Monday, August 23, 2010

Saya nak ke oversea..

"tahniah zety..anda akan di offer utk sambung study kt oversea..3-4 tahun, blh bwk family,all expenses kami tanggung.."

hehehehehe...tuler angan-angan aku mayb sejak 2-3 tahun kebelakangan nih,malah makin menjadik2 pemyakit angan ku ini sejak2 jmpe kwn2 blogger yg smbg stadi kt oversea nih..to name a few like suzie,alid..my cousins..yer..aku mmg berangan2 nk dok oversea,x dpt UK,US..Aussie pon jdler..heheh..aku tau its not easy dok kt negare org,ujan emas kt negare sendiri..dan mcm2 hal lagi kene pertimbangkan .. tapi klu org dah offer smbg stadi, gaji bulan2 jalan pastu balik je trus keje..haaa gile ko xnak..

tapi ini hanya angan2,atau lebih tepat lg mcm impian aku jugaklah..tp aku percaye we've to dream big to achieve what we want in life..so,langkah pertama aku - berangan- dah buat,infact hari2..lagi2 klu time jmpe supervisor aku,klu blh rase nk tutup mulot die jemaleh dah nk ckp psl tesis,rase cam nk pakse die je offerla aku scholar smbg stadi!hahahah gile psiko seb baek aku blm tahap tu lagi..dan aku juga sedar saingan skg makin tinggi, bkn sng 2 get the offer,only cream of the cream je yg dapat.. ehh,betui ke perumpamaan tuh..slalu borak dgn apai, klulah dpt offer g sane,apai sanggop ikut,pandai2la die idop carik keje ke camne kt sane,jual kapet ke ;p..anak2 anto skolah int'nal..mix dgn orang bangsa asing lain,fluent ckp omputih..pastu aku dah dok terbyg2 kedai2 kt situ..apekah tujuan utama nih??

aku percaya setiap org ade impian masing2kan..nk kumpul harta utk anak bini.,carik ilmu..harta akhirat pon jgnle lupekan..cume kt sini aku just nk share one of my dream..kot2la angan2 ini jd doa,amin..

minggu ni aku dah nk kene kemas meja,fail2 dan kertas2 soklan final bagai..sblm keluar kenela serahkan hak yg sepatutnye jadi hak kolej kan..xnk keluar nnt org2 yg tgal dok ngate kutuk kite bukan2..x besh x besh..mayb xterase sedey sgt lg sbb mmg aku bz dgn asgmnts master ..perhaps ari jumaat nnt blhla aku say goodbye dgn perasaan tenang dan bercampor baur especially dgn orang2 yg aku rapat..uhuk..

10 comments:

dbalkis said...

dream big like mizz nina wahai mizz zety. why not? my first big dream sudah kecundang. I'll tell the story later but u still has chance. We still have chances and time. Kita masih muda..haha nak sedapkan hati sendiri.. Ko tau kan Nizam (soon or maybe Dr. Nizam already)..lecturer kite yang suke kasik A tu..haha..from dip he further degree n now phd..sumenye jauh2 belaka..

Ko dah line edu, kat ipt lagi..sure ada chance..ko cepat2 sambng phd nanti aku boleh jadi student ko..hehe (ayat sama aku cakap kat mona)..gud luck gurl..

firahadifa said...

amin... i doakan impian u tercapai :)

firahadifa said...

amin... i doakan impian u tercapai :)

mama_umar_maryam said...

oh dyg, dr nizam yg sgt pemurah,slumber itu?heheheeh,jgn ckp kecundang awal2 dayang,mayb saved the best for last ? who knows ;), semoge impian ko pon tercapai jugak..

tq fidah, aiseh..i kan tibe2 cam rase berslh plak klu ckp psl oversea2 nih,hehehe, i tau u terigtkn ur hubby yg jauh nunn..huhu..

Em's Family said...

insyaAllah, everything will be fine, and kalau ade determination, sometimes we can go even further.. tapi let say kalau kite tak dapat pun, ade hikmah di sebaliknyer kan..

mama tisya said...

tkpe berangan dlu..mn tau jd kenyataan kn...kalo ko dpt sambung study kt overseas,jgn lupa aku tau:)

Nia said...

wah, harap2 tercapai impian Zety! best tau study oversea! (eceh, mcm pernah pegi aje..hehe)

mama_umar_maryam said...

mira - amin ya rabbal a'lamin ..btul2,kite kene ttp positif wpon xdpt nnt..

eryn - of cosler x luper ko..ko kan kwn maya comolot aku..hiks..

nia - hik3,klu xdpt oversea, over the sea pon jdlerr..;p

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

best kan??huhu..ain pun selalu jeles nengok orang dapat duk sana..ishk,kalau akak pi duk obersea,leh ku datang melawat..hik2..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

takper ada impian dan cita2 zetty .. teruskann ;-)