Sunday, June 13, 2010

T_T small accident

slm wbr =)

yup,kami 4 beranak had bumped into small accident at sg besi toll, involving 3 cars, kete kitorg yg depan sekali..yg kesian kete tengah2,myvi tu depan blkg kemek..lagi dasyat kete wira blkg sekali, depan die abis remuk..aku,umar n maryam mase tu tgh sgt2 lena tdo..tekejutnye aku Allah je yg tau..trus pusing blkg tgk umar tgh sedap tdo..bunyik gedegang tu mmg kuat,aku dgr apai ckp,"Allah.."..aku dah bygkan bumper kitorg dah penyek ..huhu,dahla nk g kendurik nih..(kitorg dari kenduri kt jelebu pastu on d way nk g damansara plak time nih)..kuar dari kete,cek masing2 nye kete (aku xkuarlah..jantung masih dup dap),syukur blkg kete kitorg xde kemek,just calar je (bunyik td kemain kuat)..aku soh apai cek betul2,kang tibe2 bumper jatuh gedebuk naya je *o* ..then,rasenye kitorg xbaper serious sgt 'kecederaan'nye..pemandu2 sumer pon xdela yg cedera ke ape kan..kitorg truskan perjlnn ke dmsara jugak..gamba ade amik tp aku malas nk tepek,huhu..terase2 lg debarnye (>_<)..yg pentingg kitorg sumer slmt..


mmg penatlah sabtu lepas, plan aritu ialah kendrui kawen kt jelebu>kwn aku tunang kt dmansara>bday party kt alamanda..tp nk g clbrt bday tisya anak errynn kt alamanda x kesampaian..kitorg dari dmsara pon kol 4++ dah..nk amik gamba pon mood dah kureng..ni jelah yg ade..

my kids & alfie..dua2 terlopong tgk alfie pegang camera..hiks..cute kan diorg nih


me with nanad, geng kt UM..


me & si darah manis, geng kt UM jugak..selamat menempuh alam yg manis2 ye dear..cant wait 4 d big day ..tapii..jatuh time bday budak2 ni la pulakk




debaran ke 2..

ohh..ni citer debaran lain plak..kejadian pagi ahad..adeh..debar ari sabtu x ilang,sambung lak lagi..aku klu nk mandi mmg letak 'benteng' bantal byk2 kt keliling maryam nih..sekali elokk je pas aku kuar dr bilik air,tengok-tengok..

aku jerit,"maryam!!" die selambe je dengan sengih cenggitu,die xtau jantung aku nk tercabut tgk die blh panjat bantal benteng tuh..klu aku terlmbt sikitt je mmg tergolek dok dah maryam nih..huhu..nauzubillah..mntk jauhkan...hmm..mcm kene 'ikhtiar' sesuatu nih nk letak maryam main kt satu tmpt dan x merayau2 ..

17 comments:

mama tisya said...

nasibaik ko sefamily tk apa2...

uiks kemain maryam memanjat bantal itu..bahaya wooo

** atie + aisyah ** said...

uish zt.. nasib baik ko satu family takde ape2...

lily azliyana @ mama zara said...

alhamdulillah..nasib baik tak pape. nway, patutlah tk smpat gi bday tisya tuh..full ngan program upanye yek..=)

p/s: maryam panjat bantal tu kuar dari baby cot die ke..huu

firahadifa said...

la hai.. nasib baik semua selamat..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sib baik semua ok ... zetty maryam dah mul diri2 tue mmg kena jaga2 ler .. kami plan nak rendahkan playpen tmpt tido aidil tue .. so dia tak ler memanjat kuar

mama_umar_maryam said...

yup eryn,syukur xde ape2,aah maryam dah pandai panjat tembok..xheran dah die..sory cant make it 2 d party =(..nnt aunty pos adiah tisya ye..

atie - yup atie..syukur..

lily - cot tu belah katil kitorg mmg jatuhkan 'dinding' die,jd trus sambung ke katil kitorg..bantal tu jd benteng die..pasni mmg kene rendahkan level ke plg bwh dah cot tuh..maryam dh blh panjat

mama_umar_maryam said...

fira - huhu..alhamdulillah xde ape2

diana - yup,mmg kene rendahkan lg ke level bwh dah skg ni..bahye kan..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bahaya yg leh buat jantung gugur..
rafiq pon selalu camtu
but since dia dah leh duduk..sy letak dia bawah katil, dudukkan dia then dia leh tgk sy mandi..free show.wahaha..takpela janji anak tak jatuh katil..sakit ooo

mama_umar_maryam said...

thats y rose..maryam skg dok merangkak rayap sane sini..tgh pk alternatif nih,hik2

~ana~ said...

alhamdulillah zety n family x apa2...kalau kita mesti berdebor2 sikit..jd fobia sikit...

erm..ingat kan hr sabtu tu bleh jumpa zety n co kat bday tisay, tp bila kita dah dtg lmbt rs nya mmg x jumpa la dgn zety..rupa2 nya zety x g erk..

mama_umar_maryam said...

yup ana, dulu pon klu bc n3 ana yg accident tu pon dah seriau..huhu..xper..next time event lain blh jmpe lagi ;)

::Mamalyna:: said...

alhamdulillah, Allah lindungi keluarga zeti..

SyaNa said...

huhu nasib la korg ok
tgh tido jd gitu mmg cuak kan
hati2 ye

budak da pandai gerak, harus la nk ronda kawasan..hehee

mama_umar_maryam said...

yup mamalyna..syukur xde serious sgt

syana - mmg weh,debornye len mcm,sbb tdo tu kot..kaki merayap maryam nih mcm aku ;p

Em's Family said...

syukur u and ur family tak de ape2 yer..

mama_umar_maryam said...

tulah mama emir, syukur sgt2 =)

[-suziey-] said...

uish suspen btl n3 ko kali ni.emm seb bek pasl eksiden tu xteruk..leceh kalu nk claim2 ni kan..

hahha..aku suka tgk maryam..noti ye saje mau kasi jantung mamanya gugur:p