Sunday, April 28, 2013

Anak anak baru kenal aiskrim malaysia

salam =)

Ingat lagikan aiskrim malaysia ? heaven kann mase nk g skolah dulu..panas2 g skolah, pastu benti jap beli aiskrim perisa jagung atau bandung atau sirap atau milo atau asam boi oren tuu...pehhh...pastu terpercik kt tudung skolah plak..dahh comootttt..lame x jmpe eksrem sejati tu..dan ari ahad smlm jumpe balik eskrem msia!! excited sunggoh!!

wiken ni kami ke kenduri kt kg jenderam..walhal, bukanlah sedare dekat pon yg kawennye..tapi sbb kami rapat dgn maksedare (wife ayahsedare apai) tu, kami dijemput g kenduri anak sedare beliau..best kg jenderam makbob ni (panggilan family apai pd maksedare ni)..ade jgk 2-3x dtg kg ni saje jln2 jmpe nenek (mak makbob)..sbb nenek tu kenal dgn apai (mase apai kecik slalu die dtg sini)..pastu ade kolam ikan besar kt blkg umh..budak2 sukelah..

ari sabtu dtg utk kenduri nikah, ari ahad kenduri sandingnye..syok mkn lauk kenduri 2 ari 2 mlm,kih3.dan lg syok, ade eskrem msia jugak..apelagii..kitorg pon ajarlah bdk2 ni mkn eskrem tu..kene ajar sket..mana blh asek nk eskrem BR je kann..mama dulu2 nilah eskrem BR nye tau tak ;p

sabtu - excited btau nk g kampung
xtgk panten pon, asek tgk ikan je
mama pon suke jugak sebenonye ;p
kenduri ahad plak, pestime pki halfmoon nih

maryam suke pelamin & rizqy yg xsuke atas pelamin hehehe

stadi camne nk mkn eskrem

okeh, x smpi 3 saat hebat dah,hahaha

laki aku ke spiderman tu??
p/s: Umar asek ckp dia xde kampung ..kwn2 sumer ade kampung..bile aku ckp ok Umar, kite nk blk kampung la ni(umh mak aku kt kajang) Umar ckp, tu bukan kampung. kampung kene ade ayam dgn lembu ...hahahaha..mama pon rindu jugak dgn perasaan nk blk kg embah dulu2 :((

3 comments:

watyz said...

suka eskrem asam boi!!!
maryam comel. mama dia pon sama. umar ensem!!! hehhehe

Lily@MamaZaraZareef said...

Yela..lame x jmpe eskrem mesia ni. Fevret dulu eskrem milo..heheheh

~ana~ said...

jom umar, balik kampung ajmal n aqil, boleh kejar ayam..ada lembu yang tok ki ajmal aqil bela..:)