Thursday, January 21, 2010

kePERLUan atau keHENDAk ? part 2

salam..

part 2 ni plak, special utk citer ebm..maka brg2 pon utk tujuan ebm jugakla..since preknen aritu lg aku dah readykan sket2 ebm thingy sbb bajetkan..so sikit2 akhirnya aku rase dah complete la kot keperluan ni, lagipon save byk dah..pam medela harmony dan botol bumble bee 8pcs dah free sbb dpt adiah aritu..so tgal mende2 kecik lainla..

->storage bag ni,senang ade zip,xmuat fridge klu gune sume botol

->cooler bag & icepack utk letak kt umah bbsitter


->tunjukla sket bekalan2 maryam ;)

storage bag tu bli kt enjoybreastfeed.com, coolerbag dengan icepack kt fab'mom.com, thanx to my besfren dayana sbb btau aku ttg promo coolerbag tu,murah,cantek dan berbaloi ;)

oklah,hrp2 utk bakal2 mommy,or bf mommy,or sape2 jela dptla serba sedikit info ttg persiapan bf nih..aku pon mama baru bljr,bykk lagi kene bljr & explore..of cos thanx jugak kt kwn2 aku (u know who u are hot mommies..) yg sudi layan sms la,kol la utk jwb kemusykilan2 aku nih..sharing is caring is loving ;D

p/s: part 3 esok kott..

9 comments:

CHeeSYaNa said...

huhuuh.. dapat credit le pulaks.. sharing is caring and I care about u a lot, dear! Muaaahhss. and yes, I love the cooler bag.. tak bulky and tak macam typical cooler bag lain and most important, value for money! Mari BF, Chaiyo!

Afne said...

ko pernah call/sms/ym aku ke...?? hahahha

bgs3x.. hbs duit utk sesutau yg berguna tak ngape. jgn ko tabur tepi jln.. dr ko tabur baik ko bank-in kt aku jek hehe

wehh maryam mnm 8 botol kt bbsitter ke? byk tu...

Nana said...

aku rindu tgk icepack tu heeh

[-suziey-] said...

icepack tu bole guna lama2 ek? bkn skali pakai kena buang?hehe..xtau guna..berazam nk exclusively bf 2nd baby nnti..insyaAllah ..ehe

lia said...

icepack aku ada yg da bocor, aku masukkan dlm beg plastik isi air bungkus 2, simpan balik kat tempat beku...

sayang woo nk buang he3...

mama_umar said...

dayana - klu x ko yg kol aku,aku kol ko,hahaha,hrp zarif ok kt nursery dan cikgu2 rajin layan ebm2 ko

afne - ello,puan ni sape ye?saye xkenal,hahaha..ngade ko afne,hrp sentiase layan aku okeh ;p

nana- klu rindu cepat2 nanaaa ;)

suziey-blh pki lame,hehe,aminn ku doakan moge niat nk membf 2nd bb dimakbulkan,i soke tau

lia- hahaha,icepack pon kite sygkan,apetah lg klu tertumpah susu tu rase nk meroyan je

Nashays said...

hahaha..nanti leh aku tgk ko pam pam buat bunjut kat opis..aku lak yg eksaited ;;)

mama_umar said...

nnt ko tlg aku ye shar,tlg labelkan pon xper..takut xsmptla,tekejar2 nk g klas lagii,ahahahhahaha

mama_umar said...

weh afne, botol2 tu bkn utk satu ari la,gile byk,hahah,1 botol tu aku letak 2oz+ utk 1 feeding/session,sekian mekaseh ;)