Thursday, September 2, 2010

kelebihan ..kekurangan..

slm wbr =)

ooh,lamenyerrr x updet..x tipu nih mmg aku bz..ok, rabu lepas baru report duty kt opis baru..1st impression~ okeylah..staff sumer muke manis lah..atau buat2 manis xtaula kan..pas report duty aku ditempatkan kt dlm bilik sementare,dlm tu dah ade 3 org lect baru jugak..tp diorg awal 2 minggu gitulah..1st day a bit tiring sbb byk gak proses nk buat kan..aku pon mcm blur2 gitu sbb dah lame xjd freshie nih,heheh..pastu perkare pertama yg terjah otak aku ialah, MANA NAK PAM nih? okey..dah jmpe solution - surau-beraircond, hik3..jadinye,skg aku kene bwk cooler bag dgn ice pack bagai sbb nikmat peti ais mase kt opis lame dah kene tarik!

nk taip byk2 pon mcm xdan nih,bknle bz bebenor dgn keje kt opis nih, aku bz nk siapkan asgmnt master aku yg berlambak2 , tertonggeng2 nk siapkan satu-satu ni haa..arghhh!!

jadi buat point jelah, pros n cons opis lame dan baru ;)

opis lame , Nilai, N9

1. parking free!sukehati nk park camne pon,depan pintu besi kolej pon blh!
2. ade peti ais, sobss..blh pam kt meja sndiri..
3. masuk klas bwk thumbdrive aje, psg lcd sumer buat muke senget je dgn student,kelam kabut diorg psgkan,hahahah
4. dekat dgn giant
5. kedai mkn mak chor yg best dan murah, huhhu..rindu mak chor ..

opis baru, bkt jalil

1. parking bayor!!huwaa!!menapak plak tu..mmg kuruih la pasni,hiks
2. surau selesa,tp kne pam dlm surau lah..pantry xtgk lagi, cafe pon xtgk lagi sbb pose
3. dpt laptop sorg satu yeay tapiiii..kene usung ke ulu hilir, xlbh tgal langsung kt opis,adeh patah bahukuu
4. masuk klas sendiri psg kabel lcd tu,tgal cucuk je pon..
5. kt sini mmg fully utilized intranet lah..hi tech communication i would say
6. dekat dgn mines,jj equine? heheh,ade kwn nnt yg sanggop nk jd tourist guide dah ;)

oklah..jap g nk off to ukm..hmm..penatt..tapi..i have to T_T

14 comments:

firahadifa said...

lohhh.. cam tu pulak ker.. mesti sgt2 rindu opis lama kan..

firahadifa said...

lohhh.. cam tu pulak ker.. mesti sgt2 rindu opis lama kan..

~ana~ said...

xpe zety...biasa la..ada la pro n cons nya tuh..
apa2pun moga happy kat tmpt br..
:)

h4ni3 said...

kat bukit jalil ada kolej ape?
takpe.. pikirkan jj equine, mines, carrefour sri petaling, south city plaza, jusco cheras selatan pun ada... hehehhe
(nampak nooo kaki sopping!)

lily azliyana @ mama zara said...

slamat bekerja di tempat barulah yek..takpe, gaji kan lebih mantop skang kan..so ape sgtlah kena bayar parking tu sume..tpt shopping pon byk dh kire sesuai sgtlah tuh..kekekekeke

mama_umar_maryam said...

aah fidah,rinduuu.lagi2 klu pagi isnin,hehehe,sbb byk nk report xtvt weken..

ana - tq ana, so far heppylah..

hani3- sis,dlm TPM ni haa,wahh siap listkan,ok2..terjah satu2 nnt,hiks

lily - tulah,bile kire2 balik,alahaii nyesal letak gaji camtu je,argh!!!!

Farra Dhelina said...

best nya dtempat baru..

all the best sis

dbalkis said...

gaji ko lebih tu untuk bayar parking..hehe..all the best la yek..

mama_umar_maryam said...

tq farra..baru 3 ari kt sini,so far oklah..cume parking je jauh huhu

heheh dayang,sgt2 nyesal ok aku xtmbh lg gaji tuh,nyesal!!!

Nia said...

owh,..takpe tu..lama2 biasa la dgn keadaan ofis baru. takpe, memang la akan teirngat2 ofis lama jgk skit2.

mama_umar_maryam said...

nia - betul2,beselahkan terindu2 opis lame..banding2kan ..

e.l.i.z.@ said...

larr dulu kt N9 keeee...ptt la selalu turun PD

lagi skali aku blur..ko ni mmg lecturer ekkk..adusss bestnye wehhh

so tmpt baru ni pun lecturer gak laa..kt bukit jalil ek? kolej ape?

mama_umar_maryam said...

eliz - aku dok bangi,kije dulu kt kolej Nilai tu haa,aku mmg ngajar

kolej baru ni dlm TPM, APIIT-UCTI

Fird said...

i ke tourist guide tu hahaha