Monday, July 26, 2010

Makcik yang DENGKI kt aku

slm wbr =)
see..blh senyum lagi..baru dpt citer panas ni..huh..lagi citer panas disampaikan oleh akak HR opis aku nih, haaa..bkn senang org HR saje2 nk citer/share kt org2 yg tertentu dan terpilih mcm aku..
citer panas ni aku sejukkan sketlah ..camni, ade sorg makcik nih, ye..die adalah pangkat makcik-makcik, rasenye mude sket je dr mak aku nih..tp pangai cam budak2..ishk, cara aku ckp ni mcm kurang ajau kan,tapi korang bacela dulu sampai abis dan btau sape yg kuang ajau..
scene 1 : x igt hari ape sbb makcik ni die sgt suke menyampuk klu org berciter
makcik X : " zety, i sblm keluar dr kolej ni mmg i akan reveal sumer perangai2 org yg x elok nih, kenapa ade certain2 orang mcm ade privillege, klu mc ke,x masuk kelas ke,ponteng keje ke, x penah kene ape2 tindakan? x blh mcm ni tau "
dlm ati aku : " eklellehh, nk bzbody hal org apsal.."
aku : " oh, ye ke..nk citer dgn bos eh? sukeati la makcik, jgn naikkan name saye sudah.." dengan nada gurau dan sinisnye aku membalas.
makcik,makcik..dahla baru masuk sini , peliklah pangai makcik nih, mcm suke carik gadoh,patutla keje lompat2..tapi mase tu aku biarkan ajelah,selagi die x kaco akukan..
memang depan aku,dan depan kwn2 aku yg lain mulut die mmg manis,bak kate pepatah,bagai menanam tebu dipinggir bibir, nk je aku panggil tebuan sengat bibir tu! mntk tlg dgn aku kemain gemalai ..wpon kdg soklan bodo die tnye aku,tp sebab perasaan kesian tu kan,aku tlg la jugak..
scene 2 : di bilik HR ..sambil amik punch kad aku, yee..punch kad aku!
makcik X : " ha ni, zety ni slalu dtg lmbt, x penah kene ape pon?! ...blablalblablabla.."
wat the hell yg ko p amik punch kad aku apesal?? ni bkn tikam blkg lagi namenye nih,ni tikam depan2 bertubi2! boleh die amik punch kad aku jdkan contoh "orang-orang yg dpt privillege" , dan tnye kenape aku xpenah kene ape2 tindakan? HELLoooo..ko sape utk amik kad aku and questioned about it? kalah HR cenggini..abis pergerakan sumer org die monitor! aku bkn sorg je jd mangse, die mmg suke up kan name2 org lain dan pertikaikan pd HR, bkn ko tau pon aku masuk lmbt sbb g UKM ke, mmg aku time off ke ape ..shit cow betullah..
dan sebagai "org yang dilindungi", akak2 HR tu berciter kt aku psl makcik sorg ni..kitorg just ketawa mengekek ajelah..ape nk buat..dah mmg pangai pelik makcik tuh..blh je aku sound depan2 makcik ni tp pikir2 balik, ianya hanya akan menjatuhkan intelektual aku je..diam itu x semestinye bodoh kn..xpelah..cool aje, takat mulut jahat cenggitu x bagi kesan apepon kt aku..
jadi..setelah membace citer suam2 kuku di atas, klu korg kt tmpt aku,ape nk buat? tempeleng kan aje rilek jelah kan..ramai lagi yg syg kite ;)

24 comments:

~ana~ said...

sengal la makcik tuh...

layak nya dia jd manager hr la gitu...

Nashays said...

makcik tu mmg sengal..(tlg jawab bp zety :P)

skang die sudah sentap..lelagi bila HR kata die curik tulang..yg tak tahan tuh siap babitkan org lain tu,.

lainkali, sendri pandai buat cow shit, sendrik tanggung bau laa..jgn ajak kumpulan wanita2 di bawah lindungan kaabah nie..

lia said...

kot aku kena, mmg aku akan marah la, bebel2 kat org2 yg sayang n encik suami...

pastu, redha jer la... nak wat apa g kan he3...

mama tisya said...

makcik tu apa jawatan die..kecoh tul sibuk nk amik punch card ko tu naper..jongos tul!!!

mama_umar_maryam said...

ana - keje die ni kalah hr manager daaa..

shar - tq shar,sesungguhnye kite ni ramai yang sayanggg ;p

lia - balik nnt mmg apai akn dgr la aku citer2 nih,tp aku dah cool dah..

eryn - sejawat je dgn aku eryn,ngajo je,tp ngalahkan senior hr manager!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mmg pangai dia camtu kot eh
suka amek tahu hal org
weekkeke..mcm2 donia ni

nak2 yg dah nak pencen..mcm2 peel depa kuarkan..adeh la

sabar je acik zety..:-)

Farra Dhelina said...

mak aiii..krg hasammm..

org pencen mmg cenggitu kan..

soh dia pencen je lah kak!!
fuhhh

[-suziey-] said...

bg aku plat kete dia..meh aku cabut tayar dia..pastu pecah cermin blaknag..haihhh mau kena lesing nih

mama_umar_maryam said...

rose - klu x sabo lame dah aku sound,tp xpelah..atas nasehat2 org yg berhemah tinggi ;p

farra - kurengkan..patutnye yg tua ni tunjuklah contoh yg baik,ni x..worse! not all of them la kan..cume org2 camni mcm racun tau,suke hasut2 org,ish..

mama_umar_maryam said...

mak aih suziey,xyah aku upah gengster lain, gengster tepeng dah datangggg.hahahah

Sidratul Muntaha said...

kalau aku..
entahlah..tikam depan2 mmg aku tampar jer.
sakit kepala nak melayan org membebel.
kat situ jugak aku terajang.
bg aku,tua buat pangai leklok2
klu buat onar,mmg aku tak hormat.
aku tak byk ckp,mmg aku smack down kat situ jugak.
ehehhhe.ni dlm ati ler sbb daku pun dah tua dah.
takkan nak pangai cma bebudak sekolah menengah lagi tak?
yg pasti..daku mesti blah jer gitu sambil senyum nmpk gusi.
huahahuhauhhaa!

