Sunday, September 26, 2010

open house dan saket perott

slm wbr =)

aku akui mmg aku suke dan cube utk fulfill jemputan openhouses..sebabbb..aku suke mkn dan klu g open house aku akan carik hidangan yg agak jarang atau susah nk jumper,hehehe,korang pon
camtukan ? tapi tulah, bile dah balik dr openhouses tu, perut aku nih mcm ade yg xkene..bkn nk blame lauk pauk yg aku dah telan tuh, dah mmg aku ni agak sensitip dengan pulut dan nangka tibe jek nangka masuk list..kesahnye kt umah makcik apai terhidang nasik dagang power yg amat2la sedap,ade kot aku amik 3-4x dok hirup gulai tongkol tuh..dalam hati tu terdetik dah, iskh,x bleh mkn byk nih,angin kus kus kang..tapi degillll...bahanenye amik ko, pagi tadi smpi terduduk aku kt toilet dok tahan saket perut angin memulas,cam nk pitam dah..adehh..saketnye angin memulas tuh dah mcm nk banak je rasenye,atleast klu saket banak tu terkuar jugak orang kan,ini...huh..mls nk explain..so say no more to nasik dagang.. atleast for now..hihihi..

asek g umah org je,bila la ek nk ajak org mkn2 umah aku plak..heheh,bukan x nk buat openhouse , mmg kitorg xpki konsep umah terbuka tuh,klu kwn2 or sedare2 nk dtg makan,btau dan aku akan order masaklah readykan seadanya..sekarang ni byk kekangan sket..dari segi masa dan self/family managemnt,cewahhh..insyaAllah klu ade rezki lebih sket, xde aral melintang patah, aku nk kosentrate besday & akikah Maryam ujung tahun nih..tp blm blh buat planning skg, masih serabut lagik dgn asgmnts!!

oklah, nk tdo dah..lamer rasenye aku x citer ttg ultraman Umar Husayn nih, nk citer developmnt budak umo 2 tahun 9 bulan nih mmg 18 pages pon x abis..vocab dah bykk,mcm org tua bercakap pon ader..gambar kt bwh ni die tgh layan youtube UpinIpin, sekarang ni die dah pandai gune mouse tu dan click sendiri video2 yg die nk tgk..lega sket, xde dah aku tekan menatang play all lagik, ataupun selang 2 minit panggil mama..tapi kene monitor gak,kang tibe2 kuar video 18sx nayaaaa jek..heppy monday korang!

15 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

huu..makan sepuas hati kuarkan pon sepuas hati yek..tp tula, klu tk kontrol makan, kenalah tanggung akibat makan banyak tu kan..heheh

nway, pndai encik umar main you tube sndiri ek..sungguh advance..=D

mama tisya said...

p open house byk2 standard ler sakit perut...ekkekek

ank2 zaman skarang smua celik IT tk mcm kita dlu2..tk kenal pn youtube bagai...kekekeke

SyidaGorjes said...

setakat ni blom sakit perut lagi...alhamdulillah.usus je dah tegang.

mama_umar_maryam said...

betul lily..dah dpt 'balasan' dah ni..huhu..bab youtube tu mmgla budak2 ni advance semacam

eryn- hahaha,idakle byk mcm nana weh,kite yg org IT nipon dah dewasa ni baru tau sket2 kan?hihih

mama_umar_maryam said...

hahaha k.syida,usus tegang hampir2 dah tu ;p

~ana~ said...

zety, ana pun suke g open house..mkn free kan..alhamdulillah setakat ni perut ok lg..:)

zety, tlg kasi tips camna nak ajar anak pegang mouse tu..jenuh la kejap2 kena g klik dan klik..jenuh weh..nak wat keje lain pun x concerntrate...

[-suziey-] said...

aku pn cam ko..suka g open house or any makan2 invitation..sbb aku suka mkn bende2 yg jarangaku mkn..klu slalu mkn pn aku suka gk mkn..hahaha..wei bile nk buat open house..n bila nk beraya umah aku..hahhaha

Sidratul Muntaha said...

aku plak,setot rajin cabut keyboard nih..
abis sume huruf tertanggal

mama_umar_maryam said...

ana- bestkn g mkn2 tp tulah xsume undangan blh dipenuhi,tips ye..mule2 dulu train pyh jugak sbb koordinasi jari dan otak die nk combine dan kontrol tu,yelah budakkan,tekejut gak umar ni dh blh kontrol n klik mouse tu,cubela train sket2 men game ke ape ke,insyaAllah budak cpt tangkap

Suziey- heheh,mmg blh genglah kite ni,haa rasenye ni kali ke2 ko invite raye umh ni,nnt aku bncg dgn eryn camne ye ;)

mama_umar_maryam said...

ayu- setot tu xplorer tuu,daya ingim tau kuat bebenor,hhehe

Farra Dhelina said...

open hse = sakit perut

hehe mmg tak leh lari kak..

smga lekas sembuh ye kak

Nana said...

ehhe aku pon sama xbuat open house tp klw org nk dtg aku msk la sket2..umah kecik kang dtg ramai2 mana nk sumbat

mama_umar_maryam said...

farra - arini dah ok sket,klu smlm tu mmg xleh jauh dr toilet,hahaha

nana - hik3,xblh lwn rekod ko la 7 umah wehh..pd aku kuantiti baper kali nk wat openhouse tu xpenting,yg penting kualiti..layan tetamu,mknn sedap,hehehe

e.l.i.z.@ said...

haah kan..asyik p terjah umah org je :P aku pun sejak kawen ni br sekali aku wat open house..x larat weh..x sanggup hahah nak² kami ni duk umah sewa..tggu duk umah sendiri la baru best ekekkek

h4ni3 said...

hari isnin n selasa.. berderet2 org datang klinik sbb diarrhoea... open house jugak disalahkan... kekekke