Sunday, June 6, 2010

dari restoren ke restoren ~ makan =)

slm wbr =)

dari tajuk sure ramai dah tau ni entry makan2..actually byk nk uplod gambar mkn2 ni..dari restoran tupai2, restoran Thai kt Bdr Tun Hussein On <--sape tau restoren nih? -- akhirnye cume gambar makanan2 kt restoran Mohd Chan Abdullah dgn kt Marche the curve je yg aku smpt snap..antara alasan2 tidak ambil gambar :

1) aku mmg suke gune hp aje amik gamba sbb sng nk uplod dlm netbook
2) bile dah byk gamba dlm hp memory selalu full
3) mane smpt nk snap byk2 wehh..perot lapor pastu budak2 2 org bertuah ni dah terjerit2!!!!

jadi ni jela gamba mknn2 yg best2 pd aku ..meh citer2 sambil telan air liur hiks

restoran Mohd Chan Abdullah : sape suke chinese food angkat keybod!!! hehehe,aku mmg suke chinese food,sebab...byk sebablah..selain dari mungkin aku ni mmg berdarah cina jinjang ,pd tekak aku yg mcm tong sampah mmg suke makan nih mmg boleh masuklah masakan2 cine nih..memandangkan ni 1st time g sini,kitorg just order nasik goreng cine,sotong goreng tepung rangup,kangkung belacan & chicken lemon..next time nk try shark fin soup pulak dan segale2 jenis mee yg ade,hehehehe








baru bukak caw Bangi ni,rasenye kt kl dah glemer kot restoren nih..bak kate kwn aku , kalah Cheng Ho yg kedai amy search tu..ye ke?ntahlah..no komen sbb blm penah try Cheng Ho lagi..tgulah diorg bukak kt Bangi ni hah ;)

Marche the curve : aritu dah jenguk2 restoren nih,mcm pasar jual daging lembu aku tgknye..las2 smlm singgah jugak mkn dgn kwn2 kitorg kt sini..org banjer lajuu ajelah >p..konsep mkn kt sini mudah, amik kad order,pastu g kt tmpt mknn/desert/drink yg kite nak,order pastu nnt waiter yg jage tu tande, pas mkn baru bayar..overall bestlah jugak mkn kt sini ..konsep & design org Swiss ;)







seperti biase plate org lain aku x snaplah..ade yg order seafood platter,ikan bakar etc..

ok..bestkan cuci2 mate dgn mknn di hari Isnin nan indah ni =)

15 comments:

~ Sall said...

restron tupai2!!! sedapnye...len kali mau cuba lah masakan di sana.

Nana Aris said...

kak zety..restoran mohd chan tu bukak kat bangi kat mane..leh la gi try pasni =)

mama_umar_maryam said...

sall,gmba mknn2 kt tupai2 xsmpt amik,tp rmi kwn2 blogger dh mkn kt situ..steamboat die okla..tp klu order ikan kerapu butter ke,lauk2 lain ke lagi sedap ;)

nana aris - restoren ni kt seblah blok kedai baby manjaku ..tp area yg baru bukak tu..nmpk restoren wadihana dulu..try la nana sgt sedap ;)

mama tisya said...

wah byk tmpt mkn ko singgah ye tp tk smua ko sempt snap...tupai2 pn aku tk smp lg cz tgk nana ckp steamboat situ best..yg mohd chan abdullah br ptg td aku tgk dlm WARUNG KITA tp tksure lak kt area mn...tp ada member aku ckp kt melawati....yg marche tu aku dh pernh tgk time p curve tp tk pernh try lg..rezeki ko la org blanje ye

yg mohd chan tu klh cheng ho ye...takat ni aku suka cheng ho...tp ada gk blogger soh try mohd chan ni

mama_umar_maryam said...

eryn - tulah..xblh lwn ko la bab snap2 gamba mknn nih..aku mmg surrender laa..mgu lepas mmg rezeki org banjer mkn,alhamdulillah sgt2..bab cheng ho vs mohd chan ni aku pon no komen..ko plak try mohd chan ni

Ummiross said...

waa terus lapar tengok makanan kat sini...

Nana said...

kat wangs maju & taman melawati pon ada kedai chan abdullah tu, aku penah try kat wangsa maju kat opis sedap gilerr dia nye mee kari

mama_umar_maryam said...

hi ummiross,welkam2 =)..saye mmg suke mkn2

nana - siyes? orait..pasni misi aku mmg nk try mee segale jenis kt mohd chan ni ;p

SyaNa said...

haah br tgk restoran chan tu kt TV
ade kt area Subang Jaya
mmg kena try ni :p

marche tu aku pernah try sekali.da lama da
tp da lupe rasa food dia..hahhaa

ko ni kan buat wishlist makan2 aku bertambah jek tau :p

mama_umar_maryam said...

hehehe syana..time2 giniler sonok mkn weh..tanpe rase secalit dose,nnt dah terkuor bb tu kene kontrol2 mkn lagi..hik3<--teruk kan aku ni hasut ko

[-suziey-] said...

weii au br tgk rest muhammad chan abdullah ni dlm warung kita..adoiiii sedap btl tgk farouk tu mkn..ko plak rview lg ler aku teruja..ni dijamin halal kan? yg marche tu jamin x wei? huhu..payah la skang ni..

mama_umar_maryam said...

suziey - mohd chan tu semestinye kene try ..ko ni aku rase mmg berdarah chinese nih ;p..marche=chillis=tgi=vs, daging certified halal tp kt negare mcm NZ,Aussie lah..hmm..camno nih,dah tolan dah ni..

~ana~ said...

zety, rest thai kat bndr tun hussein on tu zety dah pegi ke? kita selalu je lalu time balik ke umah mil tp x pernah masuk lg..sedap x?

mama_umar_maryam said...

ana - pd zety sedap butter prawn die..tom yam pon sodap,hehehe,mcm xde yg x sedap je..ok utk dicube ;)

Puan nOLie said...

heheh first time makan bebek kat mohd chan tuh hehehe oklah food dier..tapi chinese food nieh kena makan cecepat..kalau sejuk muak...yang bestnyer order tom yam...haa beso giler ko...seb baik incik rimo tulun habiskan...ehhehe wadihana tuh pun oklah not bad...tupai tupai tuh pun menarik ..nak terai kak yati ayam percik pulak hahah camno tak gumuk..