Wednesday, March 7, 2012

Apa yang dia tak puas hati ye

salam =)

mulakan pagi ujan2 ni dgn senyumann...

mau x nye,malam td aku agak hot lah .. meh aku citer trus, camni..aku letak kt wall aku gmbr baju yg aku baru beli dari thepoplook , maxi bawah ni ha



mase aku try sumer ok dah..aku amik size m..baju ni berat ke bwh dan ianya jatuh dgn begitu gojes sekali,hahaha..tp aku bermasalah tang lengan ni ha..dan utk cover lengan, kene pki cardigan / blazer lah mmg cun ..aku dh try.. then , aku pikir2 balik, rase mcm nk letgo utk memberi laluan kpd aku utk order baju baru ;p..aku pon tulislah kt wall camni ..

Zety Zainal "dress dari thepoplook.com baru smpi td, tp mcm nk letgo plak maxi nih..ade sape2 minat x agak2?"




tibe tibe!!! haa..xpnh2 tegur aku kt fb..xpnh2 say hi or bye..dtg pengkomen no. 2 tu tulis camni

"tak minat.mcm bibik2."

pastu komen lagi..

"colour,design,cutting.maybe not my taste kot."

"i've viewed the page.byk lagi yg lagi cantik dr yg ni kot
"

dahla kwn aku yg komen no. 1 tu kate cantik..spoil btollah...lps tu , aku tanyelah tang mane yg mcm bibik? ikutkan ati mmg aku nk carutkan je..dan komen2 seterusnye aku malas nk layan dah..eh, klu x mampuminat nk beli g jauh2 blh x? xphmlah aku...tapi silap besarlah..komen berderet2 lepas tu..hahahaha..klu kande dinde bace kt wall fb aku blhla paham kot ape yg aku citer.. tapi komen2 dari kwn2 aku mmg best lepas tu..perli x hengattt!!!



tp yg penting disini aku nk nyatakan ialah...

1. aku dah unfren die, ntahlah aku pon x igt sape add sape..die tu budak skolah aku,tua setahun ..rase cam mustahil lah aku yg add die sbb bkn baik pon dgn die

2. klu x puas hati dgn aku ke, dgn kedai thepoplook tu ke..pegila komen kt kedai tu trus..ni mcm nk menjatuhkan aku plak

3. jgn la judge taraf bibik2 tu hina sgt..manusia jugak ape..wanita jugak aper..aku benci btollah akai pendek nih

4. klu korang tgk gmbr profile die kt fb nnt, korang pon blh 'judge' camne die ni orangnye..xmolah ckp lelebih..oh ye, model tu..tp aku xpnh nmpk pon muke kt mane2 iklan mahal ;p

5. pasni kene berhati2la nk add org..tapi aku mmg xsangke btol die akan tulis camtu..dahla aku ni mmg xsuke bende2 sengketa nih, so far ape yg aku tulis kt fb hatta blog blm penah lagi rasenye mengundang pengkomen x sayang mulut

ok sekian, oh..gini rase 'panasnye' kalau wall kt fb atau komen kt blog 'popular' sangat, kih3..malas nk layan ..





23 comments:

Anum said...

buat spoil mood je kan

MRS. K said...

hahahah.. die marah kot sebab baju tu dah sold out.. hahah..

eh, aku pon minat baju tu tapi sebab mahai lebih skit aku amik yang harga 69 je.. hahah

Pinkjambu said...

nih yg aku nak maghoh sama nih, aku ade beli gak kaler kelabu itam nuh, phuiiii!!!! *pasal smlm ko xpm aku buleh gado* maty la kemain nak nk gado, hahaha.. ye le aku pembeli setia poplook hokeyhh!!

mummy_ayu said...

ntah apa2 tah..kalu tak minat ke apa ker..takyah la komen buat sakit hari org...tak baik tau

SyaNa said...

aku baca
ttibe aku pn mcm pelik awat dia komen gitu
ingat ko ko kwn rapat saje nk gurau2
hahaaa

watyz said...

nyampah aku org cam tu. pehal lak nak kondem org!!

AyuArjuna BiGoshh said...

tu biasa menulis tak reti nak pikir dulu....lawak bangang tak bertempat...sabor jerlah zeti

CHeeSYaNa said...

aku baca kol 2pagi.. sampai baca 2-3 kali.. apa masalah dia sebenarnyer?

mama_umar_maryam said...

tengs kande dinde..mmg setau aku ramai kwn2 fb aku yg LIKE thepoplook jugak..xkan ler x pikir akukan rmi kwn (heheheh)..yg tulis komen pendek akai camtu naper..adehh..

Anonymous said...

sengal la gitu zety..aku skrg ni dah tapis2 sikit kalu nak accept kawan kat fb..kalu rs useless, xyah la accept.hah3x..

mama_umar_maryam said...

ok anoy , hahahah,comel je trtekan anoy

naiey said...

sabo je laa...suka2 hati je nk komen2 cmtu..aku tgk cantik per baju ni..baju kt page tu mmg mahal2..tk mampu ckp tk minat..hehehe..opsss..

http://teratakniagaku.blogspot.com

Nana Aris said...

kak zety, nana pon bace die komen semalam..siap terpikir ade org hack account die kot sbb mmg ntah pape komen die..

macamkan org suruh die beli plak dress tu..pastu tgk akak komen ade smiley lagi dalam hati pk "bagusnye kak zety ni, tak marah pon..kalau aku tak tau la msti da sentap" hehe jgn dilayan org pelik2 ni..hehe

Sharlina said...

saya pon dh beli tp yg maxi hitam...hubby me kata lawa aje...jgn peduli apa org lain cakap...yg penting en.suami suker...

Lily@MamaZaraZareef said...

ada gak terbaca kat fb semalam..klik sbb nk tgk nape zety nk letgo maxi tu coz nmpak cun sgt..hihihih..tetibe ternmpak komen org tuh..ingat member zety..selamba jek komen mcm tuh..mmg nmpak cm nk mengkondem..tk minat sudahlahkan..dok diam2 jek..=p

Sidratul Muntaha said...

smlm aku dah komen pnjng
sekali tu tak boleh log in
takperlah..
yg pasti....
manusia klu bajet dia bagus..
akalnya mmg pendek
dia ni bangsa...
bodoh tak boleh ajar.
cerdik tak boleh diikut.
umur dah byk tpi itulah...
bak kate Adudu: PENDEK AKAL APE?!!
ahahah

Afne said...

zet, tu ahh kdg2 org yg komen fb/blog ni tak agak2. mmg la klu nk jd jujur sekali pun (maybe mmg bkn taste dia tp aku sendiri dh ada 2 maxi/dress labuh aku dulik apa!) komen tu biar lah berlapik.

aku punya wall/info/photo semua private. so klu ada komen nam jahanam mmg jahanam la org tu aku kerjakan=banned.

Em's Family said...

zety sorry, i read ur entry ni much earlier, tapi tak dan nak komen, well at least ur "fan' ni tonjol jugak lah kan diri dia and not goes as Anon.. so u boleh campak dia jauh2 dan u tak yah nak fikir sape lah dia..

watever it is.. i tengok ok je, yang pasti i tak boleh pakai lagi baju macam tu nampak gemmm UK u.. ;p

tiefazatie said...

ada gak org mcm nie..bolayan je sis..bajet bagus sgt kot..xpe la..jgn heran kan dei lg eh...

chill sis!

mama_umar_maryam said...

tq kande dinde sumer..wpon hal ni dah lame berlalu, tp hati panas gak bile terigtkan..tq 4 ur support,laser dan kutukan2 itu,hahahah

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

she did say that kak zetyy??cheh bajet meletopss sgt la??tak kuase tipah!hahahahahaha....

sabar je la...

mama_umar_maryam said...

yer tipah..klu blh bagi cili dlm fb tu mmg lame aku cilikan die,hahaha

Anonymous said...

yg komen tu junior SHAH Pekan sy.. pramugari MAS..