Tuesday, March 13, 2012

Kawan baru Umar dan Maryam

salam =)

tq kande dinde 4 ur concern ttg kejadian lif Ancasa tu..lupe plak nk anta komplen kt Ancasa tu ha..arini rate2 updet kt fb ttg citer malang arwah yg ilang tukan..aku xterkate ape..cume hrp Allah turunkn bala dan balasan yg setimpal jelah pd yg buat tuh t___t

citer semalam, best, dari lunch ke dinner di sponsor,alhamdulillah...colleague aku banjer lunch kt sunway pyramid smlm sempena teka teki yg die soh aku jwb tepat jawapannye,hahahaha,lawak btollah..apepon, tq byk2 kt adek aku sorg tu, semoga trus murah rejeki die..





pastu sblm blk opis,nmpk plak booth jual ikan2 comel..apelagi..aku pon tingin lah nk bli..nk memupuk rase kaseh dgn haiwan & rase tanggunggjwb kt Umar & Maryam...especially Maryamlah ;p..sebelum ni ade bela kura2..tapi dah mati sumer..





rm30 termasuk makanan selama sebulan



sampai2 umah excited la budak 2 org tuh..aku dok doa dlm hati jgnlah jd ape2 kt ikan2 tu..klu Umar aku percaye sket sbb die tu xkasar mcm Maryam...dan tepat tekaan aku, Maryam trus grab akuarium tu abis tumpah air kt dlm tuh! adoyaiii...dah tgal bape inci je air dlm tu, tercungap2 ikan tu ketakutan .. huhu..xsmpi setengah hari ikan tu nk rase pglmn tmpt baru, dah trus nightmare ikan2 tuh..hrp2 ikan2 tu bertahanla sket..

oklah..gtg, nk siapkan marking exam paper students ;)

10 comments:

mama tisya said...

rezeki mkn2 di sponsor...maryam ganas ek tgk ikan tu..hehe

Hilmirda Daud said...

Ikan yg di bela anak2 Amy tak sampai sebulan semuanye dah mati..huhuhu..

CHeeSYaNa said...

Nak tiru beli ikan gaks ler.. cam best jerk! Zarif suka kucing tapi aku ni takut kucing..

Atie.Rashid said...

aisyah br je beli ikan last week :)

zt.. meh umah br aku
http://atierashid.blogspot.com

syanasaid said...

hahahaa
trauma ikan2 tu

ieda said...

bestnya kawan belanja .. sesekali kan dik .. baru best ..
hurmm kawan baru .. anak2 akak pun suke bila kami bela ikan ;)

~ana~ said...

ganas erk maryam tuh...aku tgk mcm sopan je anak dara ko tu..x tahan betul ayat ko yg "tercungap2 ikan tu ketakutan"..adoi lawak plak rasa..hah3x..mmg nighmare la bg ikan2 tu..:)

mas said...

spanjang bulan ni kalu nak kluar tu roger i 1-2hours b4 nak gi.i pun nak join gak.

watyz said...

comel nye ikan. anak2 aku x ble ngan ikan ni. silap2 dia kuar kan ikan tu ajak main. hahhaa

IntaNBerliaN said...

hihii.. ikan tu comel sgt.. tu yg maryam geram :-)