Sunday, July 25, 2010

citer banglo 890 A Famosa Resort

slm wbr =),

arini layan gambar cuti-cuti sengal kitorg ajelah..itinerary seperti berikut :
24.6.2010
-kol 3++ gitu kitorg sampai ke a famosa,banglo no. 890
-then merayap g area yg byk xtvt tu,ade horse riding,archery,buggy ride,paintball etc.
-Umar just naik poney,kude pendek yg gemok,hiks..
-dinner just g kt kedai tepi jalan dekatt je dgn resort tuh
-masuk cowboy town, tgk charade pastu yg lelaki je main games, Umar suke sgt dgn poney,again die naik poney hitam plak..siap dgn topi koboi ;)
-balik banglo dlm kol 11+ trus pengsan sumer






25.6.2010

-bgn pagi layan budak2 mandi dlm pool blkg banglo
-brekfes masing2 mengabiskan bekalan mknn yg ader
-pastu kol 12+ check out menuju ke animal safari, mule igtkan nk masuk tp tgk rege mcm x masuk akal je, baik g zoo negara, rm 48 per person pehhh..xjadii..trus kitorg blasah mkn durian kt tepi jln then lunch kt McD ayer keroh
- 2 family member kitorg dah balik, maka tinggallah 6 dewasa dan 2 kanak-kanak,gigih mencari xtvt ape nk buat kt ayer keroh, taman buaye? a BIG NO! hehehe..g tmpt lain la pulak..
- ternmpk signboard Botanical Garden, blh sewa buggy then masuk dlm hutan botanical tuh, hmm menarik..chill betul,xdela mengah sbb naik buggy kan..pastu dah lame x masuk utan, asek nmpk dinding shopping complex aje ;p..sonok lah, dlm utan tu mcm2 ade,replika haiwan2 purba,playground,surau,taman etc. sewa buggy rm 45/30 minit saje =)
- ade mcm2 jenis buggy kt situ, dari 2 seater until 8 seater
- then kitorg dah xtau nk g mane dah,last2 decide nk g Taman Rama-rama, oohh..las masuk tmn rama2 ni skolah rendah kot..alamak,bateri kamera dah kong time nih,ish,xde gambo tumpang kamera kwn kitorg
- guess wat, x sia2 masuk tmn rama2 nih,nyaman betul kt dlm tuh..and satu pendedahan yg best utk anak2 aku esp Umar yg dah phm animals nih..pasni kenela bwk die g zoo negara plak ;)
- masing2 penat dah,stop mkn jap kt restoren jejantas ayer keroh then masing2 pulang ke destinasi masing2..hehehe,kitorg paling dekat kt Bangi je smpi umah dlm kol 8.30 mlm
~abis citerrr...
p/s: penat betui, tp sonok sbb dah lame x hang out dgn kwn2 pastu sumer xtvt adalah spontan semate2,hehehe..sgt2 tocey kt member kitorg yg merupakan sponsor terbesar percutian kitorg kalini dan cuti2 akan dtg jugak ;p..semoga dimurahkan lg rezeki ye ..

18 comments:

~ana~ said...

wa....best nya g bercuti2....:)

firahadifa said...

bestnyer cuti kat sana .. da lama x pi sana

dbalkis said...

mana kasut cik maryam tomei??Pape hal pun senyum maryam tu sweet sangat..sejibik ko zety..mata maryam pun cantilk...tu aku rasa sama mata umar..

mama_umar_maryam said...

cuti main2 ni ana,hehehe

firahadifa - 2 taun lepas pg famosa tp x msk cowboy town tu,this time pg kitorg masuk,oklah,layan sengal,heheeh

dayang - hahaha,kasut blm smpt shopping la aunty!patutnye pki cetoken sekali tercabut daaa

HaNiE said...

tajuk cam cerita seram jek, hehe...

seronok cuti ngan kwn2 sekali sekala kan..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wauuuuuuuuuuuuuuuuu aku laks suka tgk gmbo korang bercutieeeeeeeeee .. seronok budak2 berdua tue ;-)

Afne said...

ini klu aktiviti naik kuda mau naik pengsan kuda dikejekan dek hana haha

mama_umar_maryam said...

mar - ini mmg geng2 bercuti kitorg sejak blm kawen smpi dah ade anak2,mmg sonok ;)

diana - budak2 mmg sonok weh,mak budak je patah pinggang ni haaa

afne - ha3, kan hana suke sgt dgn kude kan,aku rase resign trus kude padi ni nmpk hana ;D

mama zharfan said...

bestnya dok banglo
i dh 2 kali cuti2 kat situ, tp dok hotel ajer :P

mama_umar_maryam said...

sis,bile blk msia nnt try stay kt banglo nih,best sbb mmg utk family, blh masak bagai,pool blkg umah je ;) ur kids will love it!

[-suziey-] said...

waaaa mmbr2 sponsor terbesar..bestnye dpt mmber camtu..hiks:D

wei comelnya la maryam in pink buggy..sukanya aku.pinky2..hiks:p

Nana said...

wah..beznye g a famosa ek..tingin gk nk g sini..tp katanya mahai2 belaka kt a famosa ni btol ke

mama_umar_maryam said...

suziey - tulah,sape soh ajak cuti2 time tgh bulan,hahahaha

nana - tgk tmpt la nana,mmg ade yg xmasuk akal rege,mcm safari tu,gile rm 45/person! baik g zoo

lily azliyana @ mama zara said...

1st nak puji baju zety yg first tu, canteklah..hehe

2nd nak puji maryam yg comei ngan baju n stroller pink..sweett..

3rd..jeles tgk umar naik poney n maryam dlm kolam..kecik2 dh berani lepas naik floater sorang2..zara smpai skang tk berani dok sorang2 dlm pool..kekeke

lastly, mmg best tgk gmbar2 korang bercutiiiii..hihi

lia said...

wahhhh kagum2 dgn umar.... berani naik kuda padi tu.... *tepuk tangan*

aku sampai da bangka ni pon xbrani nak naik... bukan pasal apa, aku takut kuda tu patah tulang belakang ;p

mama_umar_maryam said...

lily- 1st :maceh,kite pon suke pki baju tu asek ulang baju tu jee,haha

2nd- =D stroller less 40% tu lily,mmg best

3rd-part men air nih rasenye menurun dr kitorg budak 2 org nih,heheh

tema cuti kalini,"terjah ajelah mane2 pon.."

lia- hahahaha,kude tu blh tampung smpi 40 kg je laaa,lebih dr tu meninggal lah dieee

CHeeSYaNa said...

Zety, jom ler plan g zoo negara bersama superfriends~!

mama_umar_maryam said...

nak..nak..b4 pose or after raye,anytime =)