Wednesday, August 25, 2010

Dapat duit raye RM 500

slm wbr =)
aku tumpang heppy utk sumer staf2 kerajaan yg akan dpt duit raye rm 500 nnt, murah rezeki sumer..company aku? ermm..xnkla ulas byk2 kang sia2 je pahale pose aku ..
dlm famili terdekat aku yg keje dgn gomen ialah mak (cikgu paling sporting), ayah (pesara tentera),adik aku no 2. (dulu die chef) masuk gomen dpt keje admin, bapak mertua aku (pencen gomen), aunty (bini baru fil aku) dan of cos pakcik makcik aku mmg ramai jugakla keje gomen..
bkn aku xpenah cuba apply kt SPA, g ujian segala PT PTD 41,42,43 (bohong, g ujian baru 2x je)..belum rezeki lagi..dah x usehe sgt mmgla xdapek nk tulunnn..
nk citer psl duit raye nih..menung japp..minggu ni rezeki kitorg murah sket, apai pon susahsenang hati je ulur napkah zahir kt aku..dan as usual aku lah tukang planning nk beli ape utk rayekan..sekali, time nilah aircond bilik rosak! time nilah kete kelisa 1 lagi tu x boleh jalan! huwaaaaaaaa..kos nk repair dua bende tu je rm1.2k..huuuuuu..sekelip mate aje smlm.. seb baek bkn duit aku tapi nanges dlm ati jugaklah..see..bende2 tu pon tau bile tuan die ade duit lebeh sket barulah tunjuk nazak kan..adehhh, xpelah..dari jahanam kendian hari,baiklah repair sumer2kan..don worry..duit sopping tatap adaaaa..hahahahah gelak saitonnn
pengajaran citer harini ialah :
1. kite hanya merancang, klu dpt rezeki/duit lebih tu mmg adeeee je yg memerlukan..kan?
2. semoga rezeki anak2 aku dpt duit raye bertambah dgn bonus gomen yg akan diberikan pd atuk nenek sedare mare mereka, hiks!

18 comments:

mama tisya said...

insya allah ada rezeki ank2...thn ni sure byk ank2mu collect angpau...hehehe

Hezesuze said...

ermm ayah weols yg dpt RM500 huhu ...alhamdulillah...

alaa uols...rezeki ada dimana2 kan...ngee

CHeeSYaNa said...

Ayah + Mak + FIL aku pon persara gomen.. Yeah!! Harap2 banyak ler duit raya Zarif (duit raya anak, tp nape aku plaks yg lebih2?)

mama_umar_maryam said...

eryn - pasni g raye bwk tabung trus,hahaha,melampau..

heze - yer betull, rezeki Allah tu ade je kan..

dayana- hehehehe,stendedlah mmg xcited,rezeki anak2..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

tula kan..time ngah nazak selalu memerlukan duit serentak! kdg2 geram gak.tapi ade hikmah gak..if tak mmg duit tu abis wat beli baju rafiq ajela..ahahah

bes2..dpt duit raya..lalalalal

~ana~ said...

zety, xpe..mungkin ada hikmah di sebalik semua ni..mn tau tetiba kolej ko tu announce dpt bonus raya jugak..hah3x..

mama_umar_maryam said...

rose - atleast duit tu nmpkla kemanekan..

ana - oh no..mustahil ana..mustahil,hehehe

dbalkis said...

ye la zety. 500 duit raya..tapi yearly bonus dah lama senyap..huhu..apa2 pun kita bersyukur la dengan apa yang ada..

Farra Dhelina said...

sama lah kita kak..lane swasta..hermmm

lily azliyana @ mama zara said...

tulaa..untung org2 gomen ni kan..yg pesara pon dpt duit raya..lehla pau duit raya lebih sket utk Zara dr papa, atuk n nenek die..kekekeke

lia said...

aku antara org yg rasa bersyukur sangat

h4ni3 said...

huhu.. same la.. time nak raya, time tula rodtax kiok.. maka, budget duit raya utk anak2 sedare adalah dikurangkan juga. hehe

Em's Family said...

betul rezeki mane2 je, tak dapat kat u dapat kat anak2 u tu, bak kate u orang gomen kang mane tau ramai yang menghulur senang hati kan :)

mama_umar_maryam said...

dayang - mehla same2 kite bersyukur wpon duit tu nmpk sikit ke byk..btul x?hihi

farra - nk wat cane kan farra,kang sume keje gomen kesian plak kt org yg set up comp swasta xde sape nk kije dgn diorg,hahaha

lily - yeahhh..part ngepau duit raye yg best tuh,hiks

lia - wahh heppy 4 korangs lah..

doc hanis - haa,btol tu!adeeee je bende2 berlakukan,mmg tgu tuan ade duit ;p

mira- yeah..betull,apesalahnye share the rezeki rite? hint utk grannies budak2 neh ;D

HaNiE said...

hmmm alhamdulillah.. cukup la nak kasi duit raya kt anak2 orang, ahaksss!!! hehehe makcik ikhlas ok.. meh umar n nina datang beraya umah makcik meh ^_^

Nia said...

tumpang duit yg suami dapat..hehe. saya bukan gomen, tak de duit raya.

mama_umar_maryam said...

oh cikmar,umpan dgn duit raye yeee,kih3

nia - gitulah nmpknye,mmg raye thn ni depend 110% kt hubbyku..(hahaha same je tiap2 kali raye)

Nana said...

tumpang happy utk en.somi dpt bonus raya
aku xkeje gomen pon ada bantuan khas gak alhamdulillah...eheheh