Sunday, April 1, 2012

Mak Jemah Tupperware

salam =)

kelaka plak bile dgr Johan kt ERA bahasekan diri die makjemah..sebenanye makjemah tu asal name die ape ek? azmah?ajmah? ape2 jelah ..

nk citer psl Tupperware ni ha..dari zmn aku kecikk dulu dah nmpk mak hajjah buat koleksi tupperware .. patutlah skg ni klu nk tapau kan aku lauk die xkasik pinjam yg brand tupperware tu haa..yg bekas2 'leper'ware je die kasik aku, hahahaha, sebabnye dah byk kali ilangkan tupperware die, marahlah makjemah. eh,makhajjah ;p

so skg,aku memahami..betape berhargenyer tupperware nih..maka,Jumaat lepas,aku dgn rasminye dah jd ahli tupperware..hehehe..saje2 je..utk kegunaan sendiri..lgpon aku mmg tgh mencarik bekas air .. sng klu tetamu dtg, buat makan2 ke dah ade bekas air sendiri..ade less for members, jd rege rm69 sahaja...pastu, aku dok beli tmpt susu budak2 nih..free BPA yg pentingg..total punye total, promoter tu kasik aku beg besar tu haaa...sukelah makjemah, x sia-sia. hik3 ;)




9 comments:

syanasaid said...

vavavaa ni mmg da masuk fasa lain ni
kuali2 periuk2
tupperware2..aku pn da terjebak ke fasa itu

Afne said...

zet, ko dh tgk katalog baru tupperware yg one topper kalerful tu? adehhhh dugaan! bila nk bonus ni????

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

welcome to the club ;-)

Nad @ MamaZakwan said...

best ke?
tak terjebak lagi
takut plak nak menjebakkan diri
haha!
takut tak leh kawal diri
ngee~

IntaNBerliaN said...

mak sy pun peminat tupperware.. kalu ilang mmg dia bisinglh..hihii

Sidratul Muntaha said...

aritu jebak kejap
tpi bila member dah expired
tgk sajelah...

LYAfrina said...

lya belum masuk lagi part2 addict brangan tupperware ni..mybe sbb x duk rmh sendiri.. tp mama lya mmg suka beli barangan tupperware.. bila tsusun dlm almari tu..cntik j nmpk

~ana~ said...

welcome to the club bebeh....:)

tiefazatie said...

mmg mhl gle nie..tp ifa suka gak guna tupperware nie..hee