Sunday, August 22, 2010

Berbuka di Luar..

slm wbr =)
minggu lepas kitorg berbuka kt dua tempat nih : residence uniten dan The Lodge KL, dua2 event ni orang banjer ;) alhamdulillah..
aku mmg blm penah lg g residence nih, jadi komen aku yg 1st timer nih ialah makanan sedap jugak,tmpt solat selesa dan aircond (sebab diorg buat bilik hotel jd surau), aku bagi 4 bintang!
the lodge ni plak , gathering ex-mrsmKT apaiku..btol2 kt tgh2 kl tu ha,dkt dgn sg wang, komen aku ..makanan sedap jugak, agak privacy tmpt tuh..sesuaila klu nk gather mmg xde org luar ..
pasni mayb ade lg event2 buke kt luar , org banjer atau banjer org atau sendiri bayar..aku dgr2 jugak budak skolah aku nk buat iftar kt istana bambu..kebetulan owner rest tu ialah abang kpd schoolmate aku,jadik harus promote la kann..aku xpnh g situ lg, ade few kwn2 aku penah mkn situ..mengikut kate org, nice deco,quite pricey mknnnye tp not so yummy..hah,dah mcm tagline gituuu..apepon len org len komennye..xdecide lg nk g ke x tahun ni ..
memandangkan tahun ni adalah tahun ke 3 kitorg akan sambut wedd anni. dlm bulan pose yg mulia nih,makanye nk juge lah spesel2 sket..setahun sekali xperkan..mcm tahun lepas kitorg sambut dgn cara pegi ke masjid tmpt kitorg nikah tu dan buke kt rest depan masjid tu je,heheheh,mase tu tgh preknen kan maryam dan bwk umar sekali..tgh nk carik2 tmpt nih..klu ade cadangan blhla kemukakan ye ;)
p/s: gamba buke pose ade dlm hp tp hp ni cpt sgt corrupt la file die,hishh..asek kene format je >]

10 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

alahai..bestnye ade org banjer berbuka kt tpt2 best mcm tuh..kite ni takde sape sudi nak banjer..huhu..sadis tak..=p

Farra Dhelina said...

best kan dpt buka kat luar..sy belum ada peluang lagi..biasanya dh hujung2 pose baru lah dpt nk buka kat luar..tu pon kena buat muka seposen dgn huby..hiks

Hezesuze said...

uwaa...til now xdan lagik nk berbuka kt luar...xde sape nk banje weols kekdahnye...huhu

mama_umar_maryam said...

lily - xper lily..kot2la nnt puree wat serprise ajak buke kt luar,hehe

farra - xdinafikan kadang mmg sonok buke kt luar,blh try mcm2 mknn,tp apepon ttp selesa kt umah kan...blh golek2 mcm ular sawa pastu,hik3

heze - kbetulan sis ade org nk banjer,maka bedezupla weols ;p

~ana~ said...

wah..best nya org belanje..moga murah lg rezeki zety n family pasni..:)

zety, ana pernah g residence uniten tu tp time hr biasa..ms tu mknan x bnyk choice sgt tp sedap2...:)

erk..apai ex mrsmKT??kuala trg?

Nana said...

AKU BR SEMALAM dpt G BUKA SAMA2 NGAN AMRUL

firahadifa said...

bestnyer... taun nie i tak de lagi berbuka di luar.. phy xde , tak de la penaya2 best yg nk menaja... :(

liana said...

ety,jd ke derang nak buat iftar?

lia said...

rabu ni aku nak p residence uniten tu, org banjer... yg penting ada sijil halal ;p

mama_umar_maryam said...

ana - aminn..hihi..aah ana,apai xmrsm kuala tganu,nape,anan skolah situ gak ke?

nana - alololo..xper,atleast dpt jugak kan buke dgn bf ;)

fidah - dear,cian u rindu sgt kt phy kan..xper2,i doakan cpt2la that time will come ;)

liana - jadik ..td si mikon baru emel 28hb ni kot..ko g?

lia - yeahh..okla residence tu selesa nk solat,mknn pon sedap gak..btol2..halallan toyyiban