beli tudunglah,hahahaha

maryam & nekbob die cek bilik ;)

mlm pas isyak, kereta2 pon konvoi ke umah panten perempuan..dlm 15 minit smpi dah..sblm tu kt otel amik gmbr dulu pembawak dulang hantaran,hehehe..tema malam tu kuning lembut..kitorg belasah je baju ape yg ade..seb bek ade kedai tudung depan otel tuh, haaa...nk citer psl kedai tudung dpn otel tu..mmg lawo2 & affordable weh rege2 kt situ, mmg untunglah kedai tu kitorg rombongan makjemah Bangi serbu kedai tuh..aku pon rembat 2 helai, hehehe..

sarung kuning dgn inner baru beli kt kedai tudung depan hotel ;)

gubahan sireh junjung ..oh, terigt plak mase kawen dulu dpt sireh junjung cantek mcm ni dari family Bangi,ouchh ;p


then esok paginye, bersiap plak utk majlis sanding..sonok aku tgk, ade acara tol tu yg best tuh..bepeloh lah panten laki,hahaha..

kiut okeh makcik2 baju pink tu tahan mntk tol

separuh dari family Bangi yg menghantar
good girl, x cranky pon Maryam nih

haaa..another unplanned journey yg apai suggest ialah g JPO, ~dlm hati i berbunge2 riang ;)~ sbb dari pontian nih ke JPO dekat je, ikut jln blkg xsmpi 30 minit dah smpi..exit kt Senai..kete2 lain balik Bangi, cume 6 kete je hiphiphoooray ke JPO,kih3..tata panten, have fun lah ye! 

smpi2 JPO,aku pon hapdetlah kt fb..sekali tu rupenye kwn opis aku pon  dtg kt sini (die pon attend wedding kwn die) ..budak bertuah nih g snap gmbr aku ..buat muke ala2 kantoi gitu, hahahaha..dan tudung yg aku pki ni adalah hasil belian dari kedai depan hotel jugak, kih3


mmg ramai org mase kitorg g nih..yelah cuti skolah & ari sabtu plak..komen aku utk JPO nih;
1. kemudahan puas hati, toilet bersih, ada surau, babyroom, family room, foodcourt
2. aku masuk byk kedailah, tapi aku jual Coach lg murah okay,beza rege dlm rm100 jugak, hahahaha, yelah, outlet ni bayar sewakan..klu aku ade kedai, mayb aku jual rege camtu jugak ;p
3. yg berbaloi masuk ialah Levis..aku rembat jeans kt situ rm139 yg boot cut tuh
4. klu dtg sini, trylah makan kt Absolute Thai, layanan bagus & sedap2 bebenor makanannye ;)

kt sini, abg ipar aku banjer kami dinner kt Absolute Thai..alhamdulillah..tqvm abgyan&kakwati ku ..moga makin murah rezeki kalian..muaxx2..ok,cukup,nyampah plak kang biras i tuh kat i kang ~i bff dgn biras i tau ;) ~ meja pjggg kitorg ni xbenti2 pelayan dtg, potong ikanlah, potong telur lah, serve tomyam lah, eloklah, berbaloi bayar service charge korang ;p

mule2 sorg waiter
 pastu 5 waiter,hahahaa
makanan ape yg kitorg order, dah xter snap aku satu2..syukur nikmat Allah ..yg blh aku ckp, sumer sedap..last skali tuk penutup, ni haaa...ultimate dessert! hahaha

ape yg aku beli kt JPO? sikit2 je..nyesal x rembat La Senza, arghhhhh!!!!

dan, malam tu kitorg dari JPO kol 8.30mlm, smpi Bangi kol 12 malam..benti jugak 2x gitu..hehehehe..maybe disebabkan aku dpt shopping sikit2 kt sini, xdela rase penat sgt travelling tuh..~cet,poodah kate apai, die yg drive mmg lah aku xpenat~

sekian, laporan berjadual dari aku..bln 12 ni insyaAllah kami dtg lagi ke Johor Bahru, yiihaaaaaa!!!!!

14 comments:

Anum said...

seronok tgk gambar2

~ana~ said...

wow...hasil rembatan tu yg syok nak tgk tuh...:)

etiey.com said...

teringin sgt nk p JPO, tapi tak kesampaian lagi. Gap kids pun ada eh?

Afne said...

cittt!!! ni yg org tu kata bakul blkg umar tu kosong!

zet, levis utk pompuan ada penambahan x? aritu aku dtg cuma ada 4 design. pasan langsing aku beli hok slim fit. peha naik skit dh rasa cam sarung nagka ekekekkkk

CHeeSYaNa said...

levis die best kan! pastu die nyer SA mmg helpful.. aku siap cakap.. "akak ni bontot besar.. perut buncit.. suggest ler jeans apa" pastu rajin jer die layan aku :D
serius kachiwa ngan coach.. mahal seh.. beli yg from US tu lagik murah..
tak beli ke panties RM5 kat cotton on tu? hahhahahahahah.. murah2 :D

mama tisya said...

musim org kawin kn..kira sambil2 cuti gk la..sedap mangga pulut..aku p johor aritu pn tk sempt singgah JPO

Em's Family said...

comel nyer la hai maryam tu.. ni nak mak dia pun seronok labur duit la ni

Em's Family said...

comel nyer la hai maryam tu.. ni nak mak dia pun seronok labur duit la ni

Em's Family said...

comel nyer la hai maryam tu.. ni nak mak dia pun seronok labur duit la ni

ieda said...

wahh akk tertarik ngan aparment tuu siap ada kolam renang .. sure budak2 suke .. berenang dan mandi manda kan ;) kalau kemana2 lebih senang apartment kan ;)

Nad @ MamaZN said...

part soping2 paling best tu, hehhe

LYAfrina said...

ohoo..seronoknyer..mcm2 xtvt yer..pling best..part shopping2 la

IntaNBerliaN said...

g knduri sambil mkn angin ni... :-)

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye jalan2 sakan nih..swimming pool tu mmg cum giler dh nmpak mcm pool kat hotel..hehehe..n geram ngan marya..serius mcm anak mat salleh tgk die..=p