Sunday, January 17, 2010

JoM Aquaria KLCC ;)

salam ..

lamer dah nk g aquaria ni sebenanye,lagi2 tgk gamba member2 mcm errynn & nana sefamili g sane mmg bestler..lgpon baya2 Umar ni klu g enjoy tgk gelagat diorg yg dah kenal makhluk fish ni..
plan nk g sini mase preknen aritu,nk bwk umar b4 beranak kononnye sbb kesian kt die nnt xde mase nk bwk..last2 g pas banak jugak,hahaha..tp seb baek gak g mase ni,kot mase preknen aritu g mau terberanak aku kt situ ;)..maceh byk2 kt sponsor arini iaitu abg ipar & biras aku kak wati sbb diorg banjer..yeay!

sampai2 je lunch dulu kt Mdm Kwan,masing2 dah lapo..nk amik gamba time lauk pauk sampai xdan dah,hehe..
->maryam very gud girl,time mama mkn tdoo

->licin sudahhh

then dah sampai aquaria..kitorg terujala nk tgk reaksi Umar tgk fish,sbb die mmg dah kenal fish,turtle..mcm creature lain2 yg die xpenah tgk tu mcm jakunla die tgk (termasuk kitorg,heheh)..tp mule2 Umar mcm takut2 je lalu kt akuarium beso2 tu..agaknye die igt ikan2 tu blh lompat kuar agaknye..then akhir sekali kitorg dpt tgk divers bagi ikan2 makan,sbb ikut jadual mase tu adalah time makan ikan2 tu,enjoy the pics k ;)

->piranna ni wehh

-> umar muka cuak









->org len tgk ikan,maryam xkesahh



okeh..pas kuor dr aquaria kitorg singgah sat kt toys r us & mkn eskrem..adehh lenguh kaki,and gembire sbb Umar heppy,Maryam very gud girl,tdoo manjang,bgn jap2 nk nenen je (dan rasmikan nursing poncho aku)..so lenkali blh jln2 lagi yee..

ni aquarium ke 2 aku & apai g,1st akuarium mase g Sydney dulu,dgn kwn2 mcm kakwati (skg is my biras)dilot,cban,ricet,waney,and ramai lagi..tenanggg je tgk ikan2 ni tau,tp time jerung lalu debor gakler..mane lg best,klcc ke sydney? pd aku dua2 best..masing2 ade kelebihan masing2,so,jgn underestimate negare sendiri ye ;)..plus this time bwk anak2,heppynye len mcm klu tgk heppy faces diorg..

ni selit sket klip nk share dgn korg time feeding ikan2 nih, divers pro mcm diorg ni mcm best je kijekan,mase ni kebetulan pukul 3 adalah time bg ikan makan,Umar and papa die btol2 tgh tertonggok depan ..tapi..dari mlm td uplod xdpt2 laa..nyampah btol, xper..next time try lagi,publish yg ni dulu k ;)


12 comments:

mama tisya said...

maryam nmpk mcm dh beso wei tk mcm br lps pantang...ko pn udah selim...sure suka umar tgk fish2 tu...wah ko dh p sydney ye...best2

[-suziey-] said...

eh rs mcm kejap je ko dh abis pantang yek..maryam pn nmpk dh beso la..msti dia terpegun tgk fish byk..ekeek:P

IEMA said...

salam..zety..
u p biler..? sy pun br p smlm aquaria.hehe..bawak anak jln2..
x pasan zety pun..coz..sy pun p smlm..aquaria ..x ternampak sis zety..
coz..selalu bace blog sis..

mamazana said...

alalalalala....

comeinya maryam!!! nampak dah beso dia. zety dah abis pantang ek? rasa mcm sekejap je kan...

Nana said...

hehe..aku baru je 2mgu lps g sini.damia dari masuk smpai kuor dok sebut PISH..PISH

mama_umar said...

eryn - hmm,tule,sume ckp xmcm budak dlm pantang,xkesahle..asal sehat wpon pipi die mcm kuih pau ;p,g sydney lame dah nun taun 2005

suziey - maryam xtepegun sbb tdo manjang,selagi xkuor dr akuaria tu die tdo,sejuk kot dok dgn ikan2 tuh,heheh

iema - hai iema,smlm gak ke?laa,klu kenal blh tegur2,kite siap dok bf maryam time feeding fish punye sesi tuh,duk kt kusi tu,perasan x?(mcmle nampak ye ;p)

mamazana - hai mamazana,haha sempat je blog hoping ke umah kite ye ;)..pantang 45 ari selesai dah ;)

nana - itulah,mlm td menkan video kt umar,dah memekak2 tgh2 mlm mintak fish dgn turtle,mano nk carik??

::Leily | Ummi Alya Husna:: said...

aish.. kte pon heran, dh abes pantang ke?
neway, sy dlu pn cenggitu.. blum abes pantang dh merayap situsini. bkn ape, bosan duk umah. sesekali nak rase angin luar gak kan.. hihihi..cutela Maryam 1st picca tu.. sweet sgt, siap ngan hairband lagi.. :)

mama_umar said...

ummi alya - heheh,tula sume org tnye,as long as rase cergas ok je kot kan,anggap jela exercise ;),hairband tu ye..maklumlah tgh jakun lagi nih ;p

lily azliyana @ mama zara said...

Betulla Zety..maryam nmapk mcm dh big gurl dh..lagi2 gmbar 1st tuh..cute bangat ngan gaun n hairband sume..=D

N suka jugak tgk gmbar Zety 4 beranak..dulu2 tgk gmbar bertiga jek..now family dh berkembang..hehe

(eh..patut komen psl aquaria ni komen psl anak beranak org plak..ekekeke)

** atie + farid + aisyah ** said...

wah....gile kentang...abis pantang trus tgk fish.... aku jek yg tk sampai2 kat aquaria tu lg...huhuhuhuhuh

mama_umar said...

lily- heheh,sukeati lilyla nk komen psl apepon,kite xmrh,suke lagi ade ;p
agak2 turn korg nk gambar ber4 bile yee?hihi

atie-kentang x kentang,hahaha,dah bohsan dok kt umah dah ni,perlukan udara & air,hahaha

waney said...

aquaria.. tak penoh gi... lalu jer pernah.. hehehe