Sunday, March 14, 2010

~keMERIAHan majlis~

salam..

start with un'meriah' story..last friday both of my babies got fever..alhamdulillah xbape teruk,sebenanye pasukan kami (me and apai) get ready je utk berjage malam sbb Umar klu demam agak terukla klu panas sgt,setiap jam die akan bangun,nangis,idung sumbat,mintak peluk,muntah belahak etc..jadi sbb xde pengalaman lagi Maryam demam maka we just expect the unexpected lah..but it ends up 4 beranak tdo kroih2 sampai ke pagi =D alhamduillah,baguih betul ubat demam budak2 ni

wedding cousin apai on saturday kitorg gamble je angkut budak2 ni,seb baek ok wpon Umar as usual nk perhatian lebih2 dr aku,mmg kene kuat iman sgt2,apai asik igtkan aku yg umar tu demam..kite layan je die..adehh,klu tidak mmg kene piap2 jugak (aku idakle pernah memukul anak,pukul2 manje penahle),then dgn menggunakan alasan anak2 demam maka kami pon beredarla pas makan,klu ikutkan kenduri sedare sendiri manaleh balik awalkan ;p , ni spesel kes dibenarkan hihihi..pastu teman apai anta barang plak..dek kerana setia meneman dan tgu apai,maka kami dptla adiah2 dari tesco semenyih..yeay! umar dpt meja stadi plastik,kebetulan ade plastik fair,oklah..blhla umar buat kaler2,tulis2,jd meja makan




ari ahad plak,ptg ade bday party Ghazi Aziz yg ke2 tahun,dua pupu Umar & Maryam..tema ptg tu adalah football mania,jadi kitorg kene pki jersi pasukan bola,makanan plak bbq..kitorg mcm beselah,godek2 lemari pki baju chelsea lagi,nk lwn dgn byk team nih,liverpool,arsenal,MU etc.
start majlis dgn solat asar berjemaah dan bace yassin,potong kek,mkn2,pertandingan mewarna utk kanak2 dan bukak adiah..yg paling lawak pertandingan mewarna lah,kitorg anta Umarla sebagai peserta,belasah jela nak..yg budak2 lain dah agak besar2 la..Umar pon apelagi dok tunjuk bakat menconteng sebenanye bkn mengaler! pastu die dah penat die blh panggil aunty nazurah die soh sambung kaler,bantai gelak kitorg ;D..pastu dpt no 3 lak tu,dgn alasan Umar kaler penuh satu kertas tuh..adoiii..camtu pon buleh ye..k lah, enjoy d pics,hope kwn2 lain pon beseronok weekend lepas =)

bday boy England mariii


baby hariz from liverpool


encem boy like lampard from chelsea!!!


cheer leadersss


ngumpat ko apo nih??heheh


home made cake


maryam dah melalakkk


potong kek


the foooodsss


pertandingan mewarna,makbapak yg lebih2,hahah


cantekkan saye conteng kaler???

9 comments:

[-suziey-] said...

waaaa mmg all england..ade plak mak yg pakai chelsea..mcm kenal je biru itu..ekekek:p

mama_umar said...

tulahh,hehe,repeat baju yg same aje ;p

Nana said...

wah meriah nye
aku paling suka part BBQ tu
xsabau tunggu pojek mandi manda kekekke

momguess said...

heheheh
baju yg sama kaa???

nana...
jadik ker project mandi manda tu
lamo benor nk tungu pengeTUA confirm kan

Diarihatiku1976 said...

wah meriah nye

mama_umar said...

nana - hehe,best woo kenangkan bbq smlm,ade kebab kambing lagik,projek mandi akan diberi jwpn kendian ye nana

momguess- hahah,baju tu je aku lenjan klu tema nye biru atau chelsea,kih3

ina- meriah & kenyang ;D

CHeeSYaNa said...

sian maryam takde baju chelsea.. apa lagik.. p le beli sehelai due :D

mama_umar said...

dayana- tulah,yg jersi umar pon dah mcm sendatt je,klu ade jersi chelsea kaler pink lame dah aku beli weh =D

Delima said...

beb, cmne bentuk badan ko kembali pd asal balik nehhh? jeles!