Sunday, September 5, 2010

okey..saya mengalah..

slm wbr =)

ape nk jadi pon jadilah,aku ttp akan updet blog ni,hahaha..gaye cam nk perang dah hah..
sane sini majority dah citer psl persiapan raye..kitorg thn ni pon dah 5 thn raye bersama,kronologinye lebeh kurang cenggini lah :

raye tahun keadaan

2006 baru kawen maaaa,honeymunnn,tema pon pink2 gituu ;p
2007 muncitkan Umar Husayn 7 bulan-pose penuhhhh
2008 muncitkan baby dlm 8 weeks gitu,tp pas raye gugur,huhu..-pose penuhhh
2009 muncitkan Maryam 7 bulan gak - pose penuhhh
2010 insyaAllah thn ni kami lima empat beranak , yeayyy

haaaa..jgn ngate yee,asal pose je preknen,asal preknen je pose! kahkahkahkah

sebenanye nk citer,dah 5 taon kitorg 1st raye ke belah family aku kt kajang nih,belah apai kt bangi ni besenye kitorg g dlm tghari raye tu..jadinye,tahun ni apai kate pagi raye kt bangi plak..then tghari gitu baru blk kajang,hehehehe,oklah..aku mengalah lah kan..cian apaiku..asek aku je menang,see,umah sekangkang kera nipon nk rebut pagi raye kt mane,hahaha..
nnt pagi2 akan kumpul rmi2 then g kubur arwah mak mentua aku n kubur famili lain..insyaAllah..

sopping raye? ok, kitorg blm setel lagi,las menet punye keje,huhu..beseler jln dgn budak2 ni kan..matlamat nk carik baju melayu,kurung lah las2 TERmasuk kedai emaslah,apelah,hahahahaha
cuti pon stat kamis sampai selase SAHAJA..huwaaaaaa!!

13 comments:

hacienda said...

okla tu..syoknye..janji bahagia kan..kte xde cuti pon..kamis still keje n senin dh kembli bertugas..xpe pengorbann akan trbls..hehehe

mamamuazsayang said...

owh muncit2 time pose je eh..baik punya planning..hehe...yg bestnya takyah ganti :D

mama tisya said...

tk pe mengalah sebab dekat je..ekkekeke...kalo jauh kena mengalah gk cz syurga kt suami..ehhehe

apa2pn slamat hari raya ye...maaf zahir batin

Nana said...

aku jelesss sebab korang dekat hahah
dlu aku mrasa gak mcm gitu
jarak umah mak amrul & umah mak aku 45mnt je
xde rebut2 nk blk raya

mama_umar_maryam said...

hacienda - aiyok..xpelah,wpon cuti kejap je yg penting pagi raye dgn famili..

mamamuaz-hahaha,xplan pon,ter sumer tu,hik2,aah dah 4 taon xganti pose alhamdulillah ;)

eryn - tulah,aku xmelawan pon,kesian lg ade,dahla mama apai dah xde,ngalahla kan..

nana - umah dekat rebut pagi raye kt mane pulak weh ;p

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

salam lebaran buat zetty sekeluarga ;-)

lia said...

aku tetiba tergatai nak peknen la... camner?

ha3 out topic tol aku...

~ana~ said...

erm..best kan duk dekat2 nih...huh3x..

salam lebaran buat zety se family..:)

h4ni3 said...

patut la bangi sesak lagi
rupa2nya memang ada orang beraya kat sini... kekeke
jgn marah aaa~
SeLaMaT HaRi RaYe! =)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wekekke..muncit je keje ye
huhuhu
takpe muncit ade hasil..wakakka

duk dekat pon nak berebut eh
if jauh2 cam kami ni tataula camno
uhuhu

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lupa nak wish..selamat hari raya utk zety n family ya..maaf if ade tersalah bahasa ka apa..:-)

mama_umar_maryam said...

tq diana =)

lia - oh,baguslah cenggitu hahaha

ana - best tu best tapi kdg nk jugak feel balek kg tu,hahaha

hani3 - hahahaa,rmi lg tau kt billion pkns tu hah..xabis2 sopping org bangi ni!

rose - muncit itu best,hahaaha,ok slmt ari raye jugak maaf zahir batin k

Farra Dhelina said...

takpe, next yr raya blk umah mak akk! heee