Thursday, September 16, 2010

Too late for babywearing??

slm wbr =)
ini cerita agak basi, rezeki berpihak pd aku utk menang pouch sling tajaan dari pupsikstudio.com singapore,actually join contest ni. eventho agak terlambat nk bbwearing ni atleast aku try apply jugak la kan..nk beli mahal gak ek,dan aku mmg minat yg style pouch camni,mak pemalas mcm aku ni mmg nk cpt je sumer,asal masuk kt dlm badan,letak baby dah siap!

dpt je sling ni trus aku bace manual die,surf blog tgk video sumer,mule2 aritu try mcm janggal sket,tp lame2 okeyyy, yg bestnyer apai pon try bwk maryam tanpa aku suruh! die tgk aku kendong maryam tanpa membebel2 komplen lenguh ;p

suke dgn design stripes nih,dan kaler die..best2..aku sendiri pilih ;)..takat ni kitorg g mane2 mmg bwk standby pouch incase Maryam dah bosan dok dlm stroller pink die tuh,jadinyer Umarlah yg dok dlm stroller pink tuh,hehehe..mmg btol,Maryam lebih tenang dikendong camtu smpi tertdo2!

oklah, i'm a newbie dlm bbwearing nih,wpon sebenanyer dah lame bace n kdg follow gak ttg bbwearing,all i can say,x salah nk try bbwearing no matter pouch,ring sling , carrier etc. ikut keselesaan masing2..for me both stroller n bbwearing aku suke!
p/s : sape yg nk tgk pupsik studio pouch sling nih ade kt mothercare
p/s lagi : klu nk g beraye cenggini jgn hrp blh pki baju manik2,bling2,huhu..

10 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

cantik..kita pon sker belang2 camni
takpe zety, if dah sampai tertido dalam pouch tu ..kira orait lagi tu..kira leh guna lagi ..n belum terlambat sanagt..

camera kita same eh?
coolpix S210..huhu

~ana~ said...

zety, aqil kan mmg xmo duk stroller lgsg sbb dr kecik anan guna ring sling utk dia..selesa rs nya kan diaorg duk dlm ni...:)

Hezesuze said...

till now weols tak reti nk pakai camgitu....huhu

mama_umar_maryam said...

rose - apekename carrier baru rose tu?ma tai?mi tai?mmg lawoler,comfy gler tgk!

ye ke ana,tulah,maryam ni mmg mcm manje sket,asek nk melekappp je

heze- hehehe,xper kak,nnt next bb zety buat tutorial utk muu,kih3

[-suziey-] said...

wohoooo rezeki woo..mmg mahal la sling ni..aku beli tp pakai adelah 2-3 kali:D

amvboih best btl maryam landing.empuk gitus..ekekeke:p

hmmm kalu dh beranak kecik jgn harap wei nk pakai glamour2..aku la ni bole sket la nk bergyaa sbb aQeel dh pndai bawa diri sdiri..tp ade adik dia nnti back to old skool pnya pesyen la..hahhah..bile tu? ekekek:p

h4ni3 said...

comey jer maryam terjelepuk kat dalam tuh
hehe

mama_umar_maryam said...

tulah suziey,igtkn mase maryam baru lahir tu mcm nk beli,skg dah umo 9bln baru nk pki,heheh..
oh,bilakah will return to oldskul nih?xcited nk tgu nih ;p

hani3 - hehehe,tu pagi2 sblm g opis die ngantok lagi,dah bangun pastu blh smbg balik lena dlm tuh

Afne said...

zet! dpt jugak aku tgk ko babywearing maryam hehe..

siyes simple & cantik ps ko tuh. aku pn msh babywearing haziq. ko klu ada bajet beli le mei tai. skrg mei tai ada 2 jns yg tradisional lilit & buckle. ssc pn bgs. bahu tak lenguh mcm kita guna ps atau rs (up to 2-3 hours).

Em's Family said...

i pun tak tau nak pakai sling ni ... hari tu ade gak pakai, tapi cam tak confident, takut baby jatuh :d

e.l.i.z.@ said...

biasa berapa harga benda alah tu ek? aku xreti nk pakai.rs mcm baby lemas je duk dlm tu hehehe