Wednesday, June 2, 2010

seronoknya Tiara Beach Resort PD =)

slm wbr =)

okeh this time just nk citer ttg cuti2 simple dimple kami ke PD..heheh,idakla jauh mane kitorg g kan ;)..btw,akhirnye 'bikini' yg aku sebok nk carik tu turn out to swim wear simple cam kt bwh nih,bli kt speedo rm15 aje..spender sendiri..xper2,nnt mama belikan yg lain ye maryam ;)


kitorg book Tiara Beach resort thru org persendirian, meaning die adalah owner apartmnt studio tu,deal punye deal kitorg dpt best price la die bagi..klu sape2 pasni minat nak amik no contact brother ni sile btau aku ye,aku rekomen la..sbb klu book direct dgn tiara resort nih regenye blh tahan mahalnye..

so lepas book n byr deposit utk con4m kan,pd hari ahad nan indah yg lepas bergerakla kami 4 beranak ke PD, actually aku ajak mak n adek aku sorg ikut tp diorg x tdo bermalam,pas dinner baru diorg balik..sampai dlm kol 2+ gitu g lunch dulu , ikutkan check in pukul 3 tapi dgn brother ni boleh masuk awal ;).. kt lobby Tiara tu ade sorg clown dan sekor rabbit entertain Umar =D



dpt je kunci trus masuk bilik tuka2 baju, zuhur dulu siap2..ni bilik studio kitorg,mmg puas hati..luas..owner letak extra toto, bantal 6 bijik,pastu ruang tgk tv tu mmg 1 lg famili boleh tdo situ..goood








Umar mule2 merengek jugakla takut2 ayam gitu dgn pool,tapi itu hanya sementaree..sbb lepas dah pandai swim sket2 die dah xnk kuar dari pool tu..Tiara ni best mmg utk budak2 la..ade 2 area,1 area pool ade slide sumer tu..1 lg area pantai buatan..pantai buatan pon jdla ye anak2ku..sbb mama malas nk g pantai betul2,takut sunburn hiks..pastu nnt nk basuh pasir lekat2 tu leceh >p..yg bestnye blok kitorg ni ade fish spa,refleksologi..blok2 lain ade kids club (x g sini pon), tmpt main game,karaoke,main snuker,mcm2 lagila..mmg 1 port utk seisi kuarge..cume tmpt mkn or cafe kitorg x singgah sbb mmg plan nk mkn kt luar aje..




so, enjoy those pics yg xbyk disnap..maklumler,xnyempat2 dgn budak ber2 nih haa..sorg dah xnk kuar dr pool,sorg kejap2 nk nenenlah, nk main air mcm abg die..penat jugak..tapi after all rase berbaloi dan heppy dpt spent masa dgn family tersyg..kitorg ade plan lagi utk cuti ramai2 plak kt sini..or another place..insyaAllah =)..


p/s: nk tgk gambar2 lg tgk kt fb zety zainal ye ;)











24 comments:

nadnye said...

maryam samapi tido2.. seronok jea nampak.. bape hinggit apart nie?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

huk2 FB ofis block ... adehh smp lena si maryam main air .... email details aprtmt tue bleh ...... TQ yer ;-)

Farra Dhelina said...

uishhh maryam tito kat pelampong?? ngatok sgt lah tu smpai terlena.. penat swimming yea?? hihi

mama_umar_maryam said...

nad - maryam klu dah ngantuk mane2 pon blh lentok..klu nk tau rege nnt zety emel ye

diana - okeh,nnt zety emel ;)

farra - aah,penat sgt kott,main air xtakut langsung anak dare ni

Yana said...

hai salam berkenalan..
comelnye mariam..smpai tertido2 kat pelampong..bp bulan da mariam..comelssss..

liana said...

isk..cam best gak ek tmpt ni..aku pun dah lame x g holiday gn hubby nih...

Mrs. Amien said...

hehehe..comeynye Maryam tdo kt pelampung..hiks!!

lehla pasni klu nk g PD, alid mntak no bro tu dr zeti k.. (bile la leh blk mesia ni...)

Yana said...

nnt kalo sy nak g bole la minta no bro tu ye...:)

ita cutevirus said...

tiara memang sesuai utk seisi keluarga... ita penah menginap kat sini.. ekceli ikut hasben kursus.. bilik kitorang jauh dari pool tu... tp, dekat ngan pentas... tempat org tayang video tu...

mama tisya said...

brp pakej cuti2 ko ni..maryam smp terlena dlm floater..cute

Sari said...

mcm besh jer kat situ ek...ble arr bgtau brape kos smua2 tu..email jer sarisaffari@yahoo.com

Nia said...

ala,...comelnya si Maryam. mandi swimming pool ya..menarik jugak Tiara ni,..luas tuuu..

Afne said...

zet, gila cute maryam tido atas floater hahahhaaaaaaaa

umar, ape psl bila auntie tgk ko mesti tingat anak dara auntie yg becok tu?

mama_umar_maryam said...

hai yana,slm kenal jugak ;)..ok bile2 nk g tu nk mntk no bro tu just emel zety k ;)

liana - haha,dah xsaba nk g cuti ye..tgu abis pantang tu dulu ye ;),ok nnt aku bg no kontek bro nih

ita - haa..zety perasan tmpt tayang ala wayang tu..tu blok E kot

mama_umar_maryam said...

mrs amien - hahaha,bilenye lah tu blk sini nk g PD yeee,ok no hal,anytime rase2 nk g sini roger zety k

eryn - x amik pakej,dok kire2 dgn mkn sumer 2 ari 1 mlm bajet dlm rm 250 aje ;),dinner mkn best2 la

sari - ok sis,nnt zt emel ye ;)

nia - aah nia,simple je tmpt die,all in 1..diha sure sonok klu g sini

afne - hehehe,ade 'kimia' kottt

Nana said...

wah bez ni aku mmg tingin nk bermalam kt sini nanti klw aku nk g aku roger ko ek minta no tipon owner tu

adoi la maryam kiut gile dia bole bantai tido kat floater hahaha penat sangat la tu ek xkira kat mana pon bole lelap

mama_umar_maryam said...

ok nana,no hall..anytime roger je,damia tu pon pantang nmpk air kan?

CHeeSYaNa said...

hebat giler maryam bleh tido dalam pelampong.. ahhahahha

lily azliyana @ mama zara said...

pool tiara mmg sesuai utk budak2. facilities pon banyak. tapinye, lom ade rezki lagi nak gi sana.hehehee..

mama_umar_maryam said...

dayana - wehh,bile nk g cuti bff's? bring all d babies..

lily - xper lily,PD ni dekat aje..heheh,xlame g korg smpi sini plak ye ;)

[-suziey-] said...

weeeee syioknyeeee...paling xleh tahan tgk maryam titon dlm float..ekeekk:p bilik dia besar kan..aku pnh pegi masa famili day company hubby aku..mmg best..selesa..

mama_umar_maryam said...

he3, rase nk repeat lg g sini kan suziey ;)..jomm

gewecun said...

chomelnye maryam nie...

Anonymous said...

menarik tbr..
sy ada jumpa website yg offer bilik murah kat tbr, boleh try la..

http://tiarabeachresortpd.blogspot.com/