Wednesday, August 11, 2010

Dugaan 1 Ramadhan ..

slm wbr =)


pose arini betul2 menduga aku..menduga bkn main2 nih,dah mcm budak 5 tahun 1st time pose,dulu aku umo 5 taun pose pon x camnitipuu,dulu umo 5 taun pose yang yok ..aku admit dan mempadankan muke sendiri sape soh x praktis pose time rejab dgn syaaban dulu..yelah,mane x nye,lepas pam je aku kebulor,klu kebulor je lepas pam..

pagi td sahur dah, complete,nasik sepinggan,air suam 1 mug,kurma 2 bijik,susu hl mug kecik..kol 9 pagi - tahan lagi siap pam dulu..kol 11 pagi- masuk klas,tahan lagi..tp mase tu aku dah stat 'hypo'..hypo ni istilah utk kepale masuk angin dan pening sbb lapo/perut kosong..dan pukul seterusnye mmg pale aku btol2 pening rase nk muntah pon ader..ya Allah..kuatkanlah..

then kol 2.15 ade apptmnt jmpe lecturer aku kt UKM,ishk..dgn pale aku yg nyut..nyut..nih,gagahkan diri jugak drive ..dlm kete td,mate dh sepett,bkn sbb aku ni anak cine ke ape,sbb tahan saket pale,pastu trus kuar peluh jantan yg sejuk2 tuh..ah, sudahh..mcm nk pitam je nih, drive pon makin slow..sekali,xtahan dah aku ni,sblm aku terhumban dlm gaung mane2, trus aku u-turn nk balik umah..call lecturer aku seb baek die memahami, siap aku citer aku ngepam lah,hypo lah..masuk umah trus xnmpk ape melainkan bantal aku,sian Umar aku xlayan die,aku pakse diri aku tdo wpon rase nk muntah sgt dah ..lelap kejap..dlm kol 5 gitu baru aku terbgn, alhamdulillah..lega sikit pale nih..barula rase segar..huhu..insaf jap..camnelah klu ibu2 yg mmg miskin,lapar dan xde mknn tu kan (T_T)

aku hrp esok n ari2 seterusnye hypo tu xdtg lah,g jauh2 ye..mayb ini 1st day akukan,perut pon tekejut setelah 11 bulan x amik leave..syukur ya Allah,complete juga puasa aku arini =)

22 comments:

BIONIC WOMEN said...

Seb baik x aper2...esok cuba lagi..insyallah xder aper2..
kena kuatkan semangat.
Semoga semuanya selamt yea..amin

Mrs. Amien said...

siannye kat zeti..minum air kosong banyak2 tau.. jangan bg badan dehydrate.

firahadifa said...

adei.. ciannyer u... seb baik iman kuat x buka.. kalau i.. keke,,

mama_umar_maryam said...

tq mama dhia..tulah hope dugaan tu tadi jek,esok hrp2 okeyyy

alid - haaa,tq igtkn,air kosong mmg x teguk sgt pon..

fidah - hik3,i dlm lelap2 tu blh mimpi almost nk buke pose!

Fid said...

Alhamdulillah

jaga diri baik2 yaaa

Em's Family said...

i think u need more sleep kot.. :) take care !!!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cobaan..
btw, sgt cute okeh si Maryam bertelekung..
suci mulus lg!!!cute!!!!

mama_umar_maryam said...

tq fid,heheh..pose jugak aku smlm,alhamdulillah..

mira - mayb 1st day,tekujat mate n perut i,hehehe

aah leily,dugaan betul,hik3,gamba selingan je tuh ;)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

amin..aminn..moga hari ini zetty kuat ... kagum dgn mummy2 yg bf ;-)

Sidratul Muntaha said...

zety
aku tak kena cam tu..
tpi aku rasa loya jer..
cam org pregnant jer semalam sbb lidah rasa besi!
arini ok dah..

lily azliyana @ mama zara said...

yela..bulan pose ni bukan dugaan utk org preknen jek tp org yg bf jugak kan..hope kite same2 kuat utk tempuh 30 hari berpuasa k..=D

nway, sgt comel itu budak maryam bertelekung..manis sgt...=D

hacienda said...

siannye..tragis sungguh ..tp xpe..akhirnye berjaya jugak...

mama_umar_maryam said...

tq diana,hik3,dah tua bangke nipon mcm budak kecik pose kan?

ayu - haaaaa...adekah??kih2,smlm pon aku camtu jugak,loye giler,adehh

lily - yes lily,pose time preknen pon zt dah rase dulu,skg ni time bf plak,alhamdulillah Dia akan mudahkan ibu2 ni pose ;)
hik3,dah berangan nk belikan telekung kecik utk maryam

hacienda - mmg klu dikenang2 smlm tu haihh..so far arini ok je,alhamdulillah..

Nana said...

xpe2 ni baru ari pertama...blom biasa lagi tu.aku ni xmau kasi perut tekjejut kan tu psl suka ganti pose dekat nk ramadhan bg eksesais perut kita

maryam mcm patung barbie dah aku
tgk

mama_umar_maryam said...

tulah nana,11 bulan pas raye thn lepas mmg aku xpenah pose walau sehari pon!hahaha..arini so far ok,alhamdulillah,aku dah warning awal2,hiks..

klu ade patung budak pki telekung jual camni,agaknye takut x nk beli?hehehe

~ana~ said...

zety, ana pun lembik semalam..dah la kena sinus....lg haru..tp pk +ve..1st day pose kan...lama2 nnti ok la kot...hrp2 la...

Nia said...

la,..siannya Zeti. takpe2 tu semua dugaan tu. bertahan okeh.

Maryam sangat chumel!! Muslimah kecil tu..hehe

mama_umar_maryam said...

ye ke ana..adehh,phm sgt rasenye camne tu..arini dh ok x?zety arini okey dah,perot dah phm signal kot,hehehe

nia - pas dgr azan smlm kan senyum puas sorg2,syukurr..gamba maryam tu,pas je zety snap,trus gomoi2 die,heheheh

dbalkis said...

how's ur day today? hopefully getting better ya..

mama_umar_maryam said...

dayang-alhamdulillah,arini ok,perot aku smlm culture shock nih,heheheh

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

yela...1st day puasa mmg camtu kot zety sian zety

comelnye maryam

mama_umar_maryam said...

rose -hehehe,terokkan,dah mcm bebudak je rupe 1st day pose ;p
comell,cube rafiq pon pki tudung sure comel,hahaha