Monday, June 25, 2012

Ayah saudara pulang dijemput Allah

Arwah ialah adek arwah mama apai. memang arwah pernah btau aku (mase tu lawat die kt hospital) yg die rapat sgt dgn mama apai..thats y apai dgn abang yan (abg apai) special pd die..die syg diorg berdua..mase die ckp tu aku xdela rase pelik sgt..

arwah meninggal pukul 2 pagi (klu xsilap) ari isnin..ahad petang kol 6-7.30 ptg, apai & sorang lg maksedara apai melawat arwah..bukan main ceria lg arwah, dari wad kritikal dah pindah wad biasa..mmg ikutkan ari isnin dah blh keluar sbb doktor ckp dah stabil.. mase kami nk blk, apai sempat salam dan peluk arwah..anak & isteri arwah pon blk skali dgn kitorg..malam tu dlm kol 11 malam sempat lg anak arwah dtg lawat .. jantung arwah berhenti (heart failure) dlm pukul 2 pagi camtu..innalillah..

apai kol aku pukul 3 pagi tu langsung aku xblh tido dah..terngiang2 sebak apai kt tinge aku tuh..ntah kuat lg atau tak aku nk dgr suara camtu lg.. lg sedih mase aku tgk Maksu dan 2 sepupu apai tu..arwah mmg cool dad..anak yg kecik dah umo 8 tahun , perempuan..mmg rapat dgn arwah ayah dia..

majlis tahlil 3 malam berturut2 buat kt Bangi nih..kebetulan ada lg 1 kenduri nk buat utk wedding sepupu apai bln 7 nih..maka ..tiada lagilah band music utk wedding family akan dtg..sbb arwah ada music band sendiri..biasanya klu anak2 sedare dia kawen,mmg arwah sponsorlah..

semoga roh arwah tenang dan dicucuri rahmat..bersama2 dgn hamba2Nya disana..wpon kenal hanya sekejap dgn arwah tapi merasa juga hubungan rapat dan baik arwah dgn apai & kami sekeluarga..alfatihah!



17 comments:

mummymer said...

alfatihah.. moga roh arwah dicucuri rahmat..

mummymer said...

mummymer = ibu emir :D

~ana~ said...

al fatihah...

Nad @ MamaZN said...

al fatihah..
salam takziah zety..

Sidratul Muntaha said...

al fatihah
terngiang2 jugak sore orang tua dulu masa arwah bapak maertua aku meninggal..
*it's so painful to hear it...

lia said...

Al-Fatihah untuk arwah...

Anum said...

al-fatihah

watyz said...

al fatihah... takziah...

AyuArjuna BiGoshh said...

takziah..al-fatihah, sakit apa arwah ya zeti

LYAfrina said...

al-fatihah..smoga roh arwah d cucuri rahmat.amin

Gieyana said...

salam Takziah..saya hadiahkan Alfatihah utk arwah..

IntaNBerliaN said...

al fatihah utk arwah n salam takziah utk family arwah..

Nana said...

al fatihah..

Lily@MamaZaraZareef said...

Zety..takziah yek..arituh tak smpat leave commnt kat fb..semoga suluruh keluarga bertabah dengan prmergian arwah..al-fatihah..

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

salam takziah...
al-fatihah...

mama_umar_maryam said...

terima kaseh sumer kande dinde..wpon arwah ni ayah saudara belah hasben, tp family inlaws mmg closed & warm family..thats y i turut rase sedey..

tiefazatie said...

al-fatihah utk arwah..