Tuesday, September 21, 2010

bukan salah kamu berdua..

slm wbr =)

ni n3 luahan sket..

Umar n Maryam, mama bz lah lately..time cuti raye tu pon kdg mama buat asgmnts yg x abis2..kdg mama pikir salah mama ke..kdg mama rase cam nyesal pon sambung blaja skg..dahlah adek nina tgh seek 4 attention..klu ari keje,mmg pas kol 6 lah korang nk bermanja dgn mama kan..dgn papa sekali..tp kdg mama nk buat asgmnt,sbb kt opis x smpt nk buat..kene buat lectures lagi,dan keje2 lain..jdnye mama kene buat asgnmnt kt umah,malam2..kene tdokan korang dulu..kene main2 dgn korg dulu..kene basuh kain dulu,sidai,etc..

kdg dtg baran mama nih,rase nk jerit je kt korang soh tdo..tp bile dah waras sket,mama pikir, bukan salah korang lmbt nk tdo..mama soh tdo sbb mama nk buat asgmnt .. x patut kan mama..mama yg pilih utk smbg blaja..mama yg pilih jd mama must willing & face the challenges!

mama will keep on trying..cube utk tidak melempiaskan marah mama nih kt korang..pdhal kdg mama tensen dgn kehendak orang itu dan ini serentak, tp bile blk umah korg silap sket je mama nk mrh..x patut kan mama nih..agaknye klulah korang blh tulis surat dah lame mama dpt surat layang..huhu..

oklah kamu berdua..mama x janji..tp mama akan cube yg terbaik utk famili kite..utk kamu berdua..mama akan cube kawal temper mama, mama akan layan korang dulu b4 tdo..main2 dulu dgn korang,peluk2 , cium2, gelak2..tp jgnla smpi kol 2 pagi pulak..mmg haruslah mama hantam same kamu berdua,hehehehe..

9 comments:

lia said...

N3 ini telah membantutkan niat aku nak sambung blajar hu3

Aku stuju dgn ayat jo kat opis kita boleh sabar tp knp dgn anak slalu terbabas.. Peringatan buat aku juga utk jd yg lebih baik..

e.l.i.z.@ said...

erkkk +- la kita..cuma aku x keje..so beban sedikit kurang dr ko

Mrs. Amien said...

ala zety..sama la kite..tapi zeti mesti lagi penat..nak layan maryam n umar..alid yg kena layan si sorang tu pon kadang2 tak tahan gak..kadang2 temarah je sbb maryam tanak tdo. tapi yela..anak kite tu nak attention sebenarnye. alid pasan je every time alid nak analyse data kat umah, time tu la maryam nak merengek.nak manja2 latu..

penat wat keje multitask ni ek.hehe..
Go Zety Go!!!!

[-suziey-] said...

aku dh rasa dh wei ape yg ko rasa ni..mmg huru hara bila tgh serabut ngn esenment ank plak buat hal..tp dorangm ana tau ape kan..n kt plak bkn xnk bg attention cuma tuntutan belajar tu pn sama penting..tp tu pilihan kita so kena accept n redha..sbar hadapinya..alhamdulillah skang otak aku dh waras sepenuhnya..klu time study dulu mmg mereng je la..adeiiiii..sabar ok..dugaan itu kenangan manis..

~ana~ said...

sabar zety, anggap la tu semua dugaan..

insyaallah nnti kemanisan yg menanti di hadapan...

h4ni3 said...

kuatkan semangat!
chaiyok! chaiyok!

mama_umar_maryam said...

alamak lia.jgnla cenggitu,aku ni mmg klu citer mmg lebih2,hahahah,pdhal diri sendiri kdg xpandai manage,xpelah..bile2 pon blh smbg stadi tu,kan ;)

eliza - alah..keje x keje same je weh aku rase,pd aku dok kt umah tu pon kdg lebih memenatkan..kan?

alid - hahaha,btol2,time kite tgh dtg angin rajin tu pulaklah diorg lmbt tdoo..jgn marah2 lg tau ;p

suziey - aiseh sifuu,skg dah waras manyak syok arrr..insyaAllah..will try..will..

ana - heheh btol tu insyaAllah jd kenangan manis,buat mase skg xde yg manis,sumer payauuu je,hik3

h4ni3-tq sis..sonok ade cheers mcm ni ;)

Afne said...

sedih lak aku baca entry ni. aku pn msh blaja control temper. pnt blk keje, anak2 buat pangai. kadang tu cpt benar hot.

Mama Kembar said...

mama yg tak sambung stadi ni pun slalu gak tershort circuit bila si kembar buat perangai.. lepas dah marah baru nak nyesal..esp bila tgk muka diorang time tido, innocent jer.. terus terpk camna aa sanggup marah diorang td. masih belajar bersabar nih...