Wednesday, July 14, 2010

mushroom soup home made~ zety's style =)

slm wbr =)

saje je nih, Umar suke sgt mkn mushroom sup, try mgu lepas buat, actually men agak2 je nih,hasilnye don expect mcm campbell punye okeh..blhla..buat2 tipu mulutt ;p

bahan2 :

gune cendwn ni pon blh, nk sedap lg beli cendawan butang tu

beli nih..low fat milk, nk full milk pon blh, up to uuu..




cara-cara :
1. blend mushroom + garlic + bwg merah sket
2. tumiskan dgn sedikit butter ye, masukkan serbuk tumix cukup rase
3. letak susu td
4. nk pekatkan letak tepung jagung sket
5. nk tmbh ayam ke, sayur lain pon blh
6. bakar roti dgn garlic spread, ......heavennnn =)
siappp..


14 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

ko tolong wat tuk aku sikit weii...siyes aku tak reti...anank aku pun suka makan

[-suziey-] said...

vah vah vah...main masak2 jgk ke..hiks..:p so far aku xpnh try homemade mushroom soup..slalu beli siap je dlm tin..hahahaha..

Farra Dhelina said...

wawww..tak pnh pon cub abuat.bagus ni resepi nih..tq!

~ana~ said...

ajmal pun suka mushroom sup ni..biasa beli yg campbell tu je..x pernah pun lg guna resepi sendiri..

umar, meh sikit ajmal nak..bleh?

** atie + aisyah ** said...

nak try ar nnt... aku n aisyah mmg suke sup ni.. lagi2 garlic bread panas2... perghhhhhhhhh

lily azliyana @ mama zara said...

Zara pon suke giler mushroom soup tp stakat ni mamanye lom usahakan nk buat yg home made nye..pasni lehla try recipe Zety..hehe

hacienda said...

nmpk sgt sedap..walla...nyum nyum

liana said...

wah..wah..wah..sudah jd chep zety nih..hehehe..bleh ar aku try nanti coz hannah sngt suka sup..sampai sume kuah yg hubby aku hirup dia kata sup termasuk la gulai asam pedas..pun dia kata sup..

HaNiE said...

aku selalu bercita2 nk buat homemade mushroom soup tapi tak pernah berjaya lagi... bukan tak jadi tapi malas, hahahha.. nnt kalo buat lg, pos kat aku sket ekk....

Nana said...

kalau aku msk aku lt susu cair,kiub pati ayam, mushroom potong, tepung jagung pergh...maveles kan

Mrs. Amien said...

huhu..simple gile mushroom sup ni..alid kene try ni zeti..heheheh

dbalkis said...

aku pon suke wat sendiri.lebih kurang resepi ko. sedap kan...berkhasiat lagi..

kakyong said...

oohh.. boleh cuba ni.. senang & mudah.. thanks

mama_umar_maryam said...

tq sumer..sape2 nk kopipes resepi ni silakan..kot2 bile buat lebih sedap dari ni sudi2la share ye..zety men blasah je ni,umar siap ckp,"sadap mama,dilices!" hehehe..selamat mencube uols..