Thursday, April 4, 2013

Demam boleh jangkit ke baby doll eh

salam =)

Hati ni dah legaa sket ,alhamdulillah Maryam dah baik demam panas..dgn cuaca skg ni yg panas ujan x tentu..jgnkan budak..mak bapak budak pon kdg xtahan..(ni skg aku dah rase perit2 tekak)
kalini Maryam terkena demam, mmg naik basah badan die aku lap..dah masuk ubat montot pon lmbt kebah..risau woo..syukur Umar xterjangkit..cume patah 1 gigi susu bwh je,hehehehe..

mata die xbermaya sunggoh

bile dah sehat sikit..die dh stat main lah..klu x kemassss je sumer toys die..agak kelaka time aku amik gmbr nih, elok je die ltk towel oren yg aku gune utk tepek kt dahi die, tepek kt dahi baby doll die..pastu dodoikan..cium2 baby doll exactly mcm aku buat kt die mase die demam..aduhaiii...nk gelak+nk nanges pon ader..tiru abis2! (seb bek die xnmpk airmate mama menitis mase lap badan die yg sgt panas aritu.,39.2 okey t__t).. dan naseb baek jugak die x masukkan ubat bontot kt bontot babydoll die..hahahaha..sbb mase kitorg masukkan tu die mamai2..


p/s : pd anak2 kande dinde yg tgh demam2 tu..makesure sentiasa lap/kool fever ke kt dahi/badan diorg..mandikan basah pale sumer..mmg nangis2 lah kan..get better soon anak2!

5 comments:

Nana said...

mmg xlena tido la klw anak demam
aku mmg buat gitu
sentiasa basahkan kepala tu yg kejap2 terjaga sebab nak basahkan towel atas kepala dia
tapi kan heran kan klw anak xdemam bunyi bom jatuh pon xsedar haha
cer klw anak demam otomatik kejap2 terjaga mcm ada org kejut2

lia said...

c Amsyar akan demam lg teruk kalau letak ubat montot... aku pon x tau apsl... yg lain mmg ikot method ko la kalau dia demam cuma malam, aku xboleh mandikan dia sbb nnt dia semput... byk do & dont kan...

kat umah, aku & Mr Fallah yg dok ganti2 demam... anak2 aku harap kekal sihat la, amin...

~ana~ said...

aku biasa lap guna air asam jawa..ok la..berkesan la jugak....

Nad MamaZN said...

Moga anak anak kita semua terhindar dr penyakit la harapnya
Cuaca tak menentu
Kang panas, panasss ya amat
Bila anak sakit, kita pun tdo xlena mana

LYAfrina said...

comel maryam..walaupon demam..ttp comel..

lya biasa jelung dgn air bunga raya.. n kat bhagian pelipat cam ketiak tu mmg selalu basahkan.