Thursday, August 19, 2010

Komen terakhir..



slm wbr =)

tiap2 abis semester/klas aku akan soh student aku buat penilaian secara x formal pd teaching style aku..mmg tiap2 kumpulan aku akan buat/paksa tulis sbb dgn cara ni sekurang2nye aku taula kekurangan yg ade supaye aku blh improve..jadi xler aku syok sendiri dlm klas kan, aku ttp cube cara terbaek utk deliver lecture dlm kelas, nk grab attention stdnt ni bkn sng kan..dahla aku ajar subjek yg totally diff dgn background diorg,klu x pandai tackle mmg diorg akan take for granted je subjek nih..


students just jot down on paper je ..aku x bagi ltk name la nnt aku hempuk taula sape kutuk akukan..nnt jd bias plak..heheh..alhamdulillah, komen2 yg aku timer positif belaka..ade yg bkn komen teaching aku pon, suke tgk henbeg lah, suke tgk tudunglah, suke tgk muke akulah hiks, mcm2 budak2 ni ;D..

apepon,tulah komen2 terakhir yg aku terima dr student kolej aku ni..pasni aku dah g tmpt lain pulakkan..xtaula camne pe'el student pasni..sedey jugak..xper, new place,new challenges kan..semoga Allah mudahkan...




11 comments:

Farra Dhelina said...

waa..pengajar yg best ni..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

all the bestt yer zet ;-)

firahadifa said...

merti rase touch kan bile dapat komen2 yg best daripada student..

mama_umar_maryam said...

farra - blh dikatekn lect feveret la akak ko nih,kih3,perasan!

Diana - tq diana,nebes gak ni

Fida - touching klu bc yg at 1st die x suke subjek ni tp atlast die byk dpt ilmu n suke subjek i,mmg syahduu

liana said...

bestnya,ape ilmu ko pakai ety tuk tarik perhatian students ek?huhuhu

Nia said...

alamak,..sayunya! takpe, nanti dtg student baru pulak ya!

dbalkis said...

ko aja subject apa yek zety? tibe2 aku terbayang cara ko mengajar mcm time ko wat presentation time kite study dulu..mmg kiut cikgu zety mengajar..student kolej x pgl cikgu ek..panggil puan eh?

Hezesuze said...

uiks nk beralih mengajar dimana tu uols?? semoga uols sukses d tmpt baru okay

Em's Family said...

u know wat zety, i perasan banyak mummy bloggers are educaters.. either teacher or a lecturer, and all are happy with their job, harap terbuka jugak la mira nak mengajar balik , anyway good luck di tempat keje baru

~ana~ said...

lecturer kesayangan pelajar la nih..:)

mama_umar_maryam said...

liana - ilmu ? hahaha,aku mandrem kan budak2 ni je..xdelah,ntahla liana,aku dlm klas mmg tegas gaklah,xde nk sengih2 sbb budak2 skg ni len mcm sket

nia - tulah..dah nk 4 thn kt sini kan,tipulah x sedey kan..

dayang - aku ajar IT ler,haahah,presentation yg siap amik gamba tu ke?hahaha lawak sunggoh!

heze - g bukit jalil kak,insyaAllah..tq2

mira - mayb dah naluri suke membebel tu kan,hahahha,yes,i love teaching ;)

ana - huk2..ntahle ana..klu stdnt benci pon hrp2 diorg sedar yg kite buat/ckp sumer tu utk kebaikan diorg ;)