Fid said...

yg pertama kita jgn jadi makcik type tu
yang kedua nak ai pi tikam makcik tu??
yang ketiga...wujud bnyk benar makcik jenis nih..sian depa nak perhatian tapi tak daya la nak perati naik mual....

yang terakhir dalam kiraan menurunkan seorang makcik dr grupku sbb ku naik biol bagi dia kerja end up jd ahkakkkk juga yang buat..apa yg dia tau kalau bertelur bentan pun dia berkokok selaman...
aiyaaa

b.O.n.d.a said...

lempang je laju2 zetty..
=P

tak pOn kO bagi jer plat nOmbOr keta makcik tu kat suziey..
tau la apa dia nak buat..
kih kih kih..

mama_umar_maryam said...

ayu - org mcm ni,mcm menjerat diri sendiri,menunjukkan ketidakprofesionalisme die kan..cet poodah

fid - okeh, i upah u tp u diam2 je tau,senyap2 je..hahahaha..mmg,ckp je lebih tp taik ayam lg wangi >p

bonda - ko xnk ikut aku pancitkaN tayar makcik nih?mohle dtg sini ikut pintu blkg,hahahaha,pastu kite g mkn eskrem ;p

Afne said...

klu tmpt kitorg panggil inspektpr gajet sbb suka bz body benda2 mcm ni. mcm ko bgs sgt.

skrg ni dh ramai plak polis tambahan suka mengadu. tak cukup cooler fan siap air-cond bagai.

Nana said...

makcik tu tingin nk jadi manager hr ke heheheh sengal nye makcik

Nia said...

uii,..org2 mcm ni memang menyakitkan hati. dah pernah kena dah. Tapi seronok kalau sembang kerenah diaorg ni. sakit hati sambil berhibur..haha..

Entri Terkini: Anak pun kena kerja

mama ahza said...

owhhh aku suke topik kau ni ty..mmg hangatt x hengatt!!
sebijik dgn sorang mak nenek kt ofis aku, tp die HRM, HRM tp kelulusan spm je and sijil jurukecantikan pusat giatmara (aku pn xtau pesal boss aku hodob sgt amek die jd HRM..
samela, umur je kerepot tp pangai mcm budak2 n suke wat ketupat kt ofis, keje semua xjln. die penah wat taik dgn aku skali, sejak tu aku ignore die, klu MC or EL xpenah infom die dh, aku bgtau straight kt boss aku. Claim form pn xpenah bg die, straight ke Finance Mgr, kirenye die mcm xwujud la dlm company hahaha! Kalau jumpe tgh jln wat2 xnmpk je (sbb die mmg sombong n xpenah senyum, jalan angkat dagu).
sejak die masuk, dh 12-13 org benti and semua sbb die. Aku nk tgu, bile die nk blah plak. Yg aku pelik, mcmmane buruk pn org ckp psl die, boss aku mesti backing die, rs nk lempeng boss aku pn ade, "Wake up & smell the coffee!!"

p/s: moral of d story, kau ignore je die ty, as u said la watpe nk turunkan our intelectual to her level..xde kelass u~

mama_umar_maryam said...

afne - inspektor gajet yg katun jepun tu idakle bzbody hal org lain kan,smpi kad aku die blh amik,cilakak btoi

nana - cite2 die dr kecik kot,baikla g jadi penyiasat peribadi ke ape,huh!

nia - yeah..org mcm ni never think they r wrong!asek cari salah org je kejenye,xde nye zt layan,x kose dah,haha

esah - ko ni komen kt wat n3 ni?mmg saket woo klu org HR sengal mcm makcik opis ko tuh,kes aku cam tebalik,HR aku oklah,bolehla dibwk bncg, cume makcik sengal nih carik psl dgn aku,die xtau kite ni gengster skolah ni dulu,hahahaha

::Mamalyna:: said...

makcik tue tetap perangai makcik...harap2 kita tua nanti, tak ikut perangai makcik tue..

e.l.i.z.@ said...

eiii very the bz body..nasib la dia bukan org HR..ni kes x syg mulut..nk laser pun bertempat la

h4ni3 said...

makcik tu ada unsur2 inferiority complex sobona eh. kekeke

suamihanyisterizuki said...

mcm2 prangai org kan. hurmm xtahulah yg jenis dengki tak bertempat nih

mama_umar_maryam said...

mamalyna- makcik tu sbb dari mude pangai cenggitu,mntk2 berubahla cpt

eliza - tp org ni baling batu sorok tgn eliz,dpn aku cam tikus x ckp ape,blkg aku kemain lagii

hani3 - doc,tlg check patient ni,hahaha

suami..(pjgnye nick,hehe)- org tahap PHD ni mmg pyh sket kan..