Monday, March 12, 2012

cerita lif Ancasa PD yang fobia

salam =)

ehhh..ade yg dh bosan ke citer cuti2 PD nih? hahaha, jgn cenggituu..sedey iiii ;p

oklah, 3 ari 2 malam kt sini kitorg 3 family mmg enjoy makan-tido-swimming..tapi...pantai depan Ancasa nih kotoq sketlah..sapelah yg buang2 arang kt pantai ni hah..sebab kebelakangan nih mate kitorg slalu tgk air jernehh..ikan renang2...pasir putih melepak bak peha . eh. peha sape2lah...smpi2 tepi pantai tuh, nmpk pasir itam2..ombak bwk arang, trus ilang stim nk main ombak ,huhu..

dan cerita saspen, aduhhh..benti jantung aku ni haa...kesahnye lif kt Ancasa nih gile laju tutup pintu, sensor x jalan kot..Umar ni suke naik lif meluru je masuk sblm kitorg sempat nk tahan pintu..ya Allah..pintu lif trus tutup, lif trus naik dan naik...mase tu aku x terjerit dah, apai trus larik naik tangge cube utk tgk setiap tingkat, aku kene tgu kt bawah kot2 Umar turun balik..mase tu siyes aku dah nk meraung..ade 2 lif kt situ..aku berdoa dan hanye ckp astaghfirullah,astaghfirullah..selamatkanlah anak aku..janganlah sape2 amik die t_____t..

2x lif tu turun kt aku, dan kali ke 2 lif tu bukak, kuarlah 1 family bwk dan pegang Umar yg teresak2...ya Allahhh...alhamdulillahh...trus kol apai & btau Umar dah ada..aku ckp terima kaseh byk2 kt family tu, diorg pon cakap, lif ni mmg bahye sket..laju sgt tutup pintu..huhu..diorg jumpe Umar dah kuar lif, tgu kt tangge kecemasan tingkat 3 sambil menangis2..dan kami anak beranak mase tu mmg fobia lah..so, mmg pasni EXTRA careful klu nk naik lif..xkirelah lif kt mane2 pon..huhu..dugaan btol..

jom layan gmbr ..apartment 2 bilik, booked 2 unit =) , ni 1st time booked yg 2 bilik, rase cam luas btol, biasenye dpt yg 3 bilik tu




















17 comments:

Nashays said...

aku bace pon nak nangis punya saspen ngn umar..

p ble die nangis teresak2 tu syahdu laa pulak, sambil dalam hati berkata: tau jugak ko takut ye...alahaiiii

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ya Allah, mujurla Umar tade pepe..
tp zett, siyes kalo saya duk tempat awak mmg cuak thp 88888 la!
pernah ritu sy n buang sampah kat luar bilik, tp lupe nk tarik apenama yg halang pintu tutup tu.. skali terkunci alya dr dlm, age 3 yrs masatu..
Ya Allah, panik sgt, nk ke lobi sy msa tu t-shirt n tuala aje.. adess, dkt 15 min gak duk ketuk2 pintu, last2 housekeeping lalu.. Syukur sgt!

IntaNBerliaN said...

Ya Allah Ya Tuhanku.. saya yg baca entry ni pun rasa debarannya... blh berhenti jantung dibuatnya

~ana~ said...

hoh..kalau aku pun cuak la...dulu hampir2 terjadi gak kat ajmal ms duk apartment dulu tp nasib baik la pintu lif tu terbukak balik..hu3x

CHeeSYaNa said...

umar.. terbenti jantung aunty sekejap tau baca citer ni.. huhuhuhu.. luckily umar takde paper..

syanasaid said...

Ya Allah..suspen aku baca
nasib la jmp family yg baik hati kan
da la pagi2 dgr berita psl adik Dirang tu
semoga anak2 kite dilindungi Allah

Ila said...

sib baik umar tak apa-apa ek

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adeh .. kalau aku pun panik ... giler ler lift laju gitu

Lily@MamaZaraZareef said...

iskkkk..tak secure btol lif tu yek..huhuhu..mesti umar serik dah nak masuk lif laju2 lagi pasni..apepon, semoga tak berulang lagi yek umar kejadian suspen mcm ni..=p

Sidratul Muntaha said...

huu..
confirm umar serik..
nak order?!
boleh tu boleh...
takde hal..
tpi minggu ni tgh bz..
tak thulah bila free ni
ade event jer

Afne said...

nsb baik umar takde pape..

LYAfrina said...

nasib baik semuanya ok... huhu..debar la y mbacanya...

masz14 said...

kalu lif hotel boleh tahan lagi. sbb resident hotel je ada. my brother masa dia tadika kot, kene dlm lif kat mines tu.. horror. dia pun suka meluru masuk lif dulu. mujur dia jenis calm. tunggu lif tu bukak, tgk dia sorang2 dlm lif tu. muka panik tapi lega. sampai la ni kitorg ingat. takpe tu peringatan.

tiefazatie said...

adui la..menakutkan sungguh..huhu..nasib la umar jumpa yg org yg baek2 je sis..

selisih malaikat 44...skrg nie kte xblh bersangka baek je..knea gak bsangka xbaek kan..huhu

mama tisya said...

mmg bahaya la kalo lif cpt tutup camgini...bdk2 kn suka naik lif..kdg2 tk terkawal..nasibaik umar tk apa2...

Nad @ MamaZakwan said...

ya Allah!
baru bace ni ha
rase nak gugur jantung gwe!
alhamdulillah umar tak apa2...

Mama Lela said...

Salam..Ety, kak lela baca pun rasa seriau...terbayang kot2 anak2 k.lela yg kena cam tu...apa2 pun Alhamdulillah Umar tak pape...take care